Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рим през Февруари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Рим през Февруари

Здравейте, през "отпуската" от университета реших вместо да се прибирам към България , да хвръкна до Рим.
    Ходил съм няколко пъти в Италия , но винаги съм бил или на 2 или 4 колела.
    Този път мисля със самолет.

Гледам разни реклами тук австрииски 200 до 250€ за 4 дни със закуски.

Сега въпроса е как стои въпроса с транспорта, да кажем от летището до http://goo.gl/maps/VccH5 и после към града.

Нека запознатите да кажат къде е по-добре да се търси хотел (има много оферти на различни тур оператори) и най-вече предвижването.

Гледайки температурите за 2012г. през края на Февруари си е било като австрииския май ... т.е. може и с мотор под наем да се бръмчи

Някой запознат ли е какви пари излиза това удоволствие ?

Като цяло всяка информация ще ми е полезна, защото нищо не знам за този град, но искам да го посетя ... да питат хората , кой е тоя до Бай Иван , гледайки Папата
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: Рим през Февруари

Ако говорим за летище Фиумичино и ако избереш хотел в центъра, транспорта от летището до центъра най-удачно с жп (20-30 мин). Единия влак директен "Леонардо експрес" до централната гара (Roma Termini) мисля около 12EUR, а другия с едно прикачване цената е наполовина.
    Аз съм спал в центъра района на Hotel St. Moritz - Rome на Via Nationale. Мисля, че мястото е супер удобно за пешаци, каквито сме ние. Примерно: до гарата 15-20 минути, до Ди Треви и Пантеона 20-30 минути, до Колизеума и Форума също, до Испанските стълби 30-40 минути, може и пеша до Ватикана около час и т.н. За другото има метро. За мотор не знам.
    Ако има друго питай.
    Последно редактирано от Georgi_G; 28-12-12, 08:02.

Коментар

Февруари е най-доброто време за посещение на Рим поне според хора, живеещи там - тълпите туристи били... как да кажем... не по-малко, но най-не-многобройни от обичайните пълчища, с които не можеш да се разминеш по тротоарите. Температура под 15 градуса Ц. би била резултат на някакъв метеорологичен катаклизъм. Мотор е най-подходящото превозно средство, метрото с две линии на кръст (почти като софийското) е перманентен фраш, понякога не можеш да се качиш, автобуси има много, но са множество линии с объркващи маршрути.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Най-важното е да си купиш RomaPass, продават се навсякъде, бутки за вестници, бензиностанции и в хотелите.
        Освен безплатно возене в метрото и посещение на музеи, Колизеума и т.н. най-голямата "далавера" е, че не чакаш по опашките!
        Има си входове за тях.

За Ватикана си направи онлайн резервация и си купи така билет, също не се чака на километричната опашка, а има отделен вход за тях.

Коментар

Колегите по-горе са ти дали отговори на въпросите, аз само немога да се съглася, че метрото не е удобен транспорт, бях миналата година за една седмица, смея да твърдя обиколил съм всички забележителности и всичкото това съм го направил без никакъв проблем само с метрото и малко (ама наистина малко) ходене пеш. Ако вземеш мотор под наем хем трябва да му береш гайлето относо спирането (паркингите са скъпи), хем движението си е идиотско. Моя съвет е разглеждаш всичко с метрото и за "десерт" си хващаш един от много бройните автобуси които предлагат обиколко на града за да видиш целия град "отгоре".
          '95 Opel Frontera A 2.0 КБ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X