Здравейте колеги,
налага ми се спешно да пътувам (на 03.06.09г.) с автомобил от Бургас до Баня Лука - Република Сръбска. Ще ви бъда благодарен ако можете да ми помогнете с добър маршрут до там, както и с всякаква информация за гранични такси, пътни такси, рекет от митничари и пътни полицаи и други местни приумици. Ще ползвам комбинираната карта на Milstan, както и отдено ще сваля СЧГ.
налага ми се спешно да пътувам (на 03.06.09г.) с автомобил от Бургас до Баня Лука - Република Сръбска. Ще ви бъда благодарен ако можете да ми помогнете с добър маршрут до там, както и с всякаква информация за гранични такси, пътни такси, рекет от митничари и пътни полицаи и други местни приумици. Ще ползвам комбинираната карта на Milstan, както и отдено ще сваля СЧГ.
Влезеш ли в Белград караш само направо и най-забележителните табели са за Шид и Загреб. Остави навигациите и тн. Дръж по-лявата лента на моста в белград и не се занимавай със щуротии. Като влезеш в хърватска има един пост на който ти искат 5 Евро всъщност ти искат 5 Куни (местни пари) и трябва да им дадеш точно едно евро. На всички гишета вече има табла и хартиени табели колко пари им дължиш. Докато не видиш написаното нищо не им даваш ! измекяри са някои. Всеки пост вече има офицялно да плащаш в евра и държиш да ти върнат рестото в евро не в местни банкноти. Дозареди си в София и чак след Белград на 30-на километра има ОМВ, няма смисъл да спираш преди това. Другото което е важно е че в Баня Лука май са с валутен борд и системата с местната парична единица е като тука, 1 евро е равно на две местни неквиси марки. Всички го знаят и не им се връзвай.
Минавал съм отдавна
аз така им казва с възможно най-сърдития поглед. Представяш пълномощнтото на наща граница (ако го искат) и от там го скриваш в сенника. Всички граничари са един дол дренки и като видят бял лист по таблото се почва с простотиите. Щом нашата държавата те е пуснала да излезеш с колата то това не е тяхна работа да ти държат сметка чия собственост е. Единственото преведено пълномощно което се иска е на Турската граница, макар че и те забравят да го искат от време на време
Коментар