Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мармарис -> Родос с кола/ферибот :-)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мармарис -> Родос с кола/ферибот :-)

Здравейте колеги,

Хрумнала ми е идея през май месец, по празниците да отскоча с автомобила и семейството до Турция.

По тази причина имам нужда от малко помощ за конфигуриране на маршрута.

Една от точките в маршрута е Мармарис с 2 нощувки. Имам желание единият ден да посетя о.Родос (най вече долината/каньона на пеперудите).

Та въпроса ми е някой ходил ли е скоро на о.Родос с личния си авотмобил? Има ли някакви визови ограничения, проблеми с колата, ...?

Някаква информация за цените на фериботите? Въобще всякаква проверена информация по въпроса ще ми е от изключителна полза, за което предварително ви благодаря!
    VW Passat 2.0-16V

От: Мармарис -> Родос с кола/ферибот :-)

Ако сте с БГ паспорти, "визови ограничения" няма всеоще...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Виж дали може с превозно средство....
      Отворих няколко сайта за фериботи по тези маршрути никъде не се споменава за превозно средство....Аз преди имах намерение да тръгна с мотора до Мармарис и оттам да се прехвърля на Родос и продължа из Гърция , но тогава се оказа , че няма начин с превозно средство да отидеш от Мармарис до Родос....Ама беше много отдавна...
      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Инфо от миналата есен е ,че има фери ! Приятели с 2 джипа се разходиха по същия начин !
        Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

През 2009та го правих това. 90% съм сигурен, че нищо не се е променило.
          Да, има ферибот. Само през летния период. Първият трябва да тръгва в началото на Май, но не е сигурно
          Т.е. - нищо не е сигурно ... И няма сайт за да е по-интересно

Цената е смазваща. За мотор беше 100 EUR, за кола очаквам 300, в едната посока.

Тогава си направихме следния извод. Нито Турция, нито Гърция желае да улесни подобен трансфер на туристи, затова придвижването със собствени МПСта е силно затруднено - липса на информация, липса на редовен тр-рт, висока цена.

Еднодневните екскурзии на организирани туристи са десетки и в двете посоки, но това е различно. Корабчетата им не са пригодени да превозват МПСта.

Ако смятате да се връщате до Мармарис обратно, по-добре посетете о.Родос без кола и си наемете на острова.
          ______2
          Е = MZ

Коментар

Даааа....след поста на колегата Димо си спомних , че не искам да си спомням..заради цената...И така , че то направо си е за нямане...Това си е чиста глупава политика...Миналото лято за Giokcheada платих 8 евро ...Разстоянията са същите почти
            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

ММММ, даааа

При тези цени и несигурен трансфер, май ще пропусна тази част от маршрута, колкото и да ми се ходеше в тази посока.

Аз все пак искам да разгледам, а не да купувам острова
              VW Passat 2.0-16V

Коментар

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
                Ако смятате да се връщате до Мармарис обратно, по-добре посетете о.Родос без кола и си наемете на острова.
                Да, ама като ти е вписана в паспорта май ще трябва да я качиш и на ферибота. Все пак де факто напускаш Турция. Или семейството ти да посети Родос, а ти да си пленник на МПС-то. Преди 2-3 години беше така, не знам дали нещо се е променило. А сайтове за фериботите има. Ето един от тях :
                http://rhodes.marmarisinfo.com/index.php
                Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Ами не е точно така
                  Може да си оставиш колата или мотора в Турция и да я напуснеш за месец или година. При повече от 6м. има глоба.
                  Правено е нееднократно по различни поводи.
                  Посочения сайт е един от многото за ферита, които возят ежедневно туристи в двете посоки, но без МПС. Това са катамарани, за превоз на хора. Вероятно през август са на всеки час.
                  Ферито за мотори/коли/камиони е друго фери ...

Все още мисля, че най-лесния (евтин) начин да се посети о.Родос от турския бряг е без МПС.
                  ______2
                  Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
                    В един от следващите дни на почивката решихме да посетим остров Родос. Удобно е - има бързи фериботчета-катамарани, които се движат с около 45-48 км/ч. По този начин, чистото време за пътуване до Родос е около един час. Ценоразпис и възможности за резервации има на сайта Marmaris-Rhodes Ferry. Пътуването е комфортно (стига да няма вълнение естествено и пияни англичани, че щях да удавя две жени и един мъж на годините на моите родители), а на гръцка земя се потапяш в типичната атмосфера на егейските острови - флегматично безвремие, синьо небе и синьо море...
                    Повече - в съседната тема, или чрез връзка с автора й.

Коментар

Благодаря на всички отзовали се! Решението вече е взето. Родос отпада от тазгодишния маршрут
                      VW Passat 2.0-16V

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X