Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за Американска Виза

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Помощ за Американска Виза

    Добър вечер колеги.Имам спешна нужда от вашата помощ.Малко предистория:
    Аз съм на 20г (ноември правя 21) брат ми на 23 и обмисляме да заминем за Америка (за работа),но тъй като се изисква виза,то търсим начин да си я уредим.От 5 години живея в Италия,брат ми и той,но последната година замина за Германия където работи.От документална гледна точка имаме български паспорти + лични карти и италиански лични карти (чакаме гражданство,но сроковете са убийствени и не се знае дали ще го дочакаме).Сега...тук възниква моя въпрос: Има много видове визи за Америка и тук идва дилемата...не е ли по-добра идея да кандидатствам за даден тип виза (примерно за учене) с цел само да ВЛЯЗА в границите,а от там нататък да си търся работа и с агенция или работодател да си уреждам "надграждането" един вид на визата и каква е процедурата?
    Всякакви насоки са добре дошли.
    И още един въпрос...какви документи са ми нужни за оформянето на документите за виза и трябва ли ходене по български инстанции? И ако да какво и от къде трябва да взема?Благодаря предварително.

  • #2
    От: Помощ за Американска Виза

    С туристическа или студентска виза и последващо започване на работа ( почти невъзможно или пък за жълти центове) директно влизаш във филм, от който излизането често е скъпо и за винаги. Ама по-добре Гоблина и братята близнаци да се намесят.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

    и на хоби такива

    тел. О879 Ч8Ч 2З5

    Коментар


    • #3
      От: Помощ за Американска Виза

      Първоначално публикуван от Симеон Михайлов Преглед на мнение
      ...не е ли по-добра идея да кандидатствам за даден тип виза (примерно за учене) с цел само да ВЛЯЗА в границите,а от там нататък да си търся работа и с агенция или работодател да си уреждам "надграждането" един вид на визата и каква е процедурата?...
      Това беше вариант до 11.9.2001ва година. След това настъпиха драконовски промени които в общи линии се свеждат до това че можеш да седиш там сто години, да си уредиш сто документа, но да бъдеш изхвърлен като мръсно коте в момента в който се установи че през тези сто години си имал било то и един период от време от повече от 15 дена (май толкова бяха) през който период си бил нелегален.

      Работна виза се урежда чрез спонсорство. Дадена фирма трябва да се съгласи да те вземе, да докаже че си по-читав от местните кандидати и да докаже че първо е опитала с местни кандидати, но им трябваш точно ти а не друг. Това, ако не си конкретен специалист, и не си в конктакт с конкретна фирма, е меко казано трудно.

      Със студентска виза можеш да дойдеш, но отново - след атентатите вече съществуват реални проверки дали наистина учиш, или правиш нещо друго. Зер цялата агитка дето заби самолетите всичките бяха студенти. Като учещ студент на теория (мисля, не съм сигурен) имаш право на работа еди колко си часа на седмица, за да си помагаш в следването. Но пак не е за забогатяване и установяване на място, а за преживяване.

      Предвид възрастта ви и на двамата, вариантите ви са няколко:

      - Вариант едно: Идвате с туристически визи, намирате нелегална работа. Бачкате като скотове, правите пари. Спазвате си сроковете на визите (колко време можете да стоите в САЩ решава чичкото на летището който ви бие печата в паспорта). По принцип е шест месеца. Няколко дена преди да изтече престоя - напускате страната, за да се запише че сте я напуснали, и после се връщате. Мисля (не съм сигурен) че визата ви позволява до шест месеца престой на година, а не "влизам, стоя шест месеца, излизам, влизам на другия ден и стоя още шест месеца".

      Това разбира се ще е временно решение, и няма да ви позволи да се установите, а просто да опознаете страната, да видите дали наистина ви харесва, и да решите какво да правите нататък. По правило с работа на черно няма как да забогатеете ако е законна, и не се намира толкова лесно. През цялото време има риск да ви усетят. Той сам по себе си не е нещо толкова страшно, но може да ви изиграе номер след години, ако някъде цъфне информацията че сте работили на черно, в деня в който вече работите по въпроса да си узаконите престоя. Цъфне ли такава информация, връщате се в първи клас.

      Вариант две: Записвате се студенти, следвате си истински, изкарвате си следването, завършвате. За този период ще опознаете страната, ще се ориентирате, ще завържете връзки с евентуални работодатели, след завършването - ще имате един доста дълъг буферен период, през който ще имате право съвсем легално да търсите работа и да работите. Ако завършите на място и специалността ви е добра, изгледите да си намерите спонсор за работа са повече от добри.

      Вариант три: Записвате се студенти в Италия (или където и да е в Европа), изкарвате си първите няколко курса и се прехвърляте в щатски университет последния курс, или в който там курс трябва да се прехвърлите за да ви приравнят дипломите. Резултата е като във вариант едно, но ще ви се върже по-евтино понеже ще плащате следване в САЩ не пет години, а една-две.

      И двамата сте млади, живота е пред вас - имате време за грешки, но това не означава че трябва да го губите. САЩ са много специфично място за живеене, много неща са хубави, но и много неща са неприятни. Въобще не е казано че ще ви хареса повече от колкото в Италия. А за правенето на много пари в САЩ - ще правите повече, но и ще харчите повече. Само графите "адвокатски разходи при уреждане на спонсорските документи" са близки до петцифрена сума ако нещата се правят като хората.

      В Европа все още има благинки за които в Америка може само да се мечтае.

      Най-голямата ви грешка ще бъде да отидете нелегално и да почнете да се блъскате да останете. Ще се закрепите, нещата чат-пат ще потръгнат, но менгемето ще се затвори точно в момента в който започне да ви харесва, и само ще обогатите армията на изританите по една или друга причина от САЩ нереализирани и неоценени гении, обогатяващи форумите с дълбоката си специализация на тема лоши американци.
      Последно редактирано от Goblin; 13-06-12, 19:44.
      Издъних се на Тюринг теста

      Коментар


      • #4
        От: Помощ за Американска Виза

        На дали някои ще може да обясни по добре.
        След 17 години в US. няма какво да добавя.
        Honda CRF 250 X
        Touareg 3.0 TDI

        Коментар


        • #5
          От: Помощ за Американска Виза

          Имаше и вариант чрез записване в американската армия. След една година служба се получава право за получаване на американско гражданство, но не помня подробностите. И без това като гледам не сте хванали казармата

          Коментар


          • #6
            От: Помощ за Американска Виза

            Ако си чаровен те ти вариянт за мислене - намираш едно маце,плащаш и екскурзията до Италия,жените си е чакаш да ти кацнат документите.Адвокат,мацето,документи,пьтувания.......едни 30 бимберици са ти в кьрпа вьрзани?И не става вьпрос да плащаш на мацето,да не каже някой,че ти давам сьвети за нещо нелегално.
            С работна виза зор голям,трябва да си ебати специалиста в дадена област и ебати фирмата да настьпи за да ти дадат виза и то работна,като свьрши договора пак става Ела ме ритни.
            Турист ти и брат ти на по 20 и няколко........това не го виждам ако ще с фотоапарати и раници да се появите в консулството.
            Варианта Газ през границата винаги го има,НО от това по-кофти няма.Мексико ти е без виза,това от мен да го знаеш.От там вече е едно пьтешествие от което ако се измькнеш жив / за здрав и с пари не говоря /трябва да черпиш кой хванеш.И пак идваш тук нелегален и пак се сьстезаваш с последните утрепки тук.

            Само не ме питай като е толкова зор аз какво правя тук и как става,че то за ставане си става,но едни бели кичури ти никнат,едни нерви и едно време и на финала ако не ти играе кьсмета поне малко си пак нагьзен в изходна позиция.

            Логика няма,това от мен го запомни,никаква логика няма.

            И друг сьвет -седи си в Италия поне до момента в който спокойно можеш да изплякаш 30 000 долара за атака и това е на глава.Има една тема долу-еднопосочен билет,попрочети я за идея само.

            С Английския как си?
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

            Коментар


            • #7
              От: Помощ за Американска Виза

              Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
              Имаше и вариант чрез записване в американската армия. След една година служба се получава право за получаване на американско гражданство, но не помня подробностите. И без това като гледам не сте хванали казармата
              Варианта е за хора притежаващи зелена карта. Зелена карта се взима с много пот и пари след тригодишна до двайсет годишна процедура (според канала по който се кандидатства за зелена карта), като това време започва да се брои от момента на кандидатстване за зелена карта (до който момент трудно се стига без едни предварителни 5-6 години престой). Друг вариант е спечелена от имиграционната лотария зелена карта, която става бързо ако ти изтеглят номерчето.

              Отделно армията има правото да набира легално пребиваващи без зелена карта, стига да са пребивавали минимум еди колко си години, и да са от особена помощ за армията. Освен ако момчетата не говорят перфектен пущунски или някой друг афганистански диалект, не мисля че ще спаднат в тази категория.

              Ако влизането в щатската армия беше толкова лесно, щеше да се разчуе. За притежаващите зелена карта влизането в армията е вариант да вземат гражданство до шест месеца, вместо да чакат още пет години след излизането на зелената карта.
              Издъних се на Тюринг теста

              Коментар


              • #8
                От: Помощ за Американска Виза

                Относно туристическите визи - средно статистическия българин е прекалено зает да псува американците за да си даде сметка какъв невероятен гювеч са за пътуващите различните улеснения за българи в последните години. От почти автоматичното даване на десетгодишни визи с многократен вход-изход, до намалените изисквания, по-евтино изкарване на виза, по-формализиран процес на издаване, и прочее неща които са плява за повечето които не са гледали преди години как пред американското посолство се свестяват с амоняк бабички невиждали внучетата си от раждането им, деца които не са виждали родителите си от години и прочее бизнесмени които пропускат малкото възможности за някакъв бизнес със Щатите понеже в продължение на месеци ги прекарват през иглени уши. Но да речем че това е друга тема.

                Накратко - няма да имат никакъв проблем да вземат туристическа виза, стига да не се олеят повсеместно и стига да могат да покажат поне някакви пари за предполагаемото туристическо посещение. С едно неформално писмо-покана пък няма да имат грам проблем. Не е там въпроса. Въпросът е какво ще правят като дойдат.

                Щатите са хубаво място когато можеш да идваш и да се прибираш когато решиш. Изпаднеш ли в ситуация да не смееш да ги напуснеш понеже после няма как да се върнеш обратно - всичко посивява, и стават една пословично сива страна със сиви хора и сиви сгради. Просто не трябва да се стига до това положение.
                Издъних се на Тюринг теста

                Коментар


                • #9
                  От: Помощ за Американска Виза

                  Благодаря за изключително бързите отговори.@Бензбосс с английския смея да кажа,че съм доста добре,уча го от 12-13 години и се оправям повече от добре.(малко нескромно прозвуча,но...) Сериозно ще препрочета написаното...
                  Последно редактирано от Симеон Михайлов; 13-06-12, 20:26.

                  Коментар


                  • #10
                    От: Помощ за Американска Виза

                    Нека да споделя аз моя опит. Студент съм в България и ходих две лета на студентска бригада. Визи се дават сравнително лесно, но е за период от 4 месеца. След това може да се увеличи престоя, но ако докажеш че имаш средства за престой и работа където да работиш. Визата се променя в друг вид. За студентските бригади е "J-1", след като просължиш престоя си се променя на "H2B". Имам няколко познато останали с такива визи. Те са за 10 месеца и могат да се удължат до 3 пъти. Стойността на едно такова издаване на виза е около $4000
                    От тука може да се замине с виза "H2B" без да си студент, но до 26 годишна възраст. Пак лесно се отпускат визи но с такава виза може да се работи единствено и само с работодателя с който се кандидатства. Стойността е също $4000 + цената на билета. Имам двама познати които заминаха и с този тип виза от България. Единия октомври месец трябва да се върне, понеже не може да си продължи повече визата. Другия каза че е намерил някакво момиче което му искало $5000 и всеки месец по $500 в продължение на 10 години за да сключат брак и да остане там да живее. Каза че най-вероятно ще го направи.

                    Коментар


                    • #11
                      От: Помощ за Американска Виза

                      10 години по 500 на месец са 60 бимберици бе младеж,той таз фльорца ше я купува ли?

                      Остави ги тия натькмени незаконни простотии,намери си каката / 25% от тукашните се запознават по нета,нищо ново / шушни и 2 ваканции в Италия,виж дали ще си паснете и си бачкай и чакай визата като/ако се ожените.Ела си като пич,виж кое и как е тук,харесва ти или не и преценявай.

                      Идваш нелегален и после става тегавото - езика го знаеш,но какво можеш да правиш,с какви пари разполагаш за да имаш време да тьрсиш подходяща работа и да не те натиска времето,колко си ЯК / има значение / кьде отиваш - едно е Ски учител в Пустинята Аризона и сьвсем сьщото спасител на плажа в Аляска,цели кьде ти е интереса.Като сметнем,че е незаконно и сьвсем се сговнясва положението.
                      На по 20 и нещо сте,имате време,малко,но още го имате да си постелите като хората,да стартирате на чисто.Полулегални или нелегални глупости колкото искаш,всеки емигрант ги знае - сядаш на кафето и само слушай бисери - то не са бити педераси,то не са изнасилвани циганки,то не са преследвани от мафията.............бааааси басните
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

                      Коментар


                      • #12
                        От: Помощ за Американска Виза

                        След простата сметка нещо се губи смисъла да си там ако не изкарваш над 2000 usd.А 2000 не се изкарват лесно ако не работиш поне на две места.Става дума за нов емигрант без кои знае каква специалност.
                        500 за жената-на месец(ако се ожени)
                        500 за наем -на месец
                        300 за подръжка на кола и застраховка-на месец
                        300 за храна и излизане -на месец,минимум
                        200 за ток,тел,нет.
                        Honda CRF 250 X
                        Touareg 3.0 TDI

                        Коментар


                        • #13
                          От: Помощ за Американска Виза

                          Моряшки паспорт?? Просто идея.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

                          Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

                          Коментар


                          • #14
                            От: Помощ за Американска Виза

                            Колеги,изумен съм от изчерпателните отговори които получавам(е)!!!Колега Тарга би ли разяснил по-подробно?На останалите огромно благодаря!

                            Коментар


                            • #15
                              От: Помощ за Американска Виза

                              Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                              ...Другия каза че е намерил някакво момиче което му искало $5000 и всеки месец по $500 в продължение на 10 години за да сключат брак и да остане там да живее. Каза че най-вероятно ще го направи.
                              Ако си му приятел - откажи го.

                              Парите са си пари, ако ги има да ги хвърля - да ги хвърля. Проблемът е че просто отма ще стане жертва на шантаж. Тая може когато поиска през тези десет години, и когато си поиска след това, да отиде и да го наклепа. От там директно ще го върне в първи клас, ще му срути каквито документи е направил. Тя ще се опари, но той ще се опари повече. Отделно че ако направи нещо със живота си и постигне нещо - тая няма да е луда да го пусне толкова лесно, и ще отнесе всичко при развода, ако въобще му го даде. И въобще - това са едни схеми които работят понякога в Западна Европа, но в Щатите ще му висят на задника с години.
                              Издъних се на Тюринг теста

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X