В неделя искам да се разходя до Сърбия. Главната част е сръбска кръчма, но ми се иска и да се разходим наоколо все пак, на мен не, но на жената и детето ще им дойде повече цял ден на маса. Моля за предложения за всякакви интересни места наоколо, които можем да посетим, както и за "пробвана" кръчма, въобще всичко което ви дойде наум за подобна разходка. Чел съм наяколко такива теми, сега нищо не откривам. Благодаря! Поздрави!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За ден в Сърбия?
Свий
X
-
От: За ден в Сърбия?
Ждрелото на Ерма, Погановския манастир там и кръчми има наблизо, даже и доста добре знаят български (не се правят на върли сърби)) ).
Приготви се за тараш на границата, досадни са ...И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
-
Веднага казвам, друже.
Тръгваш и минаваш през Трън - И Стрезимировци.Пътя до там няма проблеми. /Само не минавай през Сливница и Гълъбовци. През Брезник се минава/ От там ще ги питаш за пътя , който минава на 200-300м в дясно от КПП-то. Черен път. Кара се по него 2км и излизаше на края на едно село. От там си е асфалт. Ждрелото, села, села ... много приятно. Изкачвания, слицания. И тамън вече си гладен та гладен и стигаш Погановския манастир! И задължително Jelensko Pivo.Успех и после чакаме снимки, тука.
На КПП - то. Никакви проблеми. Ако колата не е на твое име, искат пълномощно. И отпрашваш. Пичове големи.
Коментар
-
Власинското езеро...има не лоши кръчмета около него, с добра храна на народни цени. Може и да се топнеш, но не те съветвам-около него пасат стада крави, които много обичат да пикаят У водата. Спазвай ограниченията на скоростта и карай на къси и през деня. Не се опитвай да криеш цигари на връщане, ще ти ги вземат. Приятно!Животът е харизан кон според мен...
Теди
Коментар
-
И3винявам се, ако може да пол3вам темата на колегата:
Ще ходя до Сърбия и Гърция. 3А колата имам нотариален договор 3а прехвърляне, но не съм ходил в КАТ 3а смяна на собствеността /мислех и да не го правя/. Та, ще имам ли проблем на границата.Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
-----------------------------------------------
Питието определя съзнанието....
-----------------------------------------------
0887770735
Коментар
-
Хубава и проверена кръчма е в село Лукавица,вляво от Димитровград.Собственика ми е приятел и ще ви посрещнат добре,а и всичко е домашно.Ако има интерес,мога да кажа и какво да пробвате.Цените са съвсем прилични и е много наблизо.
Поздрави!Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
Най-добрият ром е студеният ром!
Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнениеХубава и проверена кръчма е в село Лукавица,вляво от Димитровград.Собственика ми е приятел и ще ви посрещнат добре,а и всичко е домашно.Ако има интерес,мога да кажа и какво да пробвате.Цените са съвсем прилични и е много наблизо.
Поздрави!
Коментар
-
Здравейте,
Дали може да дадете малко повече инфо за мястото в село Лукавица - GPS координати, име, само едно ли е и т.н. Съвет за храната няма да откажа и ако е възможно грубо на човек колко пари за храна да приготвим. Благодаря!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнениеХубава и проверена кръчма е в село Лукавица,вляво от Димитровград.Собственика ми е приятел и ще ви посрещнат добре,а и всичко е домашно.Ако има интерес,мога да кажа и какво да пробвате.Цените са съвсем прилични и е много наблизо.
Поздрави!.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Terra Преглед на мнениеЗдравейте,
Дали може да дадете малко повече инфо за мястото в село Лукавица - GPS координати, име, само едно ли е и т.н. Съвет за храната няма да откажа и ако е възможно грубо на човек колко пари за храна да приготвим. Благодаря!Като се движите по пътя за Ниш,стигате Димитровград.Продължавате си по пътя,без да влизате в града(има няколко входа)и като спуснете последното надолнище,вдясно ще видите малка табелка Лукавица,сочеща на ляво.В дясно е последният вход за Димитровград и има жп прелез,а на ляво е пътчето за селото,има някакви жълти чадъри,като ориентир...
Карате по това пътче само направо,докато стигнете кръчмето,пътя води директно в него.Изглежда така :
и се намира на края на селото,на един завой.Има място за паркиране,може да се плаща и с левове.Сега за храната.Собственика си отглежда особена порода прасета - мангулица.Писал съм за нея,та само ще кажа,че съдържа 75% по-малко холестерол от другите свине.Поръчайте си вешалица от нея.Ако има и телешка - непременно опитайте и нея.Аз поръчвам също и батак(пилешки бут),много е вкусен,а и дроб във було.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО поръчайте содена погачка (около30Х3см.),но с месото!Защото е домашна,приготвя се на момента и е неустоима,та ако ви я донесат по-рано,рискувате да се нахраните и да не можете да пробвате скарата(личен опит!)
За мезе...домашно сирене,паприка у павлаци,урнебес и там...другите салати
Ракия аз пия домашна сливова или бяла дюлева.Има вкусни десерти(домашни)и сладолед за децата.Цените...ами за 6 ракии,4 салати,2 вешалици,един или два бута,дроб(около 2кг.месо)3 погачи,кафета и десерт платихме около 75-80 лева.
порциите скара са по 4-500 грама,та ако не можете да изядете всичко,ще ви го опаковат за вкъщи.
Дано съм бил полезенНе ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
Най-добрият ром е студеният ром!
Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар