Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване до Молдова и Украйна.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пътуване до Молдова и Украйна.

След като изчетох доста написано на тази тема във форума и научих много полезна информация,но искам да попитам още няколко въпроса за които не намерих информация. Значи искам да направя едно пътуване до Сев. Добруджа Констанца, делтата на Дунав, Тулча, Браила, Галац, да премина през Молдова и да стигна до Измаил. Там ще остана 2 вечери като единия ден искам да отида до Одеса. Това което ме притеснява ев Украйна и Молдова крадът ли коли и опасно ли е да се ходи до Одеса с кола. Видях че доста хора са ходили натам с колите а до колкото разбирам каското неподдържа Молдова и Украйна и за това този въпрос ме притеснява. Друг въпрос който не ми стана ясно е някой има ли актуални жени на газа там (пропан-бутан). Също така търся подробна карта на град Измаил, но на всички украински карти които намерих не е даден в подробности, само една главна улица и няколко ПОИ. Пътуването смятам да започна от Бургас и съм планирал две вечери да нощувам в Шабла или околностите една на отиване и една на връщане. Още да попитам в този район на Молдова около Тараклия и Украйна около Измаил, какви интересни места има които си струва да се видят освен българските села.

До: Пътуване до Молдова и Украйна.

През Молдова ще пътуваш по-малко от километър, няма какво да я мислиш. Освен, че трябва да се подготвиш за яко мотаене и/или рекет на нейните митници. От видяното по границата и от разкази на познати навлизали по-навътре, бих ти препоръчал да не се отклоняваш из нея... В Украйна просто търси хотели с паркинг и през ноща си дръж колата там, през деня на оживените места няма проблем. Цената на горивата не би трябвало да те притеснява. Актуални цени нямам, но като ходих последно цената на бензин 95 беше колкото газта в България, тя би трябвало да е още по-евтина, но газостанциите са рядкост, а на бензиностанциите няма газ. За подробна карта на Измаил не съм чувал да има, а сме търсили . Забележителностите из него не са кой знае какво, има няколко окепазени от комунистите църкви, например превърнати във военно стрелбище, които се реставрират в момента и миниатюрно подобие на Плевенската панорама. Всъщност най-голямата забележителност са щандовете с месо и млечни продукти на пазара .
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

А за Одеса, как е? Знам че си е бандитски град от край времеи за това се притеснявам. На нас ни обясняваха че може да си оставя колата в Измаил и от там с маршрутки до Одеса и обратно. За това се чудя какво да правя, а колата да оставя в гараж на колега на един от участниците в групата.

Коментар

Първоначално публикуван от alexmitrany Преглед на мнение
        А за Одеса, как е? Знам че си е бандитски град от край времеи за това се притеснявам. На нас ни обясняваха че може да си оставя колата в Измаил и от там с маршрутки до Одеса и обратно. За това се чудя какво да правя, а колата да оставя в гараж на колега на един от участниците в групата.
        Одеса е нито повече, нито по-малко бандитски град от Варна например.... Ако отидеш с някое наточено Порше или Майбах - да, могат да те свалят на улицата и да се върнеш пеш. За някаква обикновена кола, едва ли има смисъл да се притесняваш - на никой няма да му направи впечатление.... Иначе пътят от Измаил до Одеса не е първа хубост и това може да е причина да се друсаш с маршрутка 230 км., а не притесненията за автомобила.
        Колкото до Измаил - това е много хубав малък град, заслужава се да се разгледа - църквите, диорамата, има африкански ресторант, интересни нощни клубове, изумителен пазар, какъвто и в най-добрите си пазарни години България не е имала.... Наоколо е интересно да се види град Вилково, на който викат украинската Венеция - не че има нещо общо с Венеция де- но е интересно да се разгледат каналите на стария град, които ползват вместо улици.

Коментар

Горби благодаря за отговора. Имам и един въпрос за Кишинев, там как е струва ли си да се отиде (винаги си стува) но пак дали има някави опасности/ Видях че от Измаил е на 220 км и ако ползвам Измаил като база може да се направи за един ден като и Одеса.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
            ... За подробна карта на Измаил не съм чувал да има, а сме търсили ...
            На ftp-то има няколко карти на Украйна. NavLux Ukraine Navigator [12.12.2008] е най-доброто за момента. Има (може би) почти всички улици в града, за съжаление без имената им (което би затруднило търсенето), но рутирането в Мапсорс по тях е що-годе читаво. Също без имената ги има улиците и в Ukraina_v_4.13_roads, но там рутирането в Мапсорс го няма.

Коментар

Мерси Канев, успях да си изтегля последната версия на Луксена от март 2009. Ако ти трябва пиши ми. Може и да я кача на ФТП но тук ми е слаб нета и компа е много стар.

Коментар

Към 30 Април 2009 информацията е следната:

Лукойл-Украина

А-95 – 5.88
                А-92 – 5.68
                А-80 – 5.28
                Дизтопливо – 5.38

ОВИС
                А-98 – 6.70 (+ 15 коп)
                А-95 евро – 6.30 (+ 5 коп)
                А-95 – 5.85
                А-92 – 5.65
                А-76 – 5.25
                Дизтопливо – 5.35
                Дизтопливо евро – 6.45
                Газ – 2.75

АЗС ООО «Transoil»
                C 24.04 цены не менялись
                А-95 – 5.75
                А-92 – 5.55
                А-80 – 5.15
                Дизтопливо – 5.25

ЗАО «Гефест»
                А-95 евро – 6.10
                А-95 – 5.88
                А-92 – 5.75
                А-80 – 5.45

АЗС «Лион»
                А-95 - 5.88
                А-92 - 5.68
                А-76 - 5.28
                Дизтопливо - 5.38

АЗС ТНК
                А-95 5.75
                А-92- 5.55

*Цените са в гривени

Коментар

Аз бях в украйна това лято.Цени на горивата явно не са се променили.А за колата имат много платени паркинги и не са много скъпи.Моята кола беше пълна с багаж до горе и за 14дена нямахме проблем и си я спирах навсякъде.Забележителности имат страшно много за
                  разглеждане.
                  Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Не отидеш ли в Одеса не казвай, че си ходил в Украйна. Ходил съм няколко пъти и проблем с колата не съм имал, дори и с нови и скъпи коли. Освен охранявани паркинги по хотелите има и такива между блоковете. Само внимавай със знаците, че когато ходих последно през февруари нямаше село без поне един пост, а и са с хубави радари и те засичат далеч преди ограничението.
                    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

От: Пътуване до Молдова и Украйна.

Ако някой има по-прясна информация за минаване през Молдова и Украйна, ще съм много благодарен. Крайната ми цел е Ростов на Дон, и се чудя от къде да мина.
                      Според сайта на Мишелин, би трябвало да се мине през Молдова и Украйна, и се чудя няма ли по пряк и разбира се приличен път.

Коментар

помогнете кажете ми как мога да отида от шумен до бердянск без да минавам през молдова с кола??

Коментар

Какво те притеснява Молдова ? Вариантите са да я заобиколиш - или по море с ферибот, или по суша през Черновци.

Коментар

с ферибод мога ли да отида и с колата! и ако може да ми дадете номер ? сащо ако е възможно да ми напишете някои маршрути !!!

Коментар

Последните новини за ферибота не са обнадеждаващи, но по-добре прочети сам - ето ти три полезни теми за него (намерих ги с търсачката, ключова дума "Иличовск") - препоръчвам ти да ги изчетеш внимателно и до край.
                              Маршрути :
                              1. С ферибот - от Шумен по магистралата до разклона за с. Неофит Рилски, покрай Девня, от там на юг към Разделна и фериботното пристанище. Като разстояние - 76 км. В Украйна - Иличовск, Одеса, МИКОЛАЇВ (Николаев), Херсон, Цюрупинск, Мелитопол, Приморск, Бердянск. Като разстояние - 600 км.
                              2. През Молдова - Шумен-Силистра (115 км), граница с Румъния и веднага "ферибот" (бак) през Дунав до Кълъраш, после през Слобозия, Браила, Галац, граница - 190 км в Румъния; Маршрутите до Одеса са изписани в горепосочените теми, от там нататък до Бердянск е същото като в горния маршрут. Разстояние в Украйна - 865 км.
                              3. Заобикаляне през Черновци - Шумен-Русе (120 км до моста на Дружбата), в Румъния през/покрай Букурещ, Урзичени, Бузау, Фокшани, Аджуд, Бакъу, Роман, Съчава, до границата Сирет-Порубне - 555 км; в Украйна навигаторите ме прекарват през Черновци, Хотин, Камянец-Подольский, Дунаивци, Хмелницки, Виница, Умань, Первомайськ, Южноукраинськ, Вознесенськ, МИКОЛАЇВ (Николаев), нататък вече описано. Разстояние в Украйна - 1190 км. Със сигурност има и по-кратък маршрут между Черновци и Николаев, но явно не си струва да се минава по него. Ако те интересува, мога да запитам в един украински форум.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X