Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуча, Сърбия, август 2012 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуча, Сърбия, август 2012 г.

Здравейте,
    Планираме да посетим Балканския фестивал в Гуча, Сърбия в края на седмицата 6-12.08.2012 г. Ще бъда благодарна за всяка информация, свързана с това пътуване - такси за пътища, места за нощувка, както и забележителности наоколо.

От: Гуча, Сърбия, август 2012 г.

Първоначално публикуван от elinz Преглед на мнение
    Здравейте,
    Планираме да посетим Балканския фестивал в Гуча, Сърбия в края на седмицата 6-12.08.2012 г. Ще бъда благодарна за всяка информация, свързана с това пътуване - такси за пътища, места за нощувка, както и забележителности наоколо.
    Звъннете на 0897932544. Даже може да се организираме да пътуваме заедно...

Коментар

Аз съм там и тази година за шести път с компания.Гуча е едно селце, което всяка година се разраства и облагородява /вече има и открит басейн/благодарение на ежегодния събор на трубачите.Намира се на около двайсетина километра от град Чачак.До там от София са около 350 км /грубо/.Пътува се по магистралата Ниш Белград като се търси отбивка за гр.Крушевац и след това гр.Чачак.Трябва да видиш на картата. От София не съм пътувал.Аз пътувам през Връшка Чука и минавам по друг маршрут-през Крагуевац до Чачак.По околовръстното шосе на Чачак има отбивка вляво-Гучки пут /има и сфетофар/ и след около 20 км.сте в Гуча.Няма как да го сбъркате понеже почти целият трафик по околовръстното на Чачак след сряда ще е за Гуча.

На входа на Гуча взимат на кола по 10 евро /2011г/ и лепят стикер на стъклото.Сумата се плаща еднократно и е за целия престой-за паркиране.След това се търси свободен паркинг /почти винаги има места за паркиране/или отивате до мястото на настаняване.
      Въпросът за спането е сложен.В Гуча по това време може да се намери място за спане в някоя от къщите /ако има свободно място и след договаряне/или на палатка-пред някоя къща или на паркингите или на поляните над стадиона.
      Трябва да знаеш,че има шанс за намиране на места за спане след като се подмине стадиона и улиците на събора в посока гр.Ужице.Там има доста къщи и са след мястото на събора.Става с питане за свободни стаи и договаряне на цената.Възможен е и вариант за спане в хотел или мотел в гр.Чачак но трябва да имате собствен превоз или да се придвижвате с такси.Цената миналата година беше около 10-15 евро в едната посока.
      През деня има програма пред домът на културата в центъра а вечер концертите са на стадиона.При влизане на стадиона не разрешават внасяне на алкохол и проверяват.На самия стадион продават бира.
      Навсякъде по кръчмите минават духови оркестри и свирят до масите.Голям купон e.
      По улиците има скари и може да се хапне и пийне и на крак.Има и менячници за да си обърнете евро в динари.
      При излизане от Гуча по какъвто и да е повод с кола полицаите проверяват шофьорите за алкохол.При наличие на алкохол глобите зависят от концентрацията но са над 100 евро и забрана да се шофира в Сърбия за няколко месеца като процедурата минава и през бърз съд.
      Дано съм бил полезен с информацията.Весело изкарване.

Коментар

Много благодаря за полезната информация. Приятно и весело прекарване!!

Коментар

И ние ще пътуваме към Гуча. Най-вероятно утре с една кола. Ще спим на палатки.
          Къде и кога беше срещата на Българите, там.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X