Здравейте, предстои ми едноседмична командировка във Виена (от 23-ти до 27-ми този месец). Първото, което веднага ми хрумна, беше тръгване в петък 20-ти с корабче по Дунав и пристигане в неделя във Виена. Оказа се обаче, че пътнически превози по Дунав май не съществуват в България. Има туристически круизи, но всички са по 7 дена. Следващото беше нормалния вариант със самолет. Ще пристигна в неделя в 08.50 на летището, оттам пътуване до града. В хотела трябва да се настанявам след 14.00, т.е. ще оставя багажа в хотела (ако може, но досега не ми се е случвало да не може) и към Природоисторическия музей (Naturhistorisches Museum). Този вариант към момента ми излиза 213 евро полет + транспорт от летището до хотела (19км с такси). Ценово ефективния вариант ми е с автобус - 215лв. Пристигам в 06.00 на автогара Erdberg и оттам пак да оставя багажа в хотела (6км с такси или метрото). Най-големия проблем си е багажа. Отиването с него до хотела си е малко рисково по отношение на това, че може да откажат да го приемат. Ако се случи така усвисвам с него в района на хотела до 14.00. Ако на автогарата има шкафчета за багаж (Lockers), а предполагам че има, мога да го оставя там -> метро до музея + разглеждане на други забележителности в района, метро обратно до автогарата за багажа и пак метро или такси до хотела. Този вариант не може да стане от аерогарата, поради нейната отдалеченост от града. Багажа също така трябва се остави някъде и в събота 27-ми, понеже и полета и автобуса са вечерта, т.е. пак ще имам цял ден за из града, но варианта с оставянето на багажа в хотела отпада. Та засега май се насочвам към пътуване с автобус, като багажа и при пристигане и при тръгване се оставя на автогарата. Приемам всякакви други сценарии за това пътуване, както и коментари по тези

Коментар