Обява

Свий
Няма добавени обяви.

София - Дубровник - дайте акъл

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: София - Дубровник - дайте акъл

Благодаря ,много . Информацията е много полезна . Колега ,Kro, с кола ли пътува или с мотор ?
    Винаги съм пътувал с предварителни резервации ,но сега ще рискувам Нямам съмнения относно дали да тръгвам , а само се притеснявам ,че ще е първото ми пътешествие с мотор.Дано да не ми мине котка път другата събота ще тръгвам.
    PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
    КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
    0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
      Благодаря ,много . Информацията е много полезна . Колега ,Kro, с кола ли пътува или с мотор ?
      Винаги съм пътувал с предварителни резервации ,но сега ще рискувам Нямам съмнения относно дали да тръгвам , а само се притеснявам ,че ще е първото ми пътешествие с мотор.Дано да не ми мине котка път другата събота ще тръгвам.
      Пътувах с кола, но тези държави (Ч.Гора и Хърватска) са отдавнашни членки на ЕС (макар и формално да не са). Т.е. всичко е толкова уредено, че ще се изненадаш приятно от този факт. Броя туристи в Дубровник за година е около 2 млн. , а в цяла БГ заедно със зимния туризъм около 4. Мога да опитам да ти осигуря контакти с моторджийските общности по онези места. Ако ти се пие бира с татуирани чопъристи с кожени дрехи Ползите са, че ще те посрещнат с моторите си (евентуално) и ще те заведат директно пред свестните кръчми за да се надпивате ...
      Тръгвай спокойно. Завиждам ти (най-приятелски).

П.П.
      Не пиша за пътя през Прищина, защото е лош-второстепенен и смного завои. Косово е твърде млада държава и можеш да загубиш време с простотии при сърбите и на влизане и излизане от Косово.
      ______2
      Е = MZ

Коментар

За пътя през Прищина разбрах. Благодаря още веднъж за помоща. Единственото ми притеснение остава сервизите в случай на нужда- път е все пак.
        Тръгвам (ако няма дъждовни прогнози) и ще разказвам - само всичко да е наред
        0899187766

Коментар

Тръгвай. Успех.
          Можеш да имаш едно на ум все пак, че е август и тези милиони туристи трябва да спят някъде... т.е. можеби няма навсякъде да е свободно. Но ти си с мотор. Ще бръмнеш напред, назад ще намериш
          А за сервизи, незнам. Намери някъде нет. Пиши във форума, всеки ден пътуват хора по това направление. Ще пратим части... да не се налага.
          Успех още веднъж. Чакаме отчет
          ______2
          Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение

Чуров, направи една снимка, която имам само на ДВД: като излезеш през главния вход на крепостта Дубровник на сто метра е автобусната спирка. На северния й край има електрически железен осмоъгълен стълб, който е пробит на няколко места от картечни куршуми. Следи от войната.
            Автосервизи има повече само в Албания.

Никакъв не ти е проблемът от Дубровник да продължиш на север и надясно по течението на р.Неретва да видиш Мостар. После Сараево, Мокра Гора с Дрвен град и през Ужице....Ниш...Варна.

Коментар

Ух , Симеоне , и на мен много ми се иска да пообиколя повече ,ама пусто време... все не стига.Може би догодина...Ще гледам да не пропусна стълба да го снимам
              0899187766

Коментар

Най-късото разстояние е през Косово. Нo не е толкова бързо.

Ако обаче искате да пътувате през красиви места на юг, горещо препоръчвам маршрута през Албания - около 700км до Подгорица.
                В Албания пътищата са много добри, с класи по-добри от тукашните. Разбира се, има и много черни и преки пътища през планините.

Пътува се София, Скопие, Охрид, Кафасан, Елбасан и през Дуръс(Тирана), Шкодра и после сте в Подгорица. Навсякъде широк път, на стръмнините с 3-4 ленти, по който се развива добра средна скорост. София - Дуръс го вземам за 8 часа спокойно каране, ако няма големи опашки на границите.

Може да се мине и през Гърция към Албания (покрай охридското езеро), но се удължава пътя.
                Последно редактирано от Веско; 17-08-08, 23:20. Причина: букви
                Show must go on!
                LZ1VES

Коментар

А между другото , как стоят нещата с визите в Албания - има ли такива или само с паспорт се кара?
                  И един малко тъп въпрос - винетки за мотор трябват ли?
                  Последно редактирано от churov; 17-08-08, 19:08.
                  0899187766

Коментар

Няма визи за Българите в Албания. Плаща се еднократна такса 1 евро на човек при влизане. При влизането за автомобила се издава специален документ за внос, който се представя на излизане и струва 2 евро на седмица. Не съм влизал с мотор, но пак ще е толкова. Всичко това е, няма други такси и винетки.
                    Ако автомобила не е ваш, трябва преведено на английски пълномощно от официална агенция.

Процедурата е за минута, няма митнически проверки, хората са много любезни към чужденците.

В Албания има забравени вече от нас неща за хапване. Кафето е уникално, има на доста места специално приготвен сладолед, на морето предлагат най- вкусната риба която може да се хапне в Адриатическо море. Защото няма никакво замърсяване.
                    Добре е да се отделят няколко часа за Дуръс, също и за Тирана и Шкодра, ако има време. Малките ресторантчета предлагат разнообразна и вкусна храна, предимно от домашни продукти.
                    Цените са по-ниски от България. Хотелчета има навсякъде, чисти и подредени.
                    Show must go on!
                    LZ1VES

Коментар

Хм , много ме замисли - ама явно догодина. Сега нека ,,поразузная''

ПП А как е положението в Албания с кражбите?Все пак са доста извесни с този ,,бизнес''
                      0899187766

Коментар

В Албания на практика криминални кражби няма.
                        Е, ако някой разбере, че носиш половин милион, сигурно ще се замисли...
                        За колите и за багажа няма никакъв проблем. Хората са много честни и почтенни, даже те гонят да ти върнат част от бакшиша, ако си дал повече. Изпускал съм си чанта с документи и пари в ресторант, след часове се връщам и ми я дават с големи извинения, че не им било удобно да отварят и да проверят на кой е чантата...

Тука славата се носи на Косоварите, които в повечето случаи нямат нищо общо с Албания, никога не са били там даже. Аме са пишат Албанци....
                        Show must go on!
                        LZ1VES

Коментар

Ами с това окончателно ме спечели за каузата ,,Албания'' догодина ще съм там ( пък знае ли човек ,какво може да ми щукне преди това ). Притесняваше ме кражбите на МПС-та.
                          0899187766

Коментар

Ако някой проявява интерес, мога да намеря телефони и адреси на хотели за резервация в Дуръс и Тирана (те са на практика един град). Има от две до пет звезди.
                            Ето един от най-големите в Дуръс, на плажа - "Адриатик". Ама е скъп.
                            Друг приятен, за който се сещам в Тирана е "Дипломат".
                            Обикновено в тези хотели стаите са много големи, с огромни легла и разгъваемо канапе.

Малките хотели нямат сайтове, тези ги давам за пример само.

За утвърдени членове на форума, мога да помогна с резервации и специални цени. Пишете ми на ЛС.
                            Show must go on!
                            LZ1VES

Коментар

Много ви благодаря за ценните съвети и информацията!!! Успокоих се относно пътя през Черна гора. Надявам се да се доберем до София за 15 часа (Будва-София).
                              Маршрутът през Албания ми се струва примамлив, може би с нормално каране може да се вземе за 10 часа (Будва-Тирана-Скопие-София). За входната такса в Албания - бях останала с впечатлението, че се заплаща по 10 евро на човек, но явно съм се заблудила.
                              Би било хубаво да разгледаме повечко, но времето няма да ни стигне, затова търся най-бързия маршрут за прибиране.
                              Вече нямам търпение да тръгна! Искам още днес да опаковам багажа!

Искам да ви попитам имате ли представа, каква е цената на дизеловото гориво в Хърватска. Сигурно е по-скъпо от нашето, но с колко?

Вървят ли в Хърватска нашите дебитни карти на Maestro и Visa? Умувам каква сума да взема в брой.

Живот и здраве след 15-ти септември ще напиша и аз разказ с картинки

Коментар

На хотел Адриатик офертите са от 2006 - да не са го затворили вече?
                                0899187766

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X