Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще има ли проблеми с полицията?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ще има ли проблеми с полицията?

Спарки, моя лиценз е по-старичък А4, за закачане на стена, в рамка. В него подробно са описани всички честоти, на които имам право да работя, от 1.8, та до гигахерцовия обхват...
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
      Спарки, моя лиценз е по-старичък А4, за закачане на стена, в рамка. В него подробно са описани всички честоти, на които имам право да работя, от 1.8, та до гигахерцовия обхват...
      Вероатно би трябвало да си го преиздадеш. На него клас 1 ли пише, или е още от старите класове? На мен на А4 ми е само международното удостоверение.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Клас А, въпреки, че не съм сигурен, може и 1 да е... тогава класовете бяха 3, или 4... абе не помня вече...
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Re: Ще има ли проблеми с полицията?

Правя си извода, че всеки радиолюбител клас 2 попада хипотетично автоматично под удара на закона, понеже "токито", което носи в джоба си, може да предава на неразрешена честота, а още повече ако е "барнал" обхвата...
          Друго: ако те "спипат", че приемаш и предаваш съобщения чрез радиолюбителска портативна/мобилна станция, но не си носиш "дипломата" за завършен клас... какво следва? Предполагам грубо могат да ти щракнат "гривните", докато някой се сети да провери в КРС дали си или не си нарушител?
          Китайските станции 136-174 / 400-470 даже и клас 0 да си пак попадат под ударите на закона - ама кой?
          В кой закон е записан списъка с "неразрешени честоти"? Кой закон забранява конструирането или модифициране на фабрична апаратура, за нуждите на радиолюбителите? Къде е записано, че приемниците и предавателите трябва да могат да приемат и излъчват само на честотите на радиолюбителите? По тази логика осцилоскопите нарушават ли някой закон? В закона е написано "да не приема съобщения от или да влиза във връзка с радиостанции от други радиослужби; " и така и трябва, не бива да е се пречи в работата на другите въпреки, че ако видите влак с пионерчета, който се движи към влак с чавдарчета, според FCC трябва да предопредите вкючително и да използвате 10KW мощност и да работите на честотите на БДЖ до колкото виждам според българския закон трябва да ги оставиш да умрат. Относно слагането на гривни това полицаите го могат и просто ей така за забавление да го направят да те задържат за 24 часа или да ти скалъпят някакво обвинение например, че не си изпълнил усно полицейско нареждане
          и да те задържат за 72 часа.
          Наистина ли очаквате смислен отговор на абсурно зададените въпроси?!

П.П. Относно лиценза, какво ви пречи да си носите ксерокопие в джоба, заедно с останалите документи.
          Намирам въпросите ми за съвсем резонни. Ако няма такива закони нека да не отговаря. Ако има такива закони нека да каже кои са точно, за да ги променим. Аз имам проблем да си нося лиценза, първо защото полицаите не знаят, какво означава този документ, кой го издава, как може да познаят фалшиф документ от оригинален, на него не пише разрешените честоти, регистъра на радиолюбителите е публичен, иземват правомощията на КРС. Утре какво, ще извземат правомощията на съдиите и ще почнат да застрелват хора по улиците по свое усмотрение така ли? Освен лична карта и лиценз, не трябва ли да нося и свидетелство за раждане, за да се знае, че съм се родил, а не съм извънземен, свидетелство че не се водя на психодиспансера, разрешително от феодала да ходя по улицата, какво още?
          Вероятно би трябвало да си го преиздадеш.
          Защо му е да си го преиздава? Да си радиолюбител е доживотно.
          Клас А, въпреки, че не съм сигурен, може и 1 да е... тогава класовете бяха 3, или 4... абе не помня вече...
          Бяха А, Б, В, Г и Д.

Коментар

Темата, за забранения и разрешения плод, започва да повтаря ТАЗИ. В радиолюбителския, също има една, за регистрациите на радиотехниката. Пускахме писма до КРС, но те не се наемат да дават законови дефиниции. Общо взето е ясно едно, полицията има право да те спре, задържи или изземе (с протокол) всичко, което имаш по джобовете. Било то с лиценз или без. После може и да ти го върне. И "Извинете" може да чуеш. Може и да ти се размине. Ако полицая е свестен и не му се заяжда. Аз съм отказвал да си дам станцията. С "извинението" за компететния орган. Факт е, че служителя може да каже: "ОК. Аз щото имам и друга работа, сега отиваме до РПУ-то, ти влизаш в една стаичка без изглед и там седиш и чакаш компететния орган." Та, зависи от това кой как дефинира и чете закона. И в двата случая и двамата сте прави - той че те е задържал, ти че не си му показал станцията. Но,......има и нюанси, както се казва в хубавия руски виц.
            LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

В тази връзка, когато ви се отвори време, прочете няколко закона. Ще намерите невероятно интересни неща, касаещи темата. Закон за далекосъобщенията, Закон за МВР, Правилник за използване на закона за МВР, Наказателния кодекс в частта си, засягаща написаното до тук. Наред с това, че полицайка не може да обискира мъж и обратното, ще научите и други хитринки.
              LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Офтопик:
                ...видите влак с пионерчета, който се движи към влак с чавдарчета...
                Това е култово!!! Записвам си го веднага в тефтерчето! Мерси !!!
                Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                  Правя си извода, че всеки радиолюбител клас 2 попада хипотетично автоматично под удара на закона, понеже "токито", което носи в джоба си, може да предава на неразрешена честота, а още повече ако е "барнал" обхвата...
                  Друго: ако те "спипат", че приемаш и предаваш съобщения чрез радиолюбителска портативна/мобилна станция, но не си носиш "дипломата" за завършен клас... какво следва? Предполагам грубо могат да ти щракнат "гривните", докато някой се сети да провери в КРС дали си или не си нарушител?
                  Това че станцията може да излъчва и на неразрешени честоти, не е предпоставка да те закопчаят. Може да го направят примерно ако вече излъчваш на тези честоти и имат сигнал от КРС.
                  А относно приемането имаш право навсякъде да слушаш информация която се предава по ефира некодирано.
                  Както казах ако имате документ (лиценз) и не са ви хванали че извършвате закононарушение с станцията, няма да ви я изземат, не си чешете езиците само.
                  Ако нямате документ има вероятност и да ви я изземат, но е малко вероятно понеже това е свързано с доста бумащина от тяхна страна- протоколи и подобни.
                  Ако апаратурата в колата е късовълнова е желателно все пак лиценза да е клас 1.
                  Ники

Коментар

Брат, а ако е "пипнат" обхвата? Т.е. не е фабричния? Този въпрос под знаменатела "чесане на езици" ли е? А ако има и натъпкани всички честоти, дето съществуват в ефира?
                    Публикувайте отговор

Коментар

КРС са органа който въз основа на съставен протокол и последващо административен акт могат да упражняват контрол.Полицията могат само да гледат и скляпат на парцали освен ако не работят съвместно с КРС ! Личен опит .
                      Последно редактирано от Roninn; 17-12-10, 14:12.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X