Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фериботи до о. Скопелос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фериботи до о. Скопелос

Ще ходим на Скопелос за една седмица. Заминаваме събота, но нещо не мога много да се ориентирам и да намерия достатъчно информация за фериботите до Скопелос и обратно. Принципно от Волос се тръгва за там, но какво им е разписанието и какви са цените - не мога да разбера.

Някой да помогне с повече информация или да ми каже къде да търся?
    "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
    Gabriel Garcia Mаrquez

От: Фериботи до о. Скопелос

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
    Ще ходим на Скопелос за една седмица. Заминаваме събота, но нещо не мога много да се ориентирам и да намерия достатъчно информация за фериботите до Скопелос и обратно. Принципно от Волос се тръгва за там, но какво им е разписанието и какви са цените - не мога да разбера.

Някой да помогне с повече информация или да ми каже къде да търся?
    Завиждам ви благородно..."Заплюл" съм си го този остров откакто гледах "Мамма миа"...Приятно прекарване...Всякаква информация ще е полезна
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Ами в гугъл
      http://www.goskopelos.com/how-to-come
      http://www.skopelos.gr/en/informatio...sportation.htm

Бил съм два пъти по Спорадите през септември-разкошно е, на Скопелос също. Приятно!

Коментар

http://www.greek-islands-ferries.gr/ На този сайт излизат резултати, но не може да се търси преди 02.09. Предполагам, че разписанието им е едно и също всеки ден и дава резултат, че тръгва в 7,45. Цените са 27,50 на човек в едната посока, а за кола 50-85е, явно зависи от датата. Ако няма да ползвате колата на острова има вариант да я оставите във Волос и да ползвате нещо като нашите комети, които са само за пътници и са по-бързи и по на често, а на острова да си наемете някаква кола за 1-2 дена. Може да има и други разписания и цени като отидете на място(помня, че имаше гишета на поне две компании във Волос). Цената за лека кола до Скиатос преди 3г. беше 60е.

Коментар

Провери в http://directferries.co.uk/

Коментар

Благодаря на всички за помощта. Проблемът е, че през сайтовете не ми дава налични места за връщането. Това дали означава, че всички билети са разпродадени или е нещо друго? Не ми се вярва да няма възможност да си купя билет за ферито на място.

С кола сме и мислим да я взимаме на острова. Иначе няма да я има на снимките И много скъп тоя ферибот - за кола на сайтовете ми дава 85 евро в едната посока!

Иначе аз от две места съм се запалил много по тоя остров - едното е филма Мама мия, а другото са разказите, които слушах още преди няколко години, когато плавахме с яхта и искахме и до там да стигнем, но не стана. Само не си спомням за кой от трите острова ставаше дума (Скирос, Скиатос или Скопелос), но било пълно със скандинавски туристи и много купонджийско. Имало статистика за единия от тия острови, че през сезона туристките правели средно по 8 (осем) свирки на ден Мисля, че ставаше дума за всяка отделна туристка, то иначе статичтиката не е толкова интересна. Не, че съм тръгнал да проверявам, де...
            Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
              Благодаря на всички за помощта. Проблемът е, че през сайтовете не ми дава налични места за връщането. Това дали означава, че всички билети са разпродадени или е нещо друго? Не ми се вярва да няма възможност да си купя билет за ферито на място.

С кола сме и мислим да я взимаме на острова. Иначе няма да я има на снимките И много скъп тоя ферибот - за кола на сайтовете ми дава 85 евро в едната посока!

Иначе аз от две места съм се запалил много по тоя остров - едното е филма Мама мия, а другото са разказите, които слушах още преди няколко години, когато плавахме с яхта и искахме и до там да стигнем, но не стана. Само не си спомням за кой от трите острова ставаше дума (Скирос, Скиатос или Скопелос), но било пълно със скандинавски туристи и много купонджийско. Имало статистика за единия от тия острови, че през сезона туристките правели средно по 8 (осем) свирки на ден Мисля, че ставаше дума за всяка отделна туристка, то иначе статичтиката не е толкова интересна. Не, че съм тръгнал да проверявам, де...
              Знаех си аз , че нещо "музикално" ме тегли натам...Дааа решено е ...ще се ходи...Надявам се "музикалния" сезон да продължава по дълго....
              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Не ми се вярва съвсем, но стигнахме!
                7 часа София - Волос през нощта, към 7 без 15 бяхме във Волос.
                С фериботите проблемът е, че не можеш да намериш много информация предварително. На място се оказа, че има един в 7:45, който отива до Глоса и един следобяд, който отива направо до столицата, която пак се казва Скопелос.
                Освен това си купихме и билет за връщане, което всички онлайн резервационни системи отбелязваха като невъзможно.
                Единственият проблем с тия фериботи е цената. Отиването и връщането ни струва повече от половината хотел за една седмица.
                24 евро на човек, 82 евро за автомобил, 115 евро, ако сте с Хайлукс. Т.е. 163 евро. Това е за едната посока и то ако пътувате до Глоса. За връщането ни взе над 180 евро, защото ще тръгваме от Скопелос, а не от Глоса.
                Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X