Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кемпер. Лични наблюдения и идеи.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кемпер. Лични наблюдения и идеи.

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
    В камионите има хладилници компресорни на 24 волта и не дърпат нищо.
    Не дърпат "нищо" спрямо капацитета на акумулаторите. Ако в кемпера имаш 2 по 180Ач батерии и около 600 ампера алтернатор (или 300 на 24 волта) нещата също ще ти изглеждат дребни. И после - камионският хладилник е по-малък.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Чувам някакви приказки за постояннотокови хладилници, ама пусто като не разбирам.
      Хич не им и давай ухо на тия приказки. Ако не ти казват че е компресорен, значи е с Пелтие. Т.е. харчи ток четворно на компресорния и хич го няма в дълбокото замразяване.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Хич не им и давай ухо на тия приказки. Ако не ти казват че е компресорен, значи е с Пелтие. Т.е. харчи ток четворно на компресорния и хич го няма в дълбокото замразяване.
        Кога става въпрос за кемпер, думата "Пелтие" е мръсна.
        Говоря за постоянотокови компресори. ...или поне така ги описват. Не знам как са направили постояннотоков мотор без колектор, или ако има колектор, как са решили хилядите му проблеми.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо
        Silverado 1.3 i

Коментар

Кога става въпрос за кемпер, думата "Пелтие" е мръсна.
          Говоря за постоянотокови компресори. ...или поне така ги описват. Не знам как са направили постояннотоков мотор без колектор, или ако има колектор, как са решили хилядите му проблеми.
          С инвертор. Като вентилаторче на компютър, само че по-мощно и вероятно трифазно. Или пък като инверторните климатици.

Коментар

Вальо,грешиш за печката,бойлера,банята и тоалетната,остави си нещата на газ да работят,сега ако не си съгласен след време ще съжаляваш

Коментар

Вальо, спред мен нищо няма да спечелиш от преработката с този компресор, само ще изгубиш време. Дават го за стционарна употреба, демек се къпе в масло и не може да се ползва в движение, отделно ще харчи малко по-малко ток от нормален с инвертор, а ти инвертор имаш. Правих на един приятел нормален малък хладилник с малко пипнат UPS на 24в и харчи около 100вт. Моя съвет е да си харесаш един малък хладилник от магазина по-висок енергиен клас и да си го включиш в инвертора, то ще си покаже дали е твоя хладилник, ако не си го ползваш за друго или го пускаш в продавалника .
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Гена Преглед на мнение
                Вальо,грешиш за печката,бойлера,банята и тоалетната,остави си нещата на газ да работят,сега ако не си съгласен след време ще съжаляваш
                Защо? Обясни.
                Печката вече я смених. Нафтовата работи повече от година. Далееееч по-добра е от газовата.

Хладилниците по камионите не са ли с масло?
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо
                Silverado 1.3 i

Коментар

Не искам да ви пускам примери за морски компресори на 12 волта просто защото и цените са им "морски". Само искам да вметна че си бачкат безгрижно на всичко между 10 и 15 волта и на наклон от 45 градуса и зверско друсане. И като казвам бачкат- бачкат с години и, ако се престараеш, ти гърми бирата.

http://www.westmarine.com/buy/norcol...ator--14070361

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14070361.jpg
Прегледи:1
Размер:81.5 КБ
ID:5607880

На ти го- компресор, до него отиват 2 жици и 2 медни тръбички. Разкача се за норматив. Ако имаш и изолирана "кутия/хладилник" само дупчиш една дупка за да прекараш медните тръби до компресора. Срещу няколко лева ще го напълниш с фреон, и си цар. Не е ли това дето се търси? Нямa ли ги по гръцките яхтени морги?
                  Последно редактирано от NIKSD; 30-08-14, 09:50.
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Маслото служи за мазане и охлаждане на компресора и няма никакво отношение към хладилната част. При мен има един компресор от морски хладилник от 70-те години, единственото слабо място в него е мембраната, иначе е на истински лагери и със меняеми четки без да разглабяш нищо. Не съм му мерил консумацията, но според мен ще харчи повече от 100вт и е много шумен, няма да му издържиш бръмченето, ако спиш .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Да дам и моите две стотинки от скромния ми 6 дневен опит с кемпер под наем.

Кратко представяне на кемперчето, базирано на бус:

Един приятел на скоро ми каза "Нейков, давай да караме! Стига сме правили, че остаряхме!" До тогава не бях се замислял по този въпрос, защото винаги съм хвърлял много сили в подготовката. Обаче най- хубавите ми моменти са били винаги свързани с импровизация, невъзможност за пренос на цялата екипировка и т.н. Така, че Яро, къвто и кемпер да спретнеш, Тиерра дел Фуего тая година и Нова Зеландия до година няма да се осъществят с ного (или още по- лошо ЗАРАДИ него). Виж да сме живи и здрави, като ревнат децата, ще го мислим пак :р

PS Ето линк към темата с трипчето по фиордите.
                      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                        Вальо,я кажи за печката!Чудя ти се,откакто някъде беше споменал че ще я изхвърлиш тази на газ! Защо да не е на газ,ами на нафта или бензин?Според мен не е по-евтино,а и не е по-добро като отопление! Остави го разхода на гориво,ами и ток им трябва!
                        Мини, някой ден, да ти покажа какво отопление на бензин имам от Вермахта.
                        Става и за в палатка.

п.п. И аз търся малък кемпер! Може и с неработещ двигател.
                        ппп Сори за спама!

Коментар

Понеже разговора се завъртя покрай банята и тоалетната..

Бойлера.
                          Моя е газов и това ме дразни.
                          Споделих вече, че не виждам смисъл от 2 горива в една машина. Като се има предвид, че котлоните вътре никога не съм ползвал и за мене са излишни, да се занимавам с газ само за бойлер не ме кефи.

Не знам кога ще го направя но идеята я имам.
                          20-тина литра съдинка от неръждавейка, пълна с вода, изолирана и вързана към помпата и шланга за топла вода.
                          На това резервоарче закачам една водна печка и оставям сама да се оправя. Разхода на ток е 50-тина вата докато работи нагряването. 3.5 kW печка ще заагрява за 10-15 мин. и ще подържа едно къпане
                          Така изхвърлям газта от кемпера. Подвижния газов котлон си има малка бутилчица.
                          За газов проточен, никой ли не е чувал?
                          Харчи около 15 вата ток, само докато се къпеш. И газ де, около 250 грама на час къпане.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            За газов проточен, никой ли не е чувал?
                            Харчи около 15 вата ток, само докато се къпеш. И газ де, около 250 грама на час къпане.
                            И ток ли харчи? На времето по апартаментите имаше проточни газови бойлери, които си работеха без ток - трябваше им само вода и газ...
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Токът сигурно е за помпата. Което няма връзка с вида гориво. Помпата е към водоснабдяването.

Коментар

Здравейте колеги,газта я има в всички кемпери,нови стари,европейски или не, разхода е малък на уредите и това притеснение
                                за пълнене на бутилки е неоснователно.Освен ако не зимува човек в кемпера.При мен хладилника е незадоволителен и
                                за това имам малък фризер на 220В,захранвам го с инвертор(иска качествен)и солари.Ползавм си го и в движение не го и мисля,170 лв
                                го купих:-)Без тоалетна и баня не става,вода трябва за вода повече да се притеснява човек тя е кът не газта.
                                Хубаво си е нещо си е кемпера,но не за всеки,начин на мислене е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X