Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване до Крим и Кавказ 2010 - подготовката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Експедиция "Българи зад граница IV - Крим"

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
    Радва ме интереса на повече хора!!

Темата е затова, да обсъдим подробностите.

Нарочно не съм конкретизирал дати.
    Идеята ми е това да го направим заедно.

@Джанго, смятай че започването на обсъждането е започнало

От гледна точка на природни условия, натовареност на пътища /все пак Крим е място за летен туризъм/,
    добри периоди ми се струват Юни или Септември.
    На мен не ми е проблем и през другите месеци.
    Само началото на Септември го отписваме поради Събор.

Относно скоростта - движението е добре да е със скоростта на най-бавния,
    но да не е и много под разрешената по шосетата.

@Никита, навсякъде може да се мине без проблеми с лек автомобил.
    Офроуд е възможен при преминаване по пряк път между Майкоп и Сочи /най-общо казано/.
    Има най-малко три варианта - два офроуд и един по шосе.

@Ванка, VW-проекта ти е супер, а Приазовието и Кавказ са добър старт за него в действие.

Изисквания за къмпинговане не мога да конкретизирам поради субективността на понятието
    И все пак трябва да има готовност за 7-10 -дни на палатки.
    На който ще му е за първи път - ще има най-богати и трайни спомени.

@Веско, ще се радвам ако успееш да се включиш.
    Всъщност ти си подготвен отвсякъде и с УАЗ-а, и с ТОЙОТАТА
    Разликата е, че с Тойотата ще ти е по-комфортно, но пък с УАЗ-а ще събереш очите на "егерите".

Засега сигурни участници сме аз и Станко.
    Снощи даже обсъждахме неговата идея да си направим тениски, шапки и лепенки за експедицията.
    Така де, да се визуализираме подобаващо.
    За скороста питах, защото за такава продължителна експедиция ще е по-подходящ сегашния двигател (1.6ТД), поради своята простота и надеждност.За съжаление повече над 100 км/ч не искам да го натискам, защото душичката му е малка .За сметка на това няма никаква електроника и ще съм спокоен с него, май ще отложа слагането на другия двигател за по-нататък.В Краснодарския район имаме свръзка от руския Бус-форум, който обещава пълно съдействие и помощ.Показах му темата и много се ентусиазира
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
      За скороста питах, защото за такава продължителна експедиция ще е по-подходящ сегашния двигател (1.6ТД), поради своята простота и надеждност.За съжаление повече над 100 км/ч не искам да го натискам, защото душичката му е малка .За сметка на това няма никаква електроника и ще съм спокоен с него, май ще отложа слагането на другия двигател за по-нататък.В Краснодарския район имаме свръзка от руския Бус-форум, който обещава пълно съдействие и помощ.Показах му темата и много се ентусиазира
      Ти пък с два двигателя, к'ъв ти е пробелма
      Ако трябва и двата ги вземи.
      100км./ч. по пътищата в онези райони си е доста "осезателна" скорост.
      Освен ако не искаш да пристигнеш преди всички.
      А в Краснодар има и офф-роуд клуб

Коментар

Ти пък с два двигателя, к'ъв ти е пробелма
        Ако трябва и двата ги вземи.
        100км./ч. по пътищата в онези райони си е доста "осезателна" скорост.
        Освен ако не искаш да пристигнеш преди всички.
        А в Краснодар има и офф-роуд клуб
        Успокояваш ме

Коментар

Rumba моята идея за датите е да е или преди 05.08 - 08.08 или след тази дата, защото тогава големия национален събор в Копривщица и тогава е ЖЕЛАТЕЛНО да съм там
          SUZUKI VITARA къса база 1.6 16V
          +359 0878 888 874
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА ; A1, (Rh+)

Коментар

"Засега сигурни участници сме аз и Станко"
            Нем... За сега сигурни сме трима участника......
            Независимо от датите, аз съм в експедицията така или иначе като константа.....
            За първия етап иде реч.... За втория - като се видим ще го говорим....

Коментар

Първоначално публикуван от Jango Преглед на мнение
              Rumba моята идея за датите е да е или преди 05.08 - 08.08 или след тази дата, защото тогава големия национален събор в Копривщица и тогава е ЖЕЛАТЕЛНО да съм там
              Получих предложение от Jango да съм му навигатор, което само може да ме радва! Сигурен съм на 90%... така като е тръгнало джип няма да си купя, така,че благодаря на колегата от Копривщица!

Коментар

Казвайте какво оборудване за лагеруване да търсим. Палатките на покрива са хубави, ама скъпи м.... Да разпъваш също си има негативи. Може да е мокро. РЕМАРКЕ?!
                Може ли някой да ми прати списък с необходимите вещи за къмпингуване? От практическа гледна точка.
                Може би - май, юни да се проведе.
                Последно редактирано от nikita66; 26-02-10, 21:51.
                Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Не знам как да го кажа, аз имам интерес, мога да си освободя и време, вероятно ще съм и сам в джипа, но не знам дали ще ми е по джоба. Някой може ли да каже ориентировъчна цифра за експедицията? Иначе, като човек рибар, дето спи по палатки мисля, че имам почти всичко необходимо.
                  Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                  Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Част от разговора с колега от Русия:

арбатская стрелка, 100км тянеться
                    как нарисовал не проедешь
                    украина/россия только через росты таможни посты, чеез керченский проезда нет
                    по морю не получиться по краю надо возращаться на пикет таможни
                    два разных государства, они вообще мутят в последнее время
                    наш хохол не может из дома себе в москву сало привезти своего говорят надо платить абсурт /за свое сало и платить. у хзохлов крыша едетможе т янукович все исправит. а ксати к вам виза нужна на посещение болгарии ?

Общия смисъл го схващам, някой да го преведе професионално

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                      Не знам как да го кажа, аз имам интерес, мога да си освободя и време, вероятно ще съм и сам в джипа, но не знам дали ще ми е по джоба. Някой може ли да каже ориентировъчна цифра за експедицията? Иначе, като човек рибар, дето спи по палатки мисля, че имам почти всичко необходимо.
                      Звънни тия дни като си свободен да пием по кафе, ще ти сметна бюджет и ще ти разкажа кое как ..
                      +359896846400

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                        Част от разговора с колега от Русия:

арбатская стрелка, 100км тянеться
                        как нарисовал не проедешь
                        украина/россия только через росты таможни посты, чеез керченский проезда нет
                        по морю не получиться по краю надо возращаться на пикет таможни
                        два разных государства, они вообще мутят в последнее время
                        наш хохол не может из дома себе в москву сало привезти своего говорят надо платить абсурт /за свое сало и платить. у хзохлов крыша едетможе т янукович все исправит. а ксати к вам виза нужна на посещение болгарии ?

Общия смисъл го схващам, някой да го преведе професионално
                        @Ванка, Крим е стара и кървяща рана за руснаците, но няма проблем за преминаване.
                        Изпрати му на руския приятел линк към пътешествието на трите "Д".
                        Може да открие непознати и интересени неща за тази част на Русия.

@Никита - За оборудването всеки сам си преценява, хем да му е удобно, хем да не е в тежест на другите.
                        Много е обширна темата, всеки си има различни виждания по въпроса.
                        Като почнем с избора на палатка, минем през средства за осветление и готвене, сядане, спане, тоалет,миене, къпане и т.н.
                        Опита показва, че макар да изглежда нищо като време, след втория - третия ден,
                        започва градация на напрежение особено откъм женската част
                        Все пак и времето при пътуване от този тип е оскъдно, бивак се прави след изминати 300-400 км.,
                        на сутринта се събира, вечерта пак отначало и така 7-10дни.
                        Организацията и самодисциплината трябва да е на ниво.
                        Най-важно е желанието и един много важен принцип:
                        Всеки трябва да се грижи и мисли повече за другия в експедицията, отколкото за себе си!
                        Тогава всичко е наред, и удоволствието ще е пълно.

Пиша ги тези неща, не за да уплаша или отказвам някого, а за да може всеки да си прецени.
                        Тръгнем ли, по маршрута вече е късно за мислене.
                        Нищо, че не сме на края на света.

Ще помоля, желаещите да участват да напишат както Джанго, кога НЕ им е удобно като време.
                        Така ще направим някакви прозорци, в които на болшинството ще е удобно и накрая да определим дати.

Коментар

Заявявам сериозен интерес към експедицията. През май планирам подготовка на колата.
                          Румба, вероятно сте нахвърлили някакви сметки относно бюджет за пътуването. Той също е доста субективен, но би било от полза да се публикува примерен такъв, най-вече за участници, на които не се е случвало да планират. Как се смятат необходимите пари?
                          Поздрави!
                          VARADERO SD2

Коментар

Първоначално публикуван от rosslan Преглед на мнение
                            Заявявам сериозен интерес към експедицията. През май планирам подготовка на колата.
                            Румба, вероятно сте нахвърлили някакви сметки относно бюджет за пътуването. Той също е доста субективен, но би било от полза да се публикува примерен такъв, най-вече за участници, на които не се е случвало да планират. Как се смятат необходимите пари?
                            Поздрави!
                            Лично за мен диапазона 15 Юли - 15 Август е най-подходящ.Колегите от бус-форума продължават с предупрежденията

Иван!
                            Настоятельно рекомендую отказаться от поездки между Туапсе и Сочи!
                            Там в июле-августе будет сплошная пробка

Там пробки всегда,когда больше,когда меньше.В июле-августе за день проехать можно.Это всё из-за долбанутой олимпиады.Стройка там,много грузовых машин.
                            Последно редактирано от PACH - Иван Тодоров; 28-02-10, 08:47.

Коментар

Разходите са много относително и субективно понятие.
                              Туристическата виза е 69лв.
                              Хотела **** в Одеса е 55-60 EURO за двойна стая.
                              Проучвам възможностите за спане в и около Мелитопол или Бердянск.
                              След това целта е да сме на палатки, иначе хотелите стават "солени", особено по Черноморското крайбрежие.
                              Храната в магазините е добра и евтина.
                              Водката също

Цени на горивата в Украйна към 25.02.2010г.
                              1EURO = 10.77 гривни

Дизел 6,83грн. = 1.24лв./л.

А-76 6,71 = 1.21лв./л.

А-92 7,36 = 1.33лв./л.

А-95 7,84 = 1.42лв./л.

А-95 Premium 8,67 = 1.57лв./л.

За Русия - приблизителни цени:

А-76 -- 0.89лв./л.

А-92 -- 1.10лв./л.

А-95 -- 1.16лв./л.

Дизел -- 0.82лв./л.

Всеки може да си сметне разхода на кончето за 5500-6000км.

@Ванка, по-горе писах, че е добре да избегнем навалицата в разгара на сезона.
                              Но ако болшинството е за този период - ще го предвидим като ден за задръствания -130км. /не че не сме виждали /
                              и ще го избутаме на 2-ра - 3-та бавна.
                              Каквото за всички, такова и за нас.
                              Последно редактирано от rumbata; 28-02-10, 09:40. Причина: добавки

Коментар

@Ванка, по-горе писах, че е добре да избегнем навалицата в разгара на сезона.
                                Но ако болшинството е за този период - ще го предвидим като ден за задръствания -130км. /не че не сме виждали /
                                и ще го избутаме на 2-ра - 3-та бавна.
                                Каквото за всички, такова и за нас.
                                Амиии дайте да изясним датата, та да не поемам ангажименти

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X