Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До Прищина и обратно през Ниш

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До Прищина и обратно през Ниш

Здравейте,

Четвъртък с колегите трябва да стигнем до Прищина, а пък петък - да се върнем от там, но като минем през Ниш.

Казаха ми, че на българската граница с Македония се чакало доста, вярно ли е?

За на връщане - ще имаме ли проблеми на границата на Косово със Сърбия? Или по-добре от Прищина да се върнем пак през Македония към Ниш?

Благодаря предварително!
    "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
    Gabriel Garcia Mаrquez

От: До Прищина и обратно през Ниш

Избора ти е добър. Трафика Прищина -Скопие е много тежък. Затова през Сърбия е по добре. Не се влиза в Ниш обаче . Минава се покрай Ниш. Има една отсечка ,която не е обозначена. Когато стигнеш магистралата Ниш - Скопие пусни се по нея и след 8 км беше мисля имаш отклонение в дясно. Така спестяваш един лош и натоварен участък.
    Влизаш в Косово през Мердаре и оттам Прищина ти е по близо отколкото през ГКПП "Генерал Янкович / сега му казват Хани елезерит.../..
    Трафика винаги е мнооого кофти в Косово...Ако не е неделя рано сутрин
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
      Избора ти е добър. Трафика Прищина -Скопие е много тежък. Затова през Сърбия е по добре. Не се влиза в Ниш обаче . Минава се покрай Ниш. Има една отсечка ,която не е обозначена. Когато стигнеш магистралата Ниш - Скопие пусни се по нея и след 8 км беше мисля имаш отклонение в дясно. Така спестяваш един лош и натоварен участък.
      Влизаш в Косово през Мердаре и оттам Прищина ти е по близо отколкото през ГКПП "Генерал Янкович / сега му казват Хани елезерит.../..
      Трафика винаги е мнооого кофти в Косово...Ако не е неделя рано сутрин
      Да бъда по ясен ти се движиш по Е80 докато стигнеш Е75 /Скопие-Атина/ пускаш се и гледаш за отбивка за Прокупле..Оттам е лесно...Само да те предупредя, че косовари не признават зелената карта плащаш на място местната.
      Сега видях , че искаш през Македония–Ниш...Най -лесно е Ниш-Прокупле-Куршумлия-Мала Косаница-Мердаре. Това е пътя...Не е натоварен.Последните 30-40 км са ти в планината , но пътя е добър.
      Последно редактирано от green; 14-02-12, 13:53. Причина: Уточнение
      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

И колега, паспорт задължително. В косово лични карти не важат.
        Успех
        Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Мерси, колеги! Сега ще пътуваме по-спокойно. Ние на връщане така или иначе трябва да влезем в Ниш...
          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Колега, а самата граница как се минава? Има ли проблеми и бавене? Въпросът ми касае и двете посоки - от Сърбия към Косово и от Косово към Сърбия.
            Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Не няма проблеми и в двете посоки. Ако минеш през Мердаре , може да има колона камиони от Сърбия за Косово, просто ги заобиколи и продължи нагоре. Лек път

Коментар

Тенкс, ще снимам и ще сложа тука после снимки и впечатления
                Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Е тогава трябва да стигнеш до другия/южния край/ на Косово...Прищина си една лудница Ще имаш проблем с паркирането
                  N42 39 42.20 E21 09 19.61 това е добро място за паркиране. Намира се зад спортната зала Ädem Jashari" и до стадиона. Там си на центъра Намери ресторант Gresa и хапнете едно телешко с бял пипер и сос. Уникални са в приготвянето на телешкото Ако ти трябва някакви съвети за там казвай Доста време прекарах в района

Коментар

Да съжавя малко темата.Имах пътуване София Приштина през Скопие преди 2 дни и след няколко дни пак ще ходя.Пътят не е от наи хубавите двупосочен с много неравности и кръпки. Отне ми 6 часа с висенето по границите и зареждане на гориво.Добре е за пътуващите да знаят че трябва да имат тяхна застраховка Гр.Отг.ако влизате от към Скопие като минете македонската граница и непосредствено преди косовската в ляво има една малка постройка там може да ви издадат застраховка ,ето и тарифата http://bks-ks.org/static/uploads/pub...at/tarifa1.png в противен случай ще ви върне митничаря и ще трябва да връщате цялата колона от автомобили.Малките бусове до 8 места ги тарифират като автомобили до 1-тон.Обяснявах му на тоз дето ми пише застраховката че съм лек автомобил,но без резултат след 20 мин. усилено спорене аз на Английско-Български а той на незнам какъв език,Албанско-Сръбски ми отряза главата с 77 евр.но кво да се прави преглътнах и продължих.За трафика е ужасен,спират и излизат на платното без никакви индикаций и е доста опасно.Трябва да се пазите от всички страни,карат без да използват никакви огледала.Просто трябва да си отваряте очите на 10.
                    Бат Иво
                    VW Caravelle 2.5 TDI
                    Hapert AL-2700 тел.0899-845409
                    http://www.facebook.com/avtrans

Коментар

А важи ли застраховката срещу кражба за Косово? И има ли реална опасност да ти откраднат колата?
                      www.offnews.bg

Коментар

Не важи. Не мисля, че е много опасно, но за всеки случай ползваме хотели с паркинги.
                        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X