Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шарм Ел Шейх - препоръки и насоки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шарм Ел Шейх - препоръки и насоки

Бих желал да се свържа с някой от форума който е пътувал в района през тази година !
    Защото информацията която съм събрал до момента, е от хора пътували преди няколко години
    и не е актуална. В Yandex попаднах на няколко руски клипа, даващи инструкции как се борави в хотелите,
    с машини за обмяна на пари. И общи приказки . . .
    https://rutube.ru/video/97c8d1bfa7b5...daf7/?r=plemwd
    Последно редактирано от Boa; 20-05-25, 17:42.

За съжаление никой от форума не написа нещо, в допълнение на въпросите които бях отправил преди пътуването ми.
    Но нейсе, то се осъществи и завърши благополучно /седмица/ преди да започнат от тази нощ драматичните събития
    между Израел и Иран.
    Хотелският комплекс "Arab Sat" се намира на Синайския п-ов /в залива Акаба/, на около 30 километра от израелската граница.
    Автоматите за обмяна на пари които видях тези дни, бяха малко по-модерни от тези "ролики", които са публикувани от руснаци в нета.
    С тях се борави лесно и бързо,с тази разлика че към опциите които се появяват на дисплея му, има и такава на която трябва да изпишеш
    телефония си номер.
    Там обаче могат да се впишат произволни числа, с което да активираш обмяната на парите си.
    Но, лошото за нас в случая е, че всички надписи по дисплея на машината бяха на арабски език.
    Доларите с които се работи в Египет ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да са от ЦВЕТНИТЕ ЕМИСИИ / след 2006 година/,
    защото по-старите емисии не ги взимат...НИКЪДЕ !!!
    Тъй като имах няколко по-стари доларови банкноти /бяха с идеален външен вид/, реших да отида в клон на Египетската национална банка. След като аз и жена ми
    бяхме щателно проверени на входа на филиала на банката, охраната ни каза да поставим банкнотите си за смяна в личен паспорт и отидем на касата.
    Там касиера щом видя че доларовите банкноти са стари емисии, направо ни изгони, което ме амбицира да викна шефа на банковия клон.
    Веднага дойде един господин облечен в черен костюм и бяла риза с вратовръзка /температурата отвън беше не по-малка от 33 градуса/ и ни обясни вежливо /знаеше английски и руски език/, че тези емисии долари със закон са изкарани от обръщение в Египет, тъй като днес по света, се предполага че от тези банкноти,
    циркулират около 80 000 000 000 фалшиви долари.
    При тези "желязни доводи" от тяхна страна, напуснах банковия офис и повече тези банкноти не ги предложих никъде. Просто си ги върнах в България.
    Когато се прибрах у нас, намерих време да отида в Централния офис на Уникредит Банк и да проверя на касата на тази Централна столична банка,
    с какви доларови купюри разполагат.Тъй като жена ми е техен клиент / тя също беше с мен/ ни дадоха достъп до касата им, за изкупуване и продажба на валута.
    Тази банка работи преди всичко, само с техни клиенти.
    Там касиерката ни извади едно дебело тесте с долари, между които нямаше нито една банкнота от тези /новите/, с които работят в Египет.
    Това го пиша за всички онези на които им предстои да пътуват в тази посока на света.

На отиване и връщане със самолета на "Bulgarian Air", никой не ни каза над кои територии /държави/ летим. Дори този въпрос го зададох специално на една от стюардесите, но тя ми каза че това го знаят само пилотите на самолета. Поради тази причина заснех на връщане за България, част от полета /основните моменти/
    които ги публикувам тук във форума за коментар, от хора които разбират повече от мен, тези неща:

https://cloud.mail.ru/public/EpVv/Gy4G3Ug7z

ЗАБЕЛЕЖКА:
    Продължителността на видеото е 15 минути !
    Последно редактирано от Boa; 13-06-25, 16:38.

Коментар

• Alexr
      Alexr коментира
      Редактиране на коментар
      Това за емисиите с които се работи е много ценна информация. Благодаря! Явно важи за целия Египет.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X