Обява

Свий
Няма добавени обяви.

По Пътищата на Азия 2009 - подпомагане, спонсорство, съдействие.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: По Пътищата на Азия 2009 - подпомагане, спонсорство, съдействие.

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
    Аз с удоволствие мога да предложа на Ентусиастите да оборудваме и подарим една експедиционна аптечка за пътуването им!
    Най-добре ще е да се обадят за да го обсъдим и направим като за тях.
    0897 802 302; 0889 524 159; www.FirstAidbg.com
    Сашо
    П.С. Това съвсем не е контра-предложение на това на Злати, напротив. Аз нямам възможност да работя с лекарствени средства, затова чудесно може да се допълним!
    Предложението си остава. Но ми трябва малко обратна връзка, ако имат интерес естествено
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Да се включи и лекар и да направим списък. А за лекарствата е лесно. За такова начинание винаги могат да се вземат с аптекарската отстъпка.

Примерно да почнем с ваксините, че май отдавна е време да речем за хепатита....
      Последно редактирано от deyan_h; 26-03-09, 20:34.
      - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
      - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
        Да се включи и лекар и да направим списък. А за лекарствата е лесно. За такова начинание винаги могат да се вземат с аптекарската отстъпка.

И за маларията им говорих...И им дадох една книга 500 страници голям формат - Тропическа медицина, уникално издание, и то на български.
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

упс. погледнах другата тема

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
            Предложението си остава. Но ми трябва малко обратна връзка, ако имат интерес естествено
            Предложението е супер!!! ще се радвам да се срещнем и обсъдим какво съдържание да има аптечката, тъй като и по този въпрос има различни мнения.

П.П. Моят номер:0897520096 Радо

Да, ваксините, като цяло НЕ малък проблем!
            Ако има предложения в тази посока ще бъде от полза ??!
            Най-проблемната ваксина (откъм време) е за Хепатит А+B, доколкото знам вариантите са два, 3 пъти през 1 мсец и 3 пъти през 1 седмица.
            Не знам дали в раличните варианти ваксината е различна, ако някой знае да сподели?

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
            И за маларията им говорих...И им дадох една книга 500 страници голям формат - Тропическа медицина, уникално издание, и то на български.
            Въпросния "Учебник по тропическа медицина" е много полезно четиво , но картинките не са за преди ядене !
            www.roadsofasia.net

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
              Не подвеждай хората! Освен ако нямаш информация от първа ръка. Нашите шофьорски книжки не важат в Китай!!!
              Мисля, че бях писал вече, но на въпроса за шофьорската книжка, зададен от нас в китайското посолство ни отговориха следното:
              1. документ от министерство на правосъдието (не знам точно какъв, защото ощте не сме вадили такъв, но ни казаха че като обясним за какво ни трябва те си знаят)
              2. въпросния документ се заверява в Външно министерство.
              3. така оформен, документа се носи в Китайското послоство и те издават докумет с който меже да се управлява МПС на територията на Република Китай (шофьорска книжка)

Колкото да Казахстан, това че не може да се влиза там с собствено превозно средство е новина!!!

Когато ходихме там, специално носехме и карта и обяснихме от каде, как и скакво смятаме да влезем и да излзем от Казахстан. Нямаше коментар от страна на казахстанеца относно намерението ни да го правим с автомобил.
              Не сме питали изрично дали може, но пък и заместник посланника не каза нищо по този въпрос, а се запозна добре с идеята.
              www.roadsofasia.net

Коментар

Радо, лекарствата, които обешах са в мен и другата седмица мога да Ви ги дам. Ще звънна към 1-ви април да се чуем.
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от roadsofasia Преглед на мнение
                  Най-проблемната ваксина (откъм време) е за Хепатит А+B, доколкото знам вариантите са два, 3 пъти през 1 мсец и 3 пъти през 1 седмица.
                  Не знам дали в раличните варианти ваксината е различна, ако някой знае да сподели?
                  няма място за притеснения

в общи линии има комбинирани А+Б и само А и само Б ваксини.
                  Това за трите дози е заради Б.
                  ускорената схема е 0 - 7ден - 21 ден и препоръчителна подсилваща доза на 12месец.
                  или 0 - 1мес - 2 мес. - и бустър на 12 мес.

стандартната схема е:
                  хеп А е 0 - 6(до 12) месец
                  хеп Б 0 - 1 месец - 6 месец

хеп А+Б - като хеп Б

така се осигурява защита за към 10 год.

в общи линии това. има малки особености при различните ваксини, ама това е по-набързо.

Ако кажете да гледам цените и какво има в момента?
                  отделните ваксини излизаха малко по-евтино от комбинираната, поне като проверявах последния път.

мога да напиша и търговските имена на одобрените в България или сами да си ги видите тук : bda.bg поприпомних си пак кратките характеристики

ако ще ме питате за цени - на ЛС
                  Поздрави и успех

PS: кога все пак тръгвате?
                  Последно редактирано от deyan_h; 27-03-09, 14:24.

Коментар

А, zzlatev, не ти ли се намира и малко хербитусин мисля, че ще им бъдат полезни

Коментар

А, zzlatev, не ти ли се намира и малко хербитусин мисля, че ще им бъдат полезни
                      Имат го
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X