Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От Лондон до Варна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От Лондон до Варна

Здравейте колеги !
    Живеем в Лондон .Предстои ни пътуване след 2 седмици за БГ,тръгване на 14 април 2012 от Лондон . Планувам маршрута в момента , и понеже много пъти сме пътували все по един и същ маршрут този път решихме да е малко по различно. За информация маршрута който сме пътували е Лондон-Кале или Дюнкерк-Брюксел-Кобленц-Пасао-Виена-Будапещ-Арад-Букурещ-Варна.И един път през Швейцария-Венеция-Патра (1 седм плаж по Гърция) и Солун-Свиленград.
    Този път понеже имаме малко време съм набелязъл разглеждане на Люксембург (задължително),Мюнхен(се колебая) , и много ми се иска да влезем по Алпите (гармиш паркен киркен примерно), да ги пресечем за да минем през Словения за Белград и София.

Ще съм много благодарен ако дадете идеи и информация къде какво интересно има за разглеждане по този маршрут . А аз после ще кача снимки и разказ само живо здраво да стигнем БГ.
    Mitsubishi Delica Space Gear Exeed 2.8 auto, Super Select 4x4 96г Japan import

От: От Лондон до Варна

За град Люксенбург,интересна е старата част Grund,замъка Вианден задължително.Ако остане време...Ехтернах,Бофор,Ларошет.....ще чакаме снимки....Поздрави!

Коментар

Да,гледах снимки от Люксембург за това го заплюх за разглеждане...А някой да предложи нещо за разглеждане в Мюнхен освен катедралата в центъра какво друго може да се види там а и по пътя преди след...за Алпите май ще импровизираме ,ще отидем и на каквото попаднем.

Коментар

В Алпите трябва да се види http://www.grossglockner.at/en/ Гармиша е интересен зимата.

Коментар

Супер е но този надпис не ми хареса
          Closed in winter to beginning of May 2012

Коментар

В Мюнхен освен централната стара градска част с бирариите, интересно е да се разгледа и BMW Welt + музея на БМВ. А точно до тях е и олимпийското градче с телевизионната кула и панорамния въртящ ресторант (мисля, че е на ок. 200м височина).
            По пътя поне за мен би било много интересно да разгледам техническия музей в Зинсхайм (Sinsheim Auto & Technik Museum) - казват, че си трябва минимум ден да се планира за разглеждане, но за съжаление все още не ми се е отдала възможност да го потвърдя...
            Приятно размотаване из Европа!

Коментар

Първоначално публикуван от IVO-AIR Преглед на мнение
              Супер е но този надпис не ми хареса
              Closed in winter to beginning of May 2012
              Лошо. Знаех, че го затварят зимата ама мислех, че по-рано го разриват. Иначе е уникално мястото. аз го минавах края на Септември и имаше от новия сняг. А долу беше над 30С.

Коментар

А как стои въпроса с преминаване на Словения ,Хърватско и Сърбия финансово ? Какви такси се плащат и колко ,някой има ли актуална информация

Коментар

Словения - седмична винетка 15 евро;
                  Хърватска - на участъци, според ТОЗИ източник 110 или 147 куни (вътре има 2 линка към хърватски сайтове за преглед/изчисляване);
                  Сърбия - линкът в горепосочения източник е невалиден, за момента актуалният би трябвало да е ТОЗИ, но също не работи. Намерих друг работещ - ЦЪК.
                  P.S. (после сетил се) Тук сме го коментирали - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=121646
                  Последно редактирано от gr_kanev; 01-04-12, 09:24.

Коментар

Около 36 евро го смятам общо за 3те държави, не е зле.
                    Мерси за инфото.
                    А спането в бусчето сигурно ли е ?

Коментар

По моите сметки малко повече излезе (до около 40 евро), но е там някъде. Посочените такси са за лек автомобил. Не знам в другите държави как е, но в Сърбия (пише го и в сайта, който дадох) мерят височината над предната ос. Ако е под 1,30 м - първа категория (най-евтино). Ако има повече оси, или височината е нагоре - влиза в някоя от другите (по-скъпи) категории.
                      За спането - не ми се е налагало, но според мен е по-добре да е в по-западната част, и задължително на голяма бензиностанция, или друг подобен обект. Всъщност, мисля си, че има нелоши и сравнително евтини нормални места за спане (от типа на малки хотели, къщи за гости) - трябва да е писано за това, потърси.

Коментар

Вероятно съм пропуснал нещо в таксите.
                        Мицубишито е 2.05 високо , ще го пишат я бус я кемпер .ще стане ясно на място . Относно спането аз точно за това съм се насочил към този модел,а и много обичаме да пътуваме и е много удобен .Като го купихме миналата година минах 400км без спиране и като спрях не бях изобщо изморен .Той е 7+1 ,седалките се въртят навсякъде,сгъват се, лягат и става огромна спалня , а е 4х4 .Има широко приложение . Моето основно хоби е летене, мн често се нощува по летища ,теглят се самолетчета,каравани ....т.е. бус 4х4 със по широко приложение

Коментар

Проработил е основният сайт за пътищата на съседите. Първа категория няма как да влезеш (за 15 см.) - втора (ако е под 3,5 тона). Така само за Сърбия таксата ти става от 10,50 евро на 15,50. .pdf с категоризацията.
                          За Хърватска също си втора категория. Така цената стана от 105+5 куни на 160+7 куни, или в евро - от 14,6 на 22,22 (това през Любляна; през Марибор идва по-скъпо и по-голяма разликата - от 105+42 на 160+62 куни, или в евро от 19,56 на 29,55).
                          Словения като гледам е само на тегло категоризацията, и ако си под 3,5 тона, е все едно лека кола - 15 евро седмична винетка.
                          Не съм сигурен няма ли и някаква такса за тунел(и) в Хърватска.
                          Последно редактирано от gr_kanev; 01-04-12, 19:40.

Коментар

Еййй сърбите как със картинки го направили ...хвала . Колега благодаря много за инфото . Още се двуумя дали през Словения-Хърватска-Сърбия или Линц-Виена-БУдапеща-Белград ...Много ми се иска да мина и видя Алпите а и нов маршрут ще е по интересно ,стига с тия Франкфурт-Пасао-Линц-Будапещ-Арад-Букурещ

Коментар

Както казваш сте пътували и друг път но аз само да спомена,плащам навсякъде с кредитна или дебитна карта с интернационален иншуранс,не ме боли главата от смятане с колко ме минават в цената и не ми се пълни портмонето с разни там куни и динари.
                              А застраховка за Сърбия имате ли?
                              Успех
                              Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X