Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GPS;през радио и GPRS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GPS;през радио и GPRS

Здравейте,
    интересува ме как да изградя GPS система която да работи през радио връска и GPRS? Като да е с приоритет радиото. Когато загуби един (или повече)автомобил връска през радиото с диспечера автоматично да превключи на GPRS и вобще да не се губи от картата в ЦДП-то (централен диспечерски център). В момента притежавам 12 автомобила оборудвани с радиа на YAESU FT 1500 които работят на 156.150 mHz.
    Знаете ли как и кой би могъл да изгради тази система?
    Знам, че и Сталин не се е оправил с шофьорите но.... не е имал технологиите на 21 век.
    БЛАГОДАРЯ предварително!!!

п.п. имам оферта от М-тел за услугата М2М където цените за пренос на данни са поносими но по този начин мисля, че ще се спестят до 80% от разходите към мобилния оператор.

Re: GPS;през радио и GPRS

Първоначално публикуван от misho22 Преглед на мнение
    Здравейте,
    интересува ме как да изградя GPS система която да работи през радио връска и GPRS? Като да е с приоритет радиото. Когато загуби един (или повече)автомобил връска през радиото с диспечера автоматично да превключи на GPRS и вобще да не се губи от картата в ЦДП-то (централен диспечерски център). В момента притежавам 12 автомобила оборудвани с радиа на YAESU FT 1500 които работят на 156.150 mHz.
    Знаете ли как и кой би могъл да изгради тази система?
    Знам, че и Сталин не се е оправил с шофьорите но.... не е имал технологиите на 21 век.
    БЛАГОДАРЯ предварително!!!

п.п. имам оферта от М-тел за услугата М2М където цените за пренос на данни са поносими но по този начин мисля, че ще се спестят до 80% от разходите към мобилния оператор.
    Явно никой няма да помогне и ще помоля Модератор да изтрие темата

Коментар

Решение има при това с функции в излишък обаче не е малка цената му.
      При мен има едни промишлени компютърчета (PDA) с вграден GPS и GPRS и ще им трябва малка доработка и препрограмиране за да работят и с радиото. Ако те интресува сериозно ми остави ЛС или пиши на tuxbg@yahoo.com.

Коментар

Малко може да се отклоня от темата но може ли някой да ми каже как може да се следят автомобили в реално време, с какъв софтуер и апаратура, има ли някакъв абонамент за ползване на гпс ако се ползва и всичко по този въпрос.
        Танки грязи не боятся!

Коментар

Зависи, колко "реално" го искаш това време.
          А схемата е изключително проста. GPS-a праща данните за координатите (+ номера на автомобила) на SMS, радио или GPRS, които се събират в центъра. Там получените данни се визуализират на картова подложка.

Коментар

A като цена и изграждане на системата?
            Танки грязи не боятся!

Коментар

Цените не знам. Аз се забавлявах с правенето не с продаването.
              Цени може да видиш по Интернет. Tрябва ти програмируем GPS с GPRS/SMS и комютър, който ти събира данните. Ако искаш карта ще ти трябват и самите картови подложки. Ще ти трябва и преносна среда, която в нашия случай е М-Тел (но нямам идея колко струва защото я използваме само за тестови цели)

Коментар

Виж това аз работя в тази фирма:

http://www.alphabg.com/images/Alpha_Log.pdf

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X