Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко въпросчета относно пътуване с колело

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Малко въпросчета относно пътуване с колело

    Тъй като в другият подфорум явно не влизат много хора, то ще повторя темата и тук...

    Живо здраво хора. Имам няколко питания, но ще започна по- отдалеч.
    Да се представя- казвам се Константин и тази година ще чукна 35, живея в Малага, Испания.
    Преди година и половина си купих колело- непоходящо откъдето и да го погледнеш, но евтино, втора ръка, едва извъртях 10те километра до вкъщи..
    Малко след купуването му (около 2 месеца по- късно мисля) се амбицирах да направя едно пътешествие с него- 250км за три дни, спане на палатка (има няма преди 15 години последно бях палаткувал). Тогава си беше геройство за мен, преминато успешно.
    После дойде лятото, почна се здраво бачкане, обаче ми се въртяха разни мисли в главата. В последствие, зимата, направих още две пътувания. Първото беше из Испания- 700 за десет дни (3 от тях бях при приятели в Севиля) и второто- 26 дни из Мароко, почти 1700км (имам го описано /почти/ в блога http://voinyt.blogspot.com.es/2014/02/blog-post.html).
    Колелото, както казах, беше евтинджос, от тези, които ги продават по супермаркетите, с два "амортисьора", на всичкото отгоре с по- малка от нужното ми рамка. Бях купил дисаги от интернет, които вършиха нелоша работа за парите си. За в Мароко се снабдих и с ремарке, от което останах доволен.
    Та да се приближим към темата. Мислех тази зима пак да отида в Мароко, обаче паспорта ми изтича. Всъщност и личната ми карта трябва да се поднови. Мислех да свърша работата в българското посолство в Португалия (в Испанското са супер бавни) и когато станат- да ида да ги взема с колелото, Лисабон е на под 1000км от вкъщи. В последствие се отказах, вече 5 години как не съм виждал баба и дядо, та мисля да се прибера да ги видя.
    Отсега ви казвам, че плановете ми са само вероятни, все още не съм сигурен дали ще го направя или не, но пък започвам предварително планиране и да видим... Та, идеята е да се прибера към България с автобус и ад взема колелото, а на връщане да се върна с въртене на педали. колелото е ново- купих си Мерида, втора ръка, но веднага ми изкочи неприятен проблем. Оборудвано е с хидравлични дискови спирачки и ми е трудно да намеря багажник, та ако можете да ми препоръчате нещо на приемлива цена (определено не смятам 40 евро за такава). Видях едно решение (във форума) със железни ъгли, но идеята не ми харесва много, все пак ще съм понатоварен.



    Искам мнение и за дисаги- загледал съм се в Ortlieb Back-Roller City. Скъпички са, но като че ли са най- добрият вариант като цена/ качество. Като цяло дисагите на тази марка се водят за доста качествени, това е най- евтиният им модел и ако някой има наблюдения, ще съм благодарен да ги сподели.

    http://www.deporvillage.com/alforja-...gro-2-unidades

    Обмислям два маршрута. Единият през Сърбия, Хърватска, Словения, Италия, Франция и Испания. Вторият- през Гърция, до Игуменица, оттам ферибот до Бари, Италия и пресичам Италия по произволен маршрут. Оттук, в зависимост от атмосферните условия, или ще се кача и мина през Франция, или ще взема ферибот от Чивитавекия /Италия/ до Барселона /Испания/. Споменавам атмосферните условия, защото ако се наема да го направя, то ще е в периода ноември/ декември (може би дори януари). Та приемам и мнения за маршрути и места, които си струва да се посетят. Средният дневен бюджет е предвиден около 5 до 10 евро. Не знам дали е възможно, В Испания за 10 дневно пътуване минах с 50 евро, като 12 от тях бяха за къмпинг, но тук се превижа оста по- дълго време на път. В Мароко беше около 12-15, но там редовно давах по 6-7 за хотел или къмпинг.
    В краен случай приемам и телефонен номер на опитен психиатър.

    А това е след 2-3 коментара

    Е, и повечко изкачване не ме плаши принципно. Притесняваме, че през този сезон си е студено, а на високото още повече... Ама ще се оправя някакси.
    През София навярно ще мина, ако мога ще намина поне да се запознаем. Стига да имам време де, че ми е ограничено /ще бързам заради сезона/, пък и от 5 години на съм се виждал с народа...
    А откъде смятате е по- удобно да вляза в Гърция /отправна точка- Пловдив/-1. през Пещера, Батак, Доспат и пункта на Илинден или 2. Велинград, Сандански и Кулата? Честно казано ми се ще да мина през сръбско, но заради студовете ще залагам на южни маршрути.
    Чудя се и кой ли от предложените маршрути да избера за Италия:
    https://www.google.bg/maps/dir/%D0%9...42.0924239!5i2

    Надявам се има хора пътували в зоната, посетители на форума...
    Последно редактирано от Венци- малкия; 15-08-14, 06:52. Причина: шрифт

  • #2
    От: Малко въпросчета относно пътуване с колело

    Ако минаваш през Франция - се обади!

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X