Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция Доломити 2013

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Експедиция Доломити 2013

    И тази година в началото на август,поемам по пътищата на Европа.Крайната цел ще бъде-Кортина Д.Ампецо и изкачване на върховете в масива Кристалино,както и обиколка на Трите Чими.Маршрут-БГ-Сърбия-Хърватия-Словения /нощувка в Кранска гора/-Кортина/поне две нощувки/-Венеция/нощувка/-Плитвицките езера-Задар-Сплит-Дубровник-Котор-БГ.
    Нека силата да бъде с нас!
    Suzuki Grand Vitara
    +34 642 91 4154

  • #2
    От: Експедиция Доломити 2013

    Звучи забавно.. предполагам ще си с мотор?
    Аз лично бих пътувал с ферибот Игуменица-Венеция. Преди корабчето тръгваше в 7 сутринта и пристигаше след 24 часа във Венеция, от където за няколко часа човек вече е в Алпите. Цената за човек+мотор на пауба бе около 100-110 еврака, като това ти спестява досадните и монотонни магистрали, както и умората от карането по тях.
    Предполагам добре си проучил маршрутите в района, но ако искаш мога да извадя картите и записките, че доста матриал съм изчел за там .
    Също така сигурно си наясно, че Август там ще се свариш, а на всичко отгоре е пълно с туристи, велобудали и моторджии, което прави намирането на място за спане без резервация малко трудоемко.

    Коментар


    • #3
      От: Експедиция Доломити 2013

      Пишеш Кортина - 2 нощувки, според мен крайно недостатъчно за "експедиция Доломити", ако пък и си падаш по планинарство. Освен ако не планираш още нещо в района. Август е отпускарски сезон и както и калата ти е писал може да има проблем с нощувките. Със сина бяхме лани за 10-ина дена в Доломитите, но само по високото и по хижи. Там с изключение на едно място нямахме проблем с настаняването. Мнодо красота горе Северна Италия и южен Тирол са прекрасни!
      Успех в подготовката!

      Коментар


      • #4
        От: Експедиция Доломити 2013

        Миналата година за пореден път бях в Алпите,но с Витарката/виж пътеписа-Експедиция Шесаплана 2012/http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=149189.Където имаше възможност си покарах по "черно".Тази година по-вероятно е да пътувам с Астра-та.Броя на нощувките ще зависи от времето и възможността да реализирам изкачванията.Затова съм писал поне две нощувки в Кортина.Там смятам да е основната ми база,с преходи до Селва,Корвара и Ла Вале.Но всичко зависи от времето.До сега съм нямал проблеми с къмпингите,но въпреки това изтеглям пътуването за средата на юли.
        Нека силата да бъде с нас!
        Suzuki Grand Vitara
        +34 642 91 4154

        Коментар


        • #5
          От: Експедиция Доломити 2013

          Силно ти препоръчвам от Кортина да прескочиш до passo Falzarego(много е близо). Ако имаш време от там можеш да се изкачиш до rifugio Lagazuoi - едно от най-прекрасните панорамни места в Доломитите. Има и лифт до горе. Но си е тръпка да се изкачиш по тунела, изкопан по време на ПСВ от италианците до върха. За мен тунелът е един от най-големите примери за безсмислието на войните. Доста младежи от цвета на алпийските части на Италия и Австрия са погинали по тези места. И по ирония на съдбата сега всичко е само атракция за туристите...

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X