Четох доста и не мога да кажа ,че намерих точният отговор .Фирмата е ЕООД ,аз съм собственикът , колата е собственост на фирмата, какви документи са необходими за да изляза с нея в Турция -аз ще карам? Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
До Турция с кола на фирма -аз съм собственика?
Свий
X
-
От: До Турция с кола на фирма -аз съм собственика?
Това важи ли и за мотор (води се фирмен) ???Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнениеПълномощно от фирмата на теб преведено на турски и подпечатано в турско консулство(посолство).offroad фен
1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
TOYOTA Hilux 3.0 D-4D
Коментар
-
АбсолютноПървоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнениеТова важи ли и за мотор (води се фирмен) ???
Коментар
-
С фирмена кола през 2009 год един път ни закараха в Истанбул, за да хванем самолет за Непал. Тогава ни правиха въртели и проблеми на българската граница, а не на турската. Шофьорът имаше общо пълномощно да кара коли на тази фирма, но не и конкретно за тази кола, която в момента караше. А пък на собственика на фирмата, (който също се возеше в колата) му поискаха картончето за номера на булстата, което той естествено не носеше със себе си, защото отивахме да катерим върхове в Непал.
Та след повече от половин час разправии и обяснения на българската граница ни пуснаха, като заявиха че турците няма да ни пуснат без тези документи. В турско, обаче никой не ни прави проблеми и не ни обърна специално внимание, какви точно разрешителни и фирмени документи имаме.
Един път ходих в Турция да летя с параплана на Текирдаг със лизингова фирмена кола. За нея имах нотариално заверено пълномощно на мое име да я карам, но то беше само на български и на английски, а не на турски. Не са ми правели проблеми на турската граница.
Мисля, че повече ги интересува зелената карта от застраховката на МПС-то, отколкото пълномощното да е преведено на турски.Последно редактирано от ВладиЧ; 24-03-14, 08:59.Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
Коментар
-
Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнениеС фирмена кола през 2009 год един път ни закараха в Истанбул, за да хванем самолет за Непал. Тогава ни правиха въртели и проблеми на българската граница, а не на турската. Шофьорът имаше общо пълномощно да кара коли на тази фирма, но не и конкретно за тази кола, която в момента караше. А пък на собственика на фирмата, (който също се возеше в колата) му поискаха картончето за номера на булстата, което той естествено не носеше със себе си, защото отивахме да катерим върхове в Непал.
Та след повече от половин час разправии и обяснения на българската граница ни пуснаха, като заявиха че турците няма да ни пуснат без тези документи. В турско, обаче никой не ни прави проблеми и не ни обърна специално внимание, какви точно разрешителни и фирмени документи имаме.
Един път ходих в Турция да летя с параплана на Текирдаг със лизингова фирмена кола. За нея имах нотариално заверено пълномощно на мое име да я карам, но то беше само на български и на английски, а не на турски. Не са ми правели проблеми на турската граница.
Мисля, че повече ги интересува зелената карта от застраховката на МПС-то, отколкото пълномощното да е преведено на турски.
Не подвеждай хората! Това че сте минали 2 пъти на късмет не значи че не изискват по-горе описаните документи. Често ми се случва да ходя до Турция, като и аз съм минавал без пълномощно, даже може да се издаде такова и на Турската граница, но това не значи че не трябва да се подготвят хората както трябва.
Коментар
-
Никой не подвеждам, а просто споделям моя опит. Да попитам.
Сигурни ли сте, че всяко фирмено МПС, което минава границата с Турция карано от човек, който има право и съответните документи да го кара, трябва да има и пълномощно написано точно на турски език, като това пълномощно задължително трябва да е подпечатано в турското посолство, или консулство?
От това се интересува тук в тази тема човека, който е пуснал темата, а аз това също не го знам със сигурност.Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
Коментар
-
Като се обадиш да питаш в посолството това казват.Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнениеНикой не подвеждам, а просто споделям моя опит. Да попитам.
Сигурни ли сте, че всяко фирмено МПС, което минава границата с Турция карано от човек, който има право и съответните документи да го кара, трябва да има и пълномощно написано точно на турски език, като това пълномощно задължително трябва да е подпечатано в турското посолство, или консулство?
От това се интересува тук в тази тема човека, който е пуснал темата, а аз това също не го знам със сигурност.
Иначе сме минавали многократно с написано на английски и фирмен печат.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Да, така е! От 5-6 години съм минавал поне 30-40 пъти с фирмена кола с пълномощно на български и с английски превод от лицензиран преводач и не съм имал никога никакъв проблем.Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеКато се обадиш да питаш в посолството това казват.
Иначе сме минавали многократно с написано на английски и фирмен печат.יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Разбира се, че това казват ... все пак за точно тази заверка турското консулство или посолство взема не малка таксаПървоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеКато се обадиш да питаш в посолството това казват.
Все пак на мен професията ми е точно да правя преводи и въпросните заверки са точно, за да се вземе въпросната такса ...
LZ1ATN
Коментар
-
По закон.
Пълномощно преведено на турски.
За да си изряден.
Никой дори и да иска не може да те "пипне".
Дори и да реши да се "заяжда" ...
Проверено на собствен гръб. не са хиляди .. но стотици пъти.
Все пак живея на 70 км. от Турция.
А ... имам и друг случай.
Влизал съм в комшиите със състав от пълноприводен автомобил с платформа ... отзад.
Без паспорт, без документи НИКАКВИ на автомобила и платформата.
Само с лична карта .....
Но обстоятелствата бяха други и ... бяха уведомени и двете страни.
И верно влязох на 300 метра само да взема аварирал автомобил.Последно редактирано от CarTest™; 24-03-14, 17:44.Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо.
"
Коментар
-
Винаги се заяждат, когато в пълномощното е писано общо за автомобилите на фирмата. Ако искаш да си изряден пълномощно преведено на турски за конкретния автомобил.Визия без действие е красив сън.
Действие без визия е кошмар.
Коментар
-
Аз за аглийски не знам. Но съм сигурен, че ако е преведено на турски подпечатано и заверено в консулството и описано всичко за автомобила, като марка, година и номер на мпс няма никакъв проблем
Визия без действие е красив сън.
Действие без визия е кошмар.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар