Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пътуване в Афганистан
Свий
X
-
Кво се случи в Либия?
италианците събраха три държави в една. Кадафи продължи да ги държи трите щото кинтье от ссср.
Е, свършиха.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Макиндер чел ли си?Първоначално публикуван от Stbd Преглед на мнениеНа две три мнения едно се полага да е за Афганистан.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Какво има да се чудиш.....както преебаха и нашта:Alexr коментира
Днес, 16:59
Няколко пъти се опитвам да напиша коментар, но ми идва само ненормативната лексика. Понякога се чудя как са преебали тази държава.И да не помислиш, че само така си говоря. Близо 10 години(от 1980г.) съсед на етажа ми беше един афганистанец женен за българка. Баща и е работил в двореца и те така...През 1978 г. е извършен военен преврат, известен като Априлска революция, подбуден от комунистическата Народна демократична партия на Афганистан в който са убити Дауд и неговото семейство. „Републиката на Дауд“ впоследствие, е последвана от про-съветската Демократична Република Афганистан.
- 1 like
Коментар
-
Ислямът крещящо се нуждае от Реформация, каквато е претърпяла Католическата църква едно време (без кротце и бльаго, ми со много кютек).
Бай Фетулах Гюлен бил некъв такъв кандидат-реформатор, затова пиндогейовете си го къткат и го не дават на султан Ъ-доган.
Но дали е така? #Кой ще ми каже?...
Дотогава ислямът требе да се забрани !
Щом си изпускат "правоверните" да стават терористи и щом вършат такива перверзии с жените си и ги заместват с малки момченца (явно, за да са в тон с вярата - както заместват алкохола с наркотици)
- требе да се заборони!
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
- 1 like
Коментар
-
Уахабитите не са ли риформатори?И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Добре, че не си от почитателите на туризма в афганистанПървоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
, че талибаните ич не обичали интернет шегаджиите.
Life is good... on a dirt bike!
Коментар
-
Изпусна момента. Един такъв мераклия-турист се прочу в медиите миналата седмица, Miles Routledge, 21-годишен британски студент по физика. Играчка-плачка става в рамките на няколко дни. Кратък преразказ на историята:
На 13-ти август се приземява в Кабул "за малко майтап и слънце", "тук съм за 5 дни, има още поне една-две седмици преди талибаните да завземат столицата, предостатъчно време". Но все пак си прави некролог, който автоматично да излезе след две седмици, ако не се стопира ръчно. Носи си GPS тракер с SOS бутон и вярата, че господ ще го пази.
Първи ден: "Кабул е по-спокоен от Лондон!" и "Тук няма пътни правила, обаче манджата струва 40ст.", както и "Минахме военен чекпойнт, двама пича ме взеха на мушка с калашници, но накрая станахме приятели, снимахме се заедно и ни канеха на чай."
Втори ден: "Хаха, талибаните са на 150км от Кабул, ако дойдат ще ги посрещна по мъжки" и "Ситуацията се влошава, запуших хотелската тоалетна!"
Трети ден: почва паника, пуцане, чупене, грабежи, банкоматите са празни, има улични сбивания, и дори военните са го ударили на бягство. И се стига до признанието, че "Нещата малко се оср*ха, но ако талибаните ме хванат и ми видят кредитната карта, където пише титлата Лорд Рутлидж, ще ме пазят жив за откуп. Ако отменят полетите или почнат да летят снаряди просто ще отида в посолството".
Реалността обаче раздава шамари. Налага се авантюристчето да облече бурка за да си скрие физиономията. Тропа неуспешно на заключените врати на няколко посолства. Обезводняването става все по-голям проблем. Смелчагата пуска пост по социалните медии, че е готов да мре. Наоколо е анархия, катастрофи и мъртъвци. Отива пеша до летището, където се оказва че също никой не бръсне никого за слива. Британските представители са потънали в дън земя.
За късмет местният му гид го насочва към място пазено от коалиционните сили в очакване на евакуация. Но освен убежище получава и нервно разстройство. Във Фейсбука пише: "Имам да се извиня за предишните коментари където може да съм обидил някой, но беше заради шока и обезводняването, а и тогава смъртта ми изглеждаше неизбежна. Сега отивам да се видя с лекаря, заради шока в който бях не си спомням събитията от днес и повръщах няколко пъти".
Билетът му за връщане е невалиден заради хаоса на летището. Стискат се палци за евакуационен полет докато вблизост трещят хеликоптери и калашници. Няколко часа по-късно продължава "Нещата с мен не са много добре, сега като говорих с журналисти си спомних какво се случи днес, но по-рано всичко ми беше като изтрито от главата. Писах имейл до психиатрите в университета, надявам се да ми помогнат, аз трудно си стоя на краката и повръщам дори като пия вода. Не мисля че ще спя тази нощ, видях твърде много умрели хора. Представях си това да е едно малко пътуване за благотворителност при което да поразгледам една странна държава, но сега съм психически сринат. Не съм сигурен какво става в момента, като се гледам в огледалото лицето ми не изглежда наред."
Е, евакуирали са го вече с британски военен полет на 17 август. Такава е туристическата ситуация в момента, гостоприемството завършва с психиатрия.
- 2 likes
Коментар
-
Англичанче. Т.е. английски говорещ. Инфантилни и се развиват до йезуити, ако попаднат в стимулиращa среда.
Пробвал е да се прави на много кул, сега му е време да стане йезуит-лапач.
Моментът за пътуване по демократично мина преди години. Сега наближава ново успокояване на района, така, както наближава и юнското лято - с всеки изминал ден е по-близо.
Коментар
-
Май голямо мазало е станало днес в Кабул! Минимум 12 загинали американски войници и още повече ранени. А и продължават взривовете!יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Е така просто за сведение, тия са уж по добрите.
Worst of all, police commanders were routinely abducting young men and using them as “chai boys,” house servants who were also kept as sex slaves. In separate incidents, three of those boys had been shot dead while trying to escape. One was shot in the face and one was shot at police headquarters. When a fourth boy was shot, Steuber marched into the police chief’s office and demanded action.
The police chief first said that the boys had chosen to live on the patrol bases: “They like being there and giving their asses at night.” He also claimed that the practice of soldiers sexually abusing them was necessary. “If my commanders don’t fuck these boys, who will they fuck? Their own grandmothers?”
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
А-а-а-а, истОчник не си дал, а в цитата става дума за полиция - не за талибански здравоморални милиции.
-
Мисля, че е добър източник - https://www.youtube.com/watch?v=Ja5Q75hf6QI - "This Is What Winning Looks Like" Леко тегав филм. Но явно добре подпрян документално. Става въпрос за "Patrol Bases" - може би нещо като жандармерия. Търтея да каже дали от там са му данните. При правилните талибански здравоморални милиции нямам идея как е. Там не се моткат свободно журналисти с камери, пък май талибаните не са и много словоохотливи.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар