Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идея за няколко дневна почивка из Родопите със 7-месечно бебе :-)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Идея за няколко дневна почивка из Родопите със 7-месечно бебе :-)

Поради наличието на най-новия член на семейството и това, че още е твърде малка, няма да ходим на море (е, наесен може за някой и друг ден), и понеже така и така няма да ходим на море, ми се иска да отскочим втората седмица на август някъде из Родопите поне, да не сме капо

Жената иска да не е много далеко, да нямало много дупки по пътя, да нямало много завои, да не се пътувало по много наведнъж заради детето и т.н. и т.н.
    Последното - ок.
    Почивката твърдо ще е ON-ROAD, това е ясно (поради което и до Чудните мостове май няма да е много удачно да блъскотя бебешока).

Засега идеята ми е Стара Загора-Асеновград-Бачковския манастир (заведението с дългите кебапчета)-Чепеларе и да спим или в Чепеларе или в Смолян, според зависи как ще понесе малката пътя, че досега не е пътувала толкова надалеко.
    В Смолян да се помоткаме ден-два (макар че какво ще правим толкова много време там не знам), (може до Смилян да отскочим, или нещо друго каквото има наблизко.

След това от Смолян вариантите са два:
    1. На изток през Ардино да идем в Кърджали, там също да убием малко време и да се изприбираме към Стара Загора;
    2. На запад до Девин, и оттам на север посока яз. Въча и Кричим. След това ако всичко е ок дори мога да се прехвърля северно от магистралата - Хисаря, Карлово, Калофер и вече към Стара Загора;

Принципно и аз и жена ми предпочитаме вариант 2 (заради язовирите), но не знам там пътя как е, никога не съм минавал.

Преди 3-4 години ходихме в Смолян, оттам покрай Девин в ягодинската и дяволското гърло, и оттам през гр. Доспат, гр. Батак и към магистралата.

Жената принципно иска да идем някъде в някой град, където да се закотвим за няколко дни (3-4 примерно) и оттам да ходим където ще ходим - аз за такъв град не се сещам в този район обаче ...

Доколкото знам, към момента по пътя Чепеларе-Смолян текат ремонтни работи, като май бил почти готов ...

Та в заключение имам няколко въпроса:
    1. Пътя на север от Девин как е (покрай Въча и Кричим) - дупки, завои?
    2. Пътя през Ардино към Кърджали как е?
    3. В Смолян, при положение че ще сме и с бебешка количка, има ли къде да убием примерно 2 дни? (изключвам страхотния музей, планетариума, и центъра)
    Също така ако може да препоръчате хубав и сравнително евтин хотел в Смолян (аз съм спал в х-л Смолян на центъра, ама май не бих повторил) - единственото изискване след цената е ДА Е ЧИСТО! Може и вила да е, не е задължително да е хотел.
    4. В Девин доколкото разбрах няма кой знае какво да се види - това така ли е?

Ами, засега май е това, ако се сетя нещо друго ще допълвам.

Благодаря предварително на всички отзовали се!
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

От: Идея за няколко дневна почивка из Родопите със 7-месечно бебе :-)

Ако язовир Батак те устройва като локация препоръчвам това http://katalina-bg.com/ . Вече два пъти ползвам къщичките и пак ще отида .
    емил златков
    паджеро 2.5тд
    ве стром 650

Коментар

За хотел в Смолян - на два пъти съм бил в Пеко Таковата къща в кв. Устово (http://www.rooms.bg/semejni-hoteli-s...va-kyshta.html). Малко е дебилно реставрирана (ламинат на пода и джакузи в банята), но стаите са големи, механата е доста прилична, и цените са нормални.

А защо да се забивате в града, като отивате в планината? В място като Момчиловци е пълно с къщи за гости и си много по-близо до баира. Конкретна къща не помня, повече информация тук: http://momchilovtsi.info. За разходки около Смолян - Момчиловата крепост, Смолянските езера, Смолянските водопади са най-близо. На около час с кола - Агушевите конаци в Могилица и изворите на Арда.

Освен количката, горещо препоръчвам и едно хубаво кенгуру. На повечето места с количката само ще връткате кръгчета на паркинга или по главната. Нашата девойка (на същата възраст) вече е била в района 4-5 пъти, и количка изобщо не возим. С кенгуруто си бримчим преходи из гората по 3 часа в едната посока, и не се уморява нито тя, нито аз.

П.П. Към Смолян по-добре да минете през Рожен, не през Пампорово - асфалтът е много по-читав. То не съм виждал досега бебе да не се кефи на дупките, ама все пак...
      Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Към Ардино и Дяволския мост... Макар, че може да се наложи малко офроуд

Коментар

Покрай Въча го ремонтираха пътя преди месец, кърпеха здравата, към Кричим не знам как е, но предполагам от там са почнали, ние се качихме от Девин до Въча и обратно.
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

преди има няма месец си спретнахме една разходка и се наложи да минем по този път девин-кричим самоче малко преди отайника на въчасвихме към балкана
            до там пътя е екстра няма дупки,а от тунела до кричим дори и да има някоя дупка ти остават 5-10км,така че според мен пътя си е екстра,а и новия път си е магистрала

Коментар

Пътят Кричим-Девин е много добър и живописен.Избягвай Батак- Доспат,дупки или ремонти по цялото трасе.Това е от преди седмица.

Коментар

Яз. Батак го харесвам много, както и всички други язовири, но си мисля, че ще дойде малко далечко, а и пътя Батак-Доспат ....
                Това ще е догодина, като порастне малко

Значи поне аз, твърдо клоня към прибиране през Въча и Кричим.
                Кенгуро имаме, ще го вземем задължително, че много обича да зяпа горката, на всяка секунда сменя посоката на погледа
                Може и през Рожен да минем (тъкмо не съм минавал оттам), не е задължително през Пампорово.
                В Чепеларе ми се иска да погледнем Пещерния музей, ама да видим.

А до Смолянските езера как е работата, т.е. до тях може ли да се стигне с кола, предполагам не? Или ако вървенето пеш е малко?
                Че нашата има навика да заспива в най-неподходящите моменти, пък да спи в кенгуруто не ми се иска сякаш
                Доколкото разбрах се намират някъде в дясно на изхода за с. Стойките, горе-долу посока вр. Снежанка, правилно ли съм разбрал?

Смолянските водопади си мисля, че тая година няма да ни е възможно ...

До Смилян и Агушевите конаци ми се иска да идем отдавна, но ще видим как е работата на място ...

Още идеи ще са ми от полза, и днес ще сведа информацията на жена ми да видим как ще реагира

Първоначално публикуван от VANKOO1979 Преглед на мнение
                Пътят Кричим-Девин е много добър и живописен.Избягвай Батак- Доспат,дупки или ремонти по цялото трасе.Това е от преди седмица.
                Ако е така, както преди 3-4 години, по-скоро бих заобиколил през Велинград
                Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение

А до Смолянските езера как е работата, т.е. до тях може ли да се стигне с кола, предполагам не?
                  До самите езера може да се стигне с лек автомобил, виж в този пост има и снимки: цък

Ние минахме от там и до Въча, а после се върнахме през Девин към Доспат, пътя не е лош и много живописен. Отсечката към Батак обаче е в ремонт, както са казали и колегите, не е за препоръчване.

П.П. И пътя Велинград-Пазарджик беше затворен за ремонт, та минавахме през Юндола-Белово. Сега не знам как е.

Коментар

Сега и Велинград - Юндола е в ремонт...

Коментар

Може да погледнеш и това.
                      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Хм, значи включвам и Смолянските езера в програмата
                        Сега някой ако каже как да стигна до тях?
                        На изхода от Смолян за с. Стойките може би има табела в дясно?

А нагоре към язовирите Въча и Кричим има ли сносни места за спане? (само да е чисто )

Към момента все още не съм разглеждал места за спане, но другата седмица и това ще направя ...
                        Засега съвсем така грубо нахвърлям маршрута.
                        Hristo Draganov

Коментар

относно местата за хапване ти препоръчвам широкалъка на центъра в дясно.винаги като минавам от там не го пропускам и цените са си нормални
                          а за други места по маршрута ще трябва да се отбиете от пътя

Коментар

добри идеи за почивка. само мога да дам съвет - вместо кенгуруто може да си вземете раница за носене на бебе. Хем на теб, хем на бебока ще му е по-удобно
                            Издържах вчера, ще издържа и днес...

Коментар

До Въча сме спали в хотел "Чилингира", чисто е, но цените са си височки. Гледката е прекрасна, но има какво да се желае откъм обслужване. За езерата в Смолян тръгваш посока Стойките и си има табела в дясно, пътя после е няма и километър-два, хубав асфалт.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X