Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще има ли проблеми с полицията?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ще има ли проблеми с полицята?

не пише чистота но на усилвателя пише че е работи на около 30мегахертза
    Последно редактирано от danchonni; 04-11-10, 19:12.
    Йордан Ризов-Митсубиши Паджеро 3,0V6
    LZ1YVR//0887586364-Винаги на линия!
    Rh:0-

Коментар

От: Ще има ли проблеми с полицята?

Първоначално публикуван от danchonni Преглед на мнение
      не пише чистота но на усилвателя пише че е работи на 30мегахертза
      Радиолюбителски лиценз, Клас 1. Който се взима с изпит, шест месеца след като си изкарал Радиолюбителски лиценз, Клас 2
      LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

От: Ще има ли проблеми с полицията?

Атова кЪде мога да го изкарам?
        Йордан Ризов-Митсубиши Паджеро 3,0V6
        LZ1YVR//0887586364-Винаги на линия!
        Rh:0-

Коментар

Комисия за регулиране на съобщенията, ул. Гурко 6
          http://crc.bg/section.php?id=192&lang=bg

Коментар

Модела и марката на станцията може ли ? Или поне снимка.
            Ако е от камионджийските CB (27Мхз), няма проблем. НО, усилвател мисля нямаш право да ползваш

Коментар

Колега, щом си ползвал същата станция в камиона трябва да е на 27 Мхз така че не трябва да имаш проблеми, виж усилватела вече е от забранените екстри.Но всичко зависи и от полицаия които ще те спре за проверка,до колко е запознат със това кои станци са разрешени за свободна употреба и за кои се изисква радиолюбителски клас.Аз имам познат колега които си е монтирал във джипката СБ станция, тя е точно като тези които ползваме в камионите и е на 27Мхз,да де но полицаите го спрели за проверка видяли радиото и ПРОБЛЕМ докато се намери човек които да потвърди че станцията е за свободна употреба и не се изисква радиолюбителски клас ,колегата за малко да го изкарат най големия рецедивист,така че ако наистина имаш такава станция монтираи я и всичко е на късмет.Знам че с камионите не ни правят проблем за наличието на станци но предполагам е че защото са свикнали да виждат в повечето камиони да има СБ-и,докато в лека кола или джип това все още е рядкост тук в България

Коментар

Ако си радиолюбител клас1 примерно, каквато и станция да сложиш в колата не може да ти каже нищо.
                На мен веднъж ми се заяждаха за едно алинко DJ-182, което ползвах като любителско.
                Обаче за майтап на полицая станцията беше абсолютно същата и май затова се заяде.
                Но ако имаш някакъв лиценз нищо не могат да ти кажат. Полицая не е компетентно лице да каже коя станция е позволена и коя не.
                Ники

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
                  Полицая не е компетентно лице да каже коя станция е позволена и коя не.
                  +1.Това е най правилното мнение.

Коментар

Лошото е, че не се съзтезаваме за правилен отговор. И да не е компететния орган (което е самата истина), може да те задържи до идването на такъв. И това вече е в правомощията на Полицията. И деня ти отива на кино Това са проблемите, ако някой го интересува. А, че могат да ви създават грижи, могат.

Коментар

А аз имам интерес към самата станция,модел,цена,магазин...... че имам една тука но не хваща СВ та да си взема една такава за Дафчето
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Здравейте,

ще си позволя да дам и аз мненеие по темата.

1. Преживяването на станция не дава автоматично право на ползване.
                        това, че се продават свободно не ги прави легални. пример са ГМР-тата.
                        2. всяка станция има документ било за конкретната станция било за модела като цяло. всеки сериозен търговец е длъжен при поискване да ви издаде документ за спецификациите на станцията в случая че работи на "разрешени" честоти с разрешената мощност ... както и да се посочи с кой протокол станцията/или конкретния модел станция/ е "узаконена" пред КРС. 99% от станциите които се продават в България нямат такъв протокол.
                        3. Всеки полицаи може да изземе станция с протокол и в рамките на /мисля беше 90 дни/ собственика да докажи собственост, правоспособност за работа или свободна употреба.
                        Обикновено проверката е на място и чак до изземване не се стига/ толкоз много писане на протоколи/ нищо, чe полицая не е компетентен на тема станции

така е по закон иначе както всичко друго в тая държава е като дойде и доколко полицая е на кеф.

Поздрави

Коментар

Можеш ли да цитираш конкретни закони или само си чул, че е така?
                          Например по точка 1. Фирма Интегра кара камион радиолюбителски станции, спира полицай камиона, това значи ли че трябва да конфиксуват радиостанциите, защото шофьора няма документ за радиолюбител? По точка 2. Тълкувай ми твоето изказване в светлината на Технически изисквания за осъществяване на електронни съобщения чрез радиосъоръжения от любителската радиослужба чл.9 ал.1.
                          3. Полицая по тази логика може ли с протокол, да изземе аптечката и пожарогасителя и след това да ме глоби, че съм без тях?
                          Може ли да ми вземе телефона, който излъчва на честоти 900, 1800, 1900 и 2400 и за тези честоти ми трябват няколко милиона лева за да ги придобия.

Коментар

Правя си извода, че всеки радиолюбител клас 2 попада хипотетично автоматично под удара на закона, понеже "токито", което носи в джоба си, може да предава на неразрешена честота, а още повече ако е "барнал" обхвата...
                            Друго: ако те "спипат", че приемаш и предаваш съобщения чрез радиолюбителска портативна/мобилна станция, но не си носиш "дипломата" за завършен клас... какво следва? Предполагам грубо могат да ти щракнат "гривните", докато някой се сети да провери в КРС дали си или не си нарушител?
                            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от ike Преглед на мнение
                              Можеш ли да цитираш конкретни закони или само си чул, че е така?
                              Например по точка 1. Фирма Интегра кара камион радиолюбителски станции, спира полицай камиона, това значи ли че трябва да конфиксуват радиостанциите, защото шофьора няма документ за радиолюбител? По точка 2. Тълкувай ми твоето изказване в светлината на Технически изисквания за осъществяване на електронни съобщения чрез радиосъоръжения от любителската радиослужба чл.9 ал.1.
                              3. Полицая по тази логика може ли с протокол, да изземе аптечката и пожарогасителя и след това да ме глоби, че съм без тях?
                              Може ли да ми вземе телефона, който излъчва на честоти 900, 1800, 1900 и 2400 и за тези честоти ми трябват няколко милиона лева за да ги придобия.
                              Наистина ли очаквате смислен отговор на абсурно зададените въпроси?!

П.П. Относно лиценза, какво ви пречи да си носите ксерокопие в джоба, заедно с останалите документи.
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                                Наистина ли очаквате смислен отговор на абсурно зададените въпроси?!

П.П. Относно лиценза, какво ви пречи да си носите ксерокопие в джоба, заедно с останалите документи.
                                Защо ксерокопие? Мойто ламинирано картонче си е все в мен, при личната карта, книжката, талона, и т.н.

А иначе, могат да се заяждат, както и за хиляди други неща. Бедата е че после и да не излязат прави, няма кой да им търси отговорност. Затова и някой като е станал накриво или жена му му е мрънкала цяла сутрин да и купи "чохено контошче" за 4 цифрена сума, нашия трябва да "изкара някой лев", щото иначе ще седи на сухо.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X