запитването ми е като пристигна в Игуменица къде да отида и на коя опашка да се наредя за билет за Игуменица-Бари и коя фирма да избера за наи евтино
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Игумeница запитване
Свий
X
-
От: Игуминица запитване
Agoudimos Lines бяха най-евтините преди време. Предполагам и сега, ако не са фалирали. Определено най-тираджийските фериботи по тази линия. Е, и най-циганските де.
Отиваш директно на пристанището. Там вътре има агенции и гишета на всички компании, разписания и т.н.
ПП: И Venturis можеш да видиш за ниски цени.Your conscience is all you can take to your grave.
-
Ше се ориентираш. Ще има най - малко още 50 - 100 камиона - половината български. Отдавна не съм чувал някой да пътува без резервация с кеш. Сигурно щот не съм си играл с по - малко от 25 камиона. Няма значение де. Цените са еднакви, поне като ги плащаш "по телефона". Пробаи с Миноан - виж и другите. Като си вземеш билет и се завърнеш при колата се мятай в ремаркето и гледаи за "маймуни" вътре! Внимавай, като нинджи са! Огредай си цялата композиция и отдолу! Вземи си нещо за ядене като се качиш, щот цените в ресторанта няма да ти харесат. Като се сетя още нещо щи кажа...
Коментар
-
След като се спуснеш на пристанището, ще видиш един вход на пристанище с бариери, конуси и прочие. Завиваш в дясно и след 100-ина мера от лявата страна се пада една сграда с голям паркинг пред нея. Там са наредени коли и камиони. Намира се непосредствено след входа за който говоря. Спираш там, на паркинга. Безплатен е. Влизаш в сградата и оглеждаш по гишетата за цени. Ако не, питаш. Имай предвид две неща. Първо, трябва да си там поне час и половина по-рано. Второ, като тръгнат колите, тръгваш с тях. На пристанището за товарене можеш да си чакаш час, два. При влизане на пристанището е възможно да те ровят за наркотици или други забранени неща. Проверката може да продължи 1 час. Не повече! Та затова и е добре да си там по-рано.
Коментар
-
Игуменица-Бари има 2 ферибота:
Вентурис , всеки ден без събота,тръгва в 21,оо часа
Суперфаст-всеки ден 23,59ч .
Първият е така нареченият "каубойски" кораб, но е 60-70 евро по-евтин от Суперфаста.
Има и 2 кораба за Бриндизи,които са доста по-евтини от Бари (разстоянието Бриндизи-Бари е 118 км)
Ендеавор всеки ден 23,59ч
Грималди- пак е по-добрият вариант,зависи от коя агенция си купиш билета-вторник,четъртък,петък и неделя 23,59ч
Имай предвид,че порт таксата е около 50 евро за камион на Игуменица,без значение на кой кораб се качваш.
Коментар
-
Разгледай тука. Има и билети онлайн. http://www.aferry.com/ferries-to-greece.htm
Коментар
-
Първоначално публикуван от камионджията Преглед на мнениеи за колата има колко трябва да платя и къде.... където си купувам билета за мен или на друго място се плаща за превозното средство пак предварително благодаря за отговорите
Коментар
-
От: Игумeница запитване
Грималди лайнс е най-евтин вариант (Игуменица - Бриндизи). Цени за билети може да провериш и платиш направо в http://directferries.co.uk/
При всички положения обаче ще трябва да минеш през терминала за закупуване на билет или за издаване на бордни карти (ако си платил през интернет).
Имай предвид, че Грималди нямат собствено гише в терминала на Игуменица, а се обслужват в гишето на Миноан лайнс в пътническия терминал.
Ако имаш въпроси, питай. Аз направих едно 3-седмично пътешествие из Италия и на отиване минах през Игуменица и ползвах Грималди лайнс.
Коментар
-
Първоначално публикуван от камионджията Преглед на мнението аз кабина не ми трябваок мерси за информацията
Коментар
-
От: Игумeница запитване
Голям гърч е без кабина. Аз отначало не взимах, но си е голяма досада, а до Бари пътуването е дълго.
Иначе обикновения билет беше десетина евро.
Сега времето е хубаво и с един спален чувал, може да се спи на палубата. Спал съм доста пъти. Може и надуваем дюшек.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар