Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция Шесаплана 2012

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Експедиция Шесаплана 2012

Уважаеми любители на пътешествията,концепцията за настоящото пътуване е избистрена,а маршрута почти готов.Искам да постигна три неща-да покарам по високпланинските проходи в Алпите/където е възможно и разрешено/;да се покатеря на някой от върховете и накрая да си направя една екскурзийка по Европа.Миналогодишната експедиция бе съпроводена с дъжд и снеговалеж по високите Алпи,с една дума-провалена.Очаквано начало 3-6 август;продължителност около две седмици;нощувки -колкото дойдат,пасажери 3-4.Превозно средство-Сузуки Витара 1.6 16В,газов инжекцион /бутилка 60 л./;лифт на окачването;таванен багажник с палатка;все още се колебая за размера на гумите/Витарата е на 16 цолови джанти с ЕТ-40 има си и щатните 15 цолови/.
    Маршрут/етапи/:1.Ямбол-Кранска гора;2.Кранска гора-Понтеба-Форни Аволтри-Пиерабец-х.Солгенти-Чимсапада-Остериа але Алпи-Малга Лондо-езерото Клапф-Дорф/Австрия/-Панзендорф-Брунико-Винкл;3.Винкл-Гросглокнер-Инсбрук-Блуденц;4.Блуденц-Бормио-Комо-Аоста;5.Аоста-Вал д Изер-Бардонечиа;6.Бардонечиа-Брианкон-Изола-Тенде;7.Тенде-Венеция;8.Венеция-Плитвицки езера-Ямбол.
    В случай,че атмосферните условия са неблагоприятни отпадат етапи:2,5,6 и 7,експедицията продължава в Доломитите.
    В случай,че по време на пътуването се срещна с други почитатели на пътешествията,са възможни и корекции в етапите.
    Нека силата да бъде с нас!
    Suzuki Grand Vitara
    +34 642 91 4154

От: Експедиция Шесаплана 2012

Уха сериозно начинание...Успех
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Смела перспектива е това..
      3-4 човека, във Витара..де да знам, задушевно пътуване, сякаш..

Багажа с друга кола ли ще пътува?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        Смела перспектива е това..
        3-4 човека, във Витара..де да знам, задушевно пътуване, сякаш..

Багажа с друга кола ли ще пътува?
        Дълга база/най-вероятно/ + покривен багажник.

Успех! Някой да "подаде" един СПОТ.

Коментар

ако знаеш колко благородно ти завиждам
          преди малко повече от две години с жената направихме един кратък обход на швейцарските алпи и от тогава все на там ме влече ама тогава беше в 4-5 месец и сега се сещаш че няма как да се повтори в близката година та може и повече но както ида е
          по горе си писал че е разрешено карането на всякъде а как седи въпроса с нощувките.хотелите са ясни по ме интересува с палатките има ли и какви са ограниченията

Коментар

Витарата е дълга база с покривен багажник по идея на колеги от форума/размери 200х115/.Чаркалъците за колата ще са в багажника,а личния багаж в по 40л. раници горе на покрива,там ще са и палатките и други дреболии.Вероятните места за нощувки планирам от сайта-http://bg.camping.info/.Вероятно ще се нощува и на някои по-големи паркинги с бензиностанции/ако е възможно/.Покривния багажник е пригоден за разпъване на палатка.Ограничения/само в почивните дни/ има за каране в Сol du sommelier.На прохода Tenda и стария военен път засега не срещнах някакви забрани.Единствените ми притеснения са за прохода Osteria alle Alpi-Malga Longo-Modervald.Повечето високопланински проходи/които не са част от пътната им мрежа/ или пътища /водещи към високата планина/са забранени на МПС.Разрешен е достъпа на туристи и велосипедисти.При осигурена интернет връзка ще се постарая ежедневно да отразявам пътуването и да качвам снимки.Не отказвам медийно партньорство или рекламодатели.Ще съм благодарен на колеги,които споделят инфо за конкретни неща,които биха ми помогнали.Поздрави!
            Последно редактирано от Радо 57; 11-07-12, 08:30.
            Suzuki Grand Vitara
            +34 642 91 4154

Коментар

предполагам знаеш щом си ходил и преди,че имат хубави планински къмпинги,но нямам спомен колко варираха таксите
              и те са си добра атракция за снимки не съм виждал другаде такива,честно казано бих ги предпочел пред някой паркинг на бензиностанция,но пък на паркинга не се плаща

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:logo copy.jpg
Прегледи:2
Размер:48.6 КБ
ID:5395595На 01.08.2012г. е старта.Пожелавам си здраве,подходящо време и незабравими спомени.Утре отварям нова тема в раздел-Пътешествия- Европа и при възможност всеки ден ще качвам снимки с коментар.Вероятни дата и места за нощувки:02.082012г. Кранска Гора;03.08.2012г. Лассах;04/05.08.2012г. Боден;06.08.2012г. Комо;07.08.2012г. Аоста;08.08.2012г. Бардонечиа;09.08.2012г. Тенде;10/11.08.2012г. Венеция;12.08.2012г.;след това към Доломитите;Плитвицки езера,а след тях или към БГ или към Котор.
                Последно редактирано от Радо 57; 31-07-12, 11:38.
                Suzuki Grand Vitara
                +34 642 91 4154

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X