Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция до о-в Св.Ахил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Експедиция до о-в Св.Ахил

Преди няколко месеца в разговори с Райна LadyRM, в последствие и с доц.Пламен Павлов,
    се зароди идеята да направим кратка експедиция до Малкото Преспанско езеро където се намира и о-в Св.Ахил.
    Региона и мястото са напоени с много Бългрска история.
    Там са развалините на средновековния български град Преспа, там са намерени и костите на цар Самуил.
    Но за Историята ще ни разказва самият доц.Пламен Павлов.

Дати : 03-ти и 04-ти Юли /събота-неделя/.

Маршрут:

1. София-Благоевград - КПП Ст.Лисичково - Делчево/МК/ - Велес/МК/ - Прилеп/МК/ - Битоля/МК/ - Флорина/GR/ - Св.Ахил/GR/
    Нощувка на палатки, на брега на Малкото Преспанско езеро.

2. Св.Ахил/GR/ - Костур/Kastoria GR/ - Воден/Edessa GR/- Промахон - София

Карта

Километража е доста /общо 980-1000км./ за двудневен преход, но при стегната организация е изпълним.
    Движението е по републиканските пътища на Македония и Гърция.
    Офроуд не се предвижда, т.е. добре дошли са и леки автомобили.
    Нека се има предвид, че ще се минават граници - съответно екипажи и автомобили трябва да са документално изрядни.

Засега сме два автомобила.
    Ако има други желаещи нека пишат в темата, на ЛС или 0888 девет 78 едно 88.

От: Експедиция до о-в Св.Ахил

Ако си извадя до тогава задграничен паспорт може да дойда като навигатор на някой ( ако има място де), че тогава ще подготвям Фифи за голямата експедиция.
    SUZUKI VITARA къса база 1.6 16V
    +359 0878 888 874
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА ; A1, (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от Jango Преглед на мнение
      Ако си извадя до тогава задграничен паспорт може да дойда като навигатор на някой ( ако има място де), че тогава ще подготвям Фифи за голямата експедиция.
      Дотогава отдавна трябва да си се сдобил с паспорт.
      После ще ти излезе колкото бензина в Украйна и Русия

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
        Преди няколко месеца в разговори с Райна LadyRM, в последствие и с доц.Пламен Павлов,
        се зароди идеята да направим кратка експедиция до Малкото Преспанско езеро където се намира и о-в Св.Ахил.
        Региона и мястото са напоени с много Бългрска история.
        Там са развалините на средновековния български град Преспа, там са намерени и костите на цар Самуил.
        Но за Историята ще ни разказва самият доц.Пламен Павлов.

Дати : 03-ти и 04-ти Юли /събота-неделя/.

Маршрут:

1. София-Благоевград - КПП Ст.Лисичково - Делчево/МК/ - Велес/МК/ - Прилеп/МК/ - Битоля/МК/ - Флорина/GR/ - Св.Ахил/GR/
        Нощувка на палатки, на брега на Малкото Преспанско езеро.

2. Св.Ахил/GR/ - Костур/Kastoria GR/ - Воден/Edessa GR/- Промахон - София

Карта

Километража е доста /общо 980-1000км./ за двудневен преход, но при стегната организация е изпълним.
        Движението е по републиканските пътища на Македония и Гърция.
        Офроуд не се предвижда, т.е. добре дошли са и леки автомобили.
        Нека се има предвид, че ще се минават граници - съответно екипажи и автомобили трябва да са документално изрядни.

Засега сме два автомобила.
        Ако има други желаещи нека пишат в темата, на ЛС или 0888 девет 78 едно 88.

Кога е крайния срок за потвърждаване? Защото имам желание да дойда, но ще разбера 2-3 дни преди определените дати! :-)
        Последно редактирано от калпазанка; 06-06-10, 11:47.
        Honda HR-V 1.6 - Харви
        Искам България чиста!
        Владей страстите, иначе те ще те завладеят.

Коментар

Първоначално публикуван от Jango Преглед на мнение
          Ако си извадя до тогава задграничен паспорт може да дойда .
          Колега за Македония вече паспорт не ти трябва. Пускат с лична карта, в Гърция също - така че може да си спокоен за патуването.
          Успех
          Последно редактирано от NOTY; 08-06-10, 12:12. Причина: пак правопис
          Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
            Колега за Македония вече паспорт не ти трябва. Пускат с лична карта, в Гърция също - така че може да си спокоен за потуването.
            Успех
            Охо!Значи ме бройте и мен с навигатор

Коментар

Колега за Македония вече паспорт не ти трябва. Пускат с лична карта, в Гърция също - така че може да си спокоен за патуването.
              Успех
              Мерси за цената информация сега остава да си намеря и кола на която да бъда навигатор.
              SUZUKI VITARA къса база 1.6 16V
              +359 0878 888 874
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА ; A1, (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                Охо!Значи ме бройте и мен с навигатор
                Ти само един навигатор ли можеш да вземеш? :-)
                Honda HR-V 1.6 - Харви
                Искам България чиста!
                Владей страстите, иначе те ще те завладеят.

Коментар

Първоначално публикуван от калпазанка Преглед на мнение
                  Ти само един навигатор ли можеш да вземеш? :-)
                  Задните седалки на тойотата са половинки и е ужас да се пътува.Но имаш право на избор!...Да се чанчиш или не!Заповядай!

Коментар

Само едно уточнение. Личната карта трябва да е валидна. Тук приеха една наредба, че картата важи 6 месеца след изтичането на срока и. Но това е самоза България, за навън, трябва картата да си е в срок. Прегледайте си ги добре, да не се налага да идваме да прибираме някой с пасаван.
                    Успех на всички.
                    Може в програмата да включите и едно Благоевградско кафе, преди пътя за КПП - някъде около магистралата - аз черпя.

Коментар

...
                      Може в програмата да включите и едно Благоевградско кафе, преди пътя за КПП - някъде около магистралата - аз черпя.
                      Сашо, ако ти се става в събота по тъмно, ще се радвам да изпием по кафе/чай.
                      Ще тръгнем доста рано, че пътя е доста.

Коментар

Аз ставам към 7,00 всеки ден, ама като дойде юли месец ще се разберем. Задега навивам жената и ние да дойдем, аматя е малко . . . . по хотелите. Самата дума палатка я ужасява и ми върви трудно разговора.

Коментар

Аз ставам към 7,00 всеки ден, ама като дойде юли месец ще се разберем. Задега навивам жената и ние да дойдем, аматя е малко . . . . по хотелите. Самата дума палатка я ужасява и ми върви трудно разговора.
                          Сега е момента да я вкараш в правия път.

Аз в хотели все си забравям по нещо, с палатката го нямам този проблем.
                          Пак си забравям, но съм като охлюв, хотела си е с мен.

Ще се радвам да се включите, ще проуча нещата и за хотел.
                          То там няма да е лукс, но поне с покрив.

Коментар

Да развеем байрака,че наближава!Колко сме?В колко часа тръгваме в Събота?От къде?И какво е последното решение за нощувка-хотел или бивак?
                            Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                              Да развеем байрака,че наближава!Колко сме?В колко часа тръгваме в Събота?От къде?И какво е последното решение за нощувка-хотел или бивак?
                              Поздрави!
                              За съжаление, това пътуване ще го отложим за есента и ще е поне тридневно.
                              Това, за да не се убиваме от път за двата дни, и за да може да се разгледа всичко.

Дано дотогава се включат повече хора, пък и ранната есен е по-приятна в Гърция.
                              Сега щяхме да сме си двамцата.
                              Жоре, сори, дано не си развалил някакви планове заради това пътуване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X