Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете с маршрут до Баня Лука

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете с маршрут до Баня Лука

Здравейте колеги,
    налага ми се спешно да пътувам (на 03.06.09г.) с автомобил от Бургас до Баня Лука - Република Сръбска. Ще ви бъда благодарен ако можете да ми помогнете с добър маршрут до там, както и с всякаква информация за гранични такси, пътни такси, рекет от митничари и пътни полицаи и други местни приумици. Ще ползвам комбинираната карта на Milstan, както и отдено ще сваля СЧГ.
    ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
    LZ1YBB

До: Помогнете с маршрут до Баня Лука

Бургас-София-Белград от там направо към града Шид посока Загреб. Не слизай в посока Нови Сад и Будапеща. След Шид влизаш в Хърватска посока Загреб. На половината път в ляво си към Баня Лука. Има си табели. Баня лука се води в република Сръбска, която не е Сърбия, не се опитвай да разбереш каква е разликата.
    90 % от пътя е магистрали които са платени и са около 20 евро в посока. За република Сръбска не помня щото вече спях зад волана . Ако не превишаваш скорост няма кой да те закача. От София са около 700 км. Баня лука е подреден и чист град и заради етническите размирици все още е повишен контрола там така че не се притеснявай.
    Дано съм ти бил полезен

Коментар

Благодаря ти много.Само не мога да намеря къде е гр.Шид на картата. ГПС-а ме води от Белград направо към Загреб по магистралата, след което отклонението за Баня Лука е в ляво.
      ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
      LZ1YBB

Коментар

Значи пишати от гледна точка на шофьора и табелите които виждаш Влезеш ли в Белград караш само направо и най-забележителните табели са за Шид и Загреб. Остави навигациите и тн. Дръж по-лявата лента на моста в белград и не се занимавай със щуротии. Като влезеш в хърватска има един пост на който ти искат 5 Евро всъщност ти искат 5 Куни (местни пари) и трябва да им дадеш точно едно евро. На всички гишета вече има табла и хартиени табели колко пари им дължиш. Докато не видиш написаното нищо не им даваш ! измекяри са някои. Всеки пост вече има офицялно да плащаш в евра и държиш да ти върнат рестото в евро не в местни банкноти. Дозареди си в София и чак след Белград на 30-на километра има ОМВ, няма смисъл да спираш преди това. Другото което е важно е че в Баня Лука май са с валутен борд и системата с местната парична единица е като тука, 1 евро е равно на две местни неквиси марки. Всички го знаят и не им се връзвай.
        Абе въобще нема кво да се притесняваш пали и давай газ натам, града е хубав ...

Коментар

Слушай патилоМинавал съм отдавна
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Благодаря ти bliss-stick за ценните съвети. Аз затова искам съвет от "патилите", иначе по картата всеки може да ти даде ъкъл.
            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
            LZ1YBB

Коментар

Възникна още едно въпросче: автомобила ми е лизингов, на някоя от границите (Сърбия или Б и Х) ще ми искат ли преведено пълномощното на техния език ?
              ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
              LZ1YBB

Коментар

не, а и да го искат да са се научили да четат Български аз така им казва с възможно най-сърдития поглед. Представяш пълномощнтото на наща граница (ако го искат) и от там го скриваш в сенника. Всички граничари са един дол дренки и като видят бял лист по таблото се почва с простотиите. Щом нашата държавата те е пуснала да излезеш с колата то това не е тяхна работа да ти държат сметка чия собственост е. Единственото преведено пълномощно което се иска е на Турската граница, макар че и те забравят да го искат от време на време Твойто трябва само да е нотарялно заверено, но това лизингодателя ще си го уреди.
                Кога ще пътуваш натам ?

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
                  Кога ще пътуваш натам ?
                  Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
                  Здравейте колеги,
                  налага ми се спешно да пътувам (на 03.06.09г.) с автомобил от Бургас до Баня Лука - Република Сръбска.
                  Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
                    Възникна още едно въпросче: автомобила ми е лизингов, на някоя от границите (Сърбия или Б и Х) ще ми искат ли преведено пълномощното на техния език ?
                    За да ти е спокойна главата си направии едно пълномощно на два езика - български и английски. Щом е лизингов автомобила от лизингодаттеля трябва да ти издадат такова нещо. По принцип би трябвало да ти го искат на Българска граница, след това не, но на мен ми се е случвало на чужда граница да ме питат.

Магистралите в Сърбия може да се плащат в денари, евра (малко те бият в курса) и с карта (Visa, Mastercard) и т.н.
                    Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
                      Магистралите в Сърбия може да се плащат в денари, евра (малко те бият в курса) и с карта (Visa, Mastercard) и т.н.
                      Вече офицялно се плаща и в евро и е написано на лист хартия цената под прозореца на гишето. Не е като преди да има дадеш евра и те да ти върнат една шепа с банкноти по тяхна преценка. Свалили са цените малко за магистралите.

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
                        Кога ще пътуваш натам ?
                        На 03.06.09г. , но благодаря на Тануцо, че ме е изпреварил с отговора.

За Турция вече съм я минал процедурата с превода, макар че напразно се набутах да го плащам. Изобщо не ми го поискаха комшиите. При мен има една подробност обаче, че съм вписан като ползвател в малкия талон на колата-може би затова.
                        Възникна обаче друга заигравка. Оказа се че ЗД "Уника" (а както ме уверяват и другите застрахователи) не покриват риска кражба в Албания, Македония, Сърбия, Русия, Украйна, Белорус, Грузия, Молдова и Армения. И сега се надлъгваме дали ще сключимдобавък към полицата и за този риск.

ПС За пореден път се убеждавам, че "ТОВА Е ФОРУМЪТ!!!". По същото време пуснах аналогично запитване вчера и във "Форум на пътешественика". До момента - глас в пустиня. Благодаря на колегите, които споделиха опита си.
                        ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                        LZ1YBB

Коментар

Сега като пуснах маршрута Бургас-Баня Лука на ГПС-а не ме кара по магистралата след Белград до Gradiska и после надолу към банята, а още преди Сремска Митровица ме отклонява от магистралата на югозапад към Зворник (където се пресича границата). Имате ли идея откъде е по-добре да се пресече границата (през Зворник, Славонски брод или Градишка) или е все тая откъде. Не че като тръгна няма да стигна, но от това презастраховане търся от девет кладенеца вода.
                          И тук е момента да цитирам крилатата фраза на един известен съфорумник-пътешественик (Ник Николов-господ здраве да му дава): "Друго си е да се загубиш с GPS, а не като обикновен простак."
                          ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                          LZ1YBB

Коментар

Препоръчвам ти маршрута описан от Bliss-stick.Това е най бързото и безпроблемно пътуване до Баня лука.Сиреч точно където си видял на картата тази Нова Градишка.И ние се отклонихме преди 2 седмици по маршрута на GPS-a, ама питахме и местните ни върнаха в правия път.
                            Само да допълня че в Сърбия горивото ше ти излезе над 1евро за литър, така че можеш да си направиш сметка и да не зареждаш до горе.В Босна горивата са около 1.7лв ако не се лъжа.
                            Последно редактирано от kadett4o; 29-05-09, 10:53.

Коментар

Багодаря кадетчо.Това за горивото ще ми е от полза.
                              ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                              LZ1YBB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X