Обява

Свий
Няма добавени обяви.

помощ с маршрут от Испания до България с кола???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: помощ с маршрут от Испания до България с кола???

А за варианта с ферибот мислили ли сте - Барселона- Чивитавекиа, после само през Италия до Бари или Бриндизи, оттам с другия до Игуменица, и през Гърция до вкъщи. Последно като съм смятал разходите са горе-долу еднакви като спестявате поне 2000 км шофиране.

Коментар

Първоначално публикуван от gr_kanev Преглед на мнение
      И друг път съм го писал - много информация има събрана ТУК (на руски). Цената на словенската винетка е без изменение за 2013 (в сравнение с 2012). Останалото са го написали преди мен, или ще си го прочетете от страницата, която дадох.
      Наистина полезен сайт.Благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
        А за варианта с ферибот мислили ли сте - Барселона- Чивитавекиа, после само през Италия до Бари или Бриндизи, оттам с другия до Игуменица, и през Гърция до вкъщи. Последно като съм смятал разходите са горе-долу еднакви като спестявате поне 2000 км шофиране.
        По колко време се пътува с фериботите?
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
          Може да намалите разхода на евра по друг начин, взимате багаж от Мадрид до София.
          Например на дъщеря ми, че се прибира, ама със самолет и не може да си вземе всичко. Аз Ви плащам някаква сума, когато пристигнете в София, ако Ви харесва идеята пишете на ЛС или на телефона в подписа ми.

Споко, студентка е, не е гастарбайтер, няма много багаж, само дрешки.
          Разбирам те напълно какво имаш на предвид,и аз се прибирам окончателно и естествено положението с дрехи и джонджории е еднакво.За съжаление няма как да помогна.

Коментар

Първоначално публикуван от kros Преглед на мнение
            В Хърватия и Сърбия не може ли да се платят пътните такси също с карта?
            Последно минах по този маршрут преди 3 седмици. И в Хърватска, и в Сърбия може да се плаща с карта за пътните такси по магистралата. Трябва само да се наредите с колата на гишетата, които приемат плащане с карта За Словения най-кратката винетка е за 1 седмица на цена 15 евро.
            LZ1ATN

Коментар

По спомени отпреди 2-3 години първият беше към 30 часа, вторият 8.

Коментар

Хора...две девойки на ферибот, сами. Де да знам...
                Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
                KTM 350 SX 2011

Коментар

И с тези стачки в Гърция... Скоро гледах по някакви новини как българи седят по седмица блокирани на пристанището в Игуменица.
                  “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                  Walter Rohrl
                  GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Те говорят за март бе, няма да стачкуват цял месец я. Пък аз само предлагам. А и с какво е по-лош фериботът от пътищата от гледната точка на две девойки.

Коментар

Фериботите излизат скъпо. Мене лятото на 2005-тата година ме "ошмулиха" за кола и двама души в общият салон, към 250 евро, това в силният сезон, от Бари до Игуменица.По него време това беше почти цената на бензина - Валенсия-Пловдив.
                      Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Преди няколко часа се прибрах по маршрут Барселона - София, любимата съпруга е счети и води подробни и точни записки.
                        Моля само да дремна няколко часа и ще ви дам актуална информация за цени и всичко което ми случи по време на пътуването.

Коментар

Супер,ще чакам да пишеш.

Коментар

Италия е около 700 км. - 52,20 €. Билетче се взема на влизане и плащането е само едно - на излизане.
                            Словения - ВИНЕТКА за 10 дена май беше най-кратката, но не знам цената колко е за 2013. Словенците са педе...си и може и да са я качили пак. Не рискувайте без винетка, защото въпреки вдигнатите бариери на "путарините" - стоят отстрани със съответната специална техника за наблюдение и проверяват винетките на 300 м преди да ги видите, глобите са колкото горивото до България и обратно.
                            Заредете ако нямате гориво на влизане в Словения и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да не пропуснете да заредите до горе в ОМВ, непосредствено преди излизане от Словения.
                            Хърватска - 5 и 14,50 €. Две плащания. Общо 19,50€.
                            Сърбия - 3,50 и 7€; Две плащания. Общо 10,50€. Тук също по бензиностанциите на магистралата се зарежда и с евро и с карта.

Здравейте,има нещо което не ми е ясно,защо да зареждам повече гориво в Словение след като след тожа Харватска,Сърбия и България падат цените на бензина???

Коментар

Първоначално публикуван от enimex Преглед на мнение
                              Италия е около 700 км. - 52,20 €. Билетче се взема на влизане и плащането е само едно - на излизане.
                              Словения - ВИНЕТКА за 10 дена май беше най-кратката, но не знам цената колко е за 2013. Словенците са педе...си и може и да са я качили пак. Не рискувайте без винетка, защото въпреки вдигнатите бариери на "путарините" - стоят отстрани със съответната специална техника за наблюдение и проверяват винетките на 300 м преди да ги видите, глобите са колкото горивото до България и обратно.
                              Заредете ако нямате гориво на влизане в Словения и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да не пропуснете да заредите до горе в ОМВ, непосредствено преди излизане от Словения.
                              Хърватска - 5 и 14,50 €. Две плащания. Общо 19,50€.
                              Сърбия - 3,50 и 7€; Две плащания. Общо 10,50€. Тук също по бензиностанциите на магистралата се зарежда и с евро и с карта.

Здравейте,има нещо което не ми е ясно,защо да зареждам повече гориво в Словения след като след тожа Харватска,Сърбия и България падат цените на бензина???
                              Ами, преди 5-6 месеца поне аз си мислех, че в Словения е по-евтина нафтата.
                              Защо не зареждам в Хърватска - мразя упражнението с куните. А те (поне тогава) искат куни, а не евро - и по путарините и по бензиностанциите.
                              В Сърбия нямаш проблем да заредиш с евро на OMV и MOL. Но не беше по-евтино от България( поне тогава). И нещо нафтата не ми хареса, зареждах 3-4 пъти.
                              Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
                              KTM 350 SX 2011

Коментар

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение
                                Ами, преди 5-6 месеца поне аз си мислех, че в Словения е по-евтина нафтата.
                                Защо не зареждам в Хърватска - мразя упражнението с куните. А те (поне тогава) искат куни, а не евро - и по путарините и по бензиностанциите.
                                В Сърбия нямаш проблем да заредиш с евро на OMV и MOL. Но не беше по-евтино от България( поне тогава). И нещо нафтата не ми хареса, зареждах 3-4 пъти.

Миналият месец пътувах по този маршрут. Винетката за 10 дни в Словения е 15 евро. Горивото в Хърватска е малко по-евтино от в България, а в Словения и Сърбия е малко по-скъпо от българското. Няма проблем да се плаща с кредитна карта по бензиностанциите и така се избягва необходимостта да се обменят пари в Хърватска и Сърбия.
                                LZ1ATN

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X