Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прибиране от Англия с Бус

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прибиране от Англия с Бус

Здравейте Колеги , предстои ми да се прибирам от Англия с бус който току що си закупих ...по точно сме двама с два буса. Идеята ми е да Франция , после влизаме в Германия , Австрия ,Унгария , Румъния . Та горе долу съм запознат в кои се плаща , но не съм сигурен къде са "пътни такси" и къде "винетки" ,къде да караме по магистралите и (ако трябва) къде да ги пропуснем .
    Относно застраховките ...тях не трябва да ги мисля в рамките на тези държави (надявам се) . Къде да зареждаме ,къде да пропускаме , къде правят проблеми по границите ? Ще тръгваме на 23 /12 ...та след 2 дена .
    Благодаря ви предварително
    Land Rover Freelander 1,8i

От: Прибиране от Англия с Бус

Доколкото си спомням винетки имаше в Унгария - като касово бонче с номера на автомобила , искаха ни я румънските митничари и в Румъния лепеше се на стъклото.В Австрия беше най-скъпа нафтата .В Белгия най-евтина.Това се сещам от преди 3 години.
    RAV 4
    F650GS

Коментар

Франция - пътни такси
      Германия - таксата е включена в горивото; за товарните имаше допълнително плащане, ама мисля, че вас не ви хваща
      Австрия - винетка (лепи се на стъклото)
      Унгария - винетка (не се лепи никъде, представлява касов бон с данните на автомобила, пази се до срока на действие)
      Румъния - винетка (не се лепи никъде, представлява касов бон с данните на автомобила, пази се до срока на действие)
      По маршрута ви мисля никъде няма по-добра алтернатива от магистралите.
      За горивото няма кой-знае каква голяма разлика в цените, но в Германия е по-скъпо от Австрия. Освен това по магистралите е по-скъпо с няколко цента на литър отколкото в забутаните в селца бензиностанции, но ако не ги знаеш и трябва да ги търсиш, икономията става преразход.
      Доста подробна информация (на руски) има ТУК.

Коментар

Даааа, в Унгария задължително си купете винетка, че иначе цакат яко. Франция - тол такса, Германия - пей сърце, Австрия същото като маджарите. Румъния не знам, но ако карате през Сърбия, ще имате проблем с номерата на колите.

Опс, с колегата Канев сме писали заедно.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ако смятате да влезете в България през ферибоота Видин-Калафат, направете всичко възможно да пристигнете на Калафат преди 23 часа, защото около полунощ ферибоотите правят по един последен курс и след това чак сутринта около 06 часа, и може да се наложи да изчакате 5-6 часа на брега. Понякога пътуват и във времето между 24 и 06, но всичко зависи от трафика...

Коментар

Във Франция откъдето ще минете няма никакви такси.За другите по-горе са писали.Ако държите да минете през Румъния-100% през Букурещ..едно ,че е по-близо до Бургас и пътя е отличен.Но по-добрия вариант е през Сърбия.Английската застраховка вече важи и в Сърбия,по-бързо ще се приберете ..
            Най-скъпа е нафтата в Унгария-глейдайте на излизане от Австрия да заредите за да прескочите мажарите без зареждане.Най-евтино е в Люксембург,ако решите да минете.Аз лично минавам оттам-горивото е с 30-тина цента по-евтино,аси пазарувам разни работи и други неща..
            Последно редактирано от peterbg1; 23-12-12, 13:58.
            [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
            Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Има сайтове, които помагат много, знаят таксите и актуалните цени на горивата, планират маршрути и може да се добие доста добра представа. Може да прегледате например: http://www.viamichelin.com/

п.п. Сигурно момчетата вече са тръгнали и може би това няма да им свърши работа вече, но може и на друг да е полезно.
              LZ1PER

Коментар

Вече сме си в хубава България , пътуването мина чудесно без никакви проблеми . Цената на горивата е почти еднаква навсякъде единствено (не знам как я намерихме ) на излизане от Германия една бензиностанция уж в Австрия, а после отново карахме в Германия бе с 20 /25 цента по ниска цената на дизела . Винетки има в Австрия , Унгария и Румъния ... ние избрахме този маршрут , веднага като влезете в която и да е държава има от къде да си вземете винетка , така че не се притеснявайте . Ако ще зареждате в кеш в Румъния , веднага след границата има бензиностанция ( името беше нещо като нашия Петрол ) с обменно бюро вътре , сменете си и тогава зареждайте иначе цакат . Има и винетки там , а също и на самата граница .
                Ами успех и дано съм бил полезен .
                Land Rover Freelander 1,8i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X