Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Застраховка на автомобил при пътуване извън ЕС+Норвегия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Застраховка на автомобил при пътуване извън ЕС+Норвегия

Здравейте колеги, обмислям една доста дълга лятна обиколка на източна Европа, та чак до северния и край....
    В машрута ми влизаха Беларус и Русия...
    Обаче по моя информация автокаското не покрива грабеж и кражба на МПС в тези страни.
    Което ме притесни, защото все пак планирам посещение на туристически обекти където обикновено има концентрация и на мошеници....
    Някой може ли да предложи разумна опция?

Единствено най-старата компания предложи застраховка, но при условие 50% увеличение на годишната премия, без значение, че престоя в тези страни ще е под 7 дни.... И задължението да ползвам охраняем паркинг...
    Имайки опита от БГ - навярно е доста трудно да намериш такъв паркинг - тук май всички са платени, но неохраняеми

П.С. ако модераторите преценят, че въпроса е за друг раздел - моля да я преместят...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

От: Застраховка на автомобил при пътуване извън ЕС+Норвегия

За застраховката не мога да дам съвет . Но понеже казваш ще е дълго пътуване , е хубаво да станеш член на добър автомобилен клуб -примерно Adac . Зависи какво избираш като опция , в общи линии получаваш адекватна помощ за суми от 80 до 120 евро за семейна такса годишно. Безплатна пътна помощ , плащане на самолетни билети и др. благинки . На сайта им може да потърсиш инфо .

Коментар

Из Европа автоасистанса ми важи към ГО... Другите застраховки също не са проблем...
      Въпроса е точно риска за кражба... И то около 'бандитский' Ст.Петербург
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ако си склонен да жертваш около 300 Евра за GPS система за проследяване мисля , че мога да помогна за Русия и Белорус.

ПП. Т'ва щото съм от Варна.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Пътувам постоянно с кола за Беларус и Русия, до Петербург по веднъж годишно. Колите са лизингови, все от Мото Пфое, проблеми с грабежи и кражби не съм имал, допълнителни застраховки не съм правил. Колата ми винаги нощува пред блока, включително и в Петербург. Колата или е среден клас, или минибус, платени паркинзи не е ползвала. ДТП леки без пречка за движение съм имал и в Румъния и в Русия, след консултация с застрахователя / в случаите с МП е Алианц/ щетите сме ги описвали при връщането ми в БГ.
          Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

В случая търся вариант със застраховка... Това, че в даден момент не е имало проблем не е гаранция, че не може да се случи... А и при лизингов автомобил губиш лизинговите си вноски, а не стойността на целия автомобил.
            Ако бе автомобил за 10х.лв не бих се притеснявал толкова, но при по-скъп автомобил е добре да имаш гаранция, а не да останеш в небрано лозе...
            Алианц покрива рисковете, с изключение на кражба и грабеж.. Поне на първо четене.. Т.е. не биха създали проблеми при ПТП, но ако изчезне автомобила, при такива условия биха казали - 'извинявай, получаваш точно нищо'...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X