Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване до Австрия-нужда от съвет - какво да посетя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пътуване до Австрия-нужда от съвет - какво да посетя?

Здравейте приятели,
    Много моля за помощ. Намислил съм да направя екскурзия със съпругата до Австрия с кола. Обаче нали ще ми е за първи път та за това се моля да ме посъветвате, от къде да мина, какво да видим и най-вече в Австрия освен прекрасния град Виена къде и какво в Алпите. Много държа да обиколя Балкана. Няма да съм с джипа, ще съм с Шкода, та хубаво ще бъде пътищата да са читави.
    Предварително благодаря на всички!!!
    Последно редактирано от zzlatev; 14-06-11, 17:54.

От: Пътуване до Австрия-нужда от съвет - какво да посетя?

Задължително отиди в Залцбург, ще останеш очарован!
    Искайте и ще Ви се даде,търсете и ще намерите,хлопайте и ще Ви се отвори.

Коментар

Това, че си с лека кола изобщо не е проблем, напротив. Гросглокнер със съответния панорамен път - входа в парка е платен, но няма да съжалявате, гледките са уникални.
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

ТОВА, ще има и около десетина български участника.
        Намира се в Алпите и НЕ Е ЗА ИЗПУСКАНЕ.!!!!!!

Коментар

Ако искаш да видиш Австрия отбий от магистралата и карай по второстепенните пътища. Разходи се по алпийските пътчета, разгледай езерата - навсякъде е чудесен асфалтов път.
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

И да си вземете винетка за магистралите!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              И да си вземете винетка за магистралите!
              Не само за магистралите. Въобще си е необходима винетка. Само че на магистралите е по-голяма вероятноста да те хванат. А хванат ли те прошка няма. Ако се минава през Словения и тунела "Караванке" винетката се купува още в Словения, защото тунела започва от там и завършва в Австрия, но след тунела няма от къде да вземеш, а стъпваш веднага на магистрала. Не важат никакви извинения. BTW винетка трябва и за Словения.
              BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
              LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
              Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Към горе упоменатите мога да добавя и Грац (ако ти е по път) красиво градче с красив хълм. Във Виена има Много какво да се види (за съжаление не помня добре имената) но освен дворците те съветвам да видиш и зоологическата градина (в лятната резиденция на Императора) и Хоиригетата (Битови Винопродавници - кръчмички) в Гринциг - краен квартал на града. А Залцбург Твърдо Трябва да се види - отдели се ден два и се разходи по-нашироко по хълмовете - красотата е страхотна http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=58341

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                  Ако искаш да видиш Австрия отбий от магистралата и карай по второстепенните пътища. Разходи се по алпийските пътчета, разгледай езерата - навсякъде е чудесен асфалтов път.
                  Ако трябва да съм точен, аз ще тръгна на екскурзия така,че въобще не искам да се качвам по магистрали /освен в Сърбия/ особенно в Австрия.

Коментар

Не познавам добре Австрия, бил съм само във Виена, която не ми хареса и в Залцбург, който е много хубав и определено си заслужава. Страшно много ме впечатли един път, който не е популярен, но е невероятно красив и минава през прекрасна част на Алпите. Върви плътно по южната граница. Влязохме от тунела от Словения (плаща се такса освен винетката), около Вилах се хваща за малко магистралата за Торино и само след няколко километра се изоставя, за да се тръгне по пътя за Силан (италианската граница) през Обертилах. Пътят е много тесен, много завойчест, на места изглежда, че свършва, но всъщност е хубав асфалт или поне бетон.
                    www.offnews.bg

Коментар

http://www.grossglockner.at/en/
                      Непременно!

Коментар

Много ви благодаря за помоща колеги.
                        Желая успех на всички!!!

Коментар

Аз ти препоръчвам покрай Инсбрук да се поразходите, да видите замъка Schloss Linderhof, и да пиете по едно кафе в селцето Oberammergau, после да отидете до Фусен в Германия и да видите замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау, както ти казаха хората, прохода Гросглокнер ( мини го целия и от двете страни), но се отклони до глетчера. Преди Залзбург ( задължително) има една ледена пещера до нея се стига с колата до някъде после лифт и по уникална еко пътека. Просто мини по този маршрут като белите точки са за вадене на фотоапаратите.

http://maps.google.com/maps?f=d&sour...,11.381836&z=7

Последно редактирано от drago varvar; 20-06-11, 12:29.
                          Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Виж темата ми за Виена ....
                            До Виена забележителностти колкото искаш .... вчера ходих до двореца Laxenburg ... също невероятно място.
                            Има тооолкова много да се види ... стига да има време човек.
                            Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                            Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                            Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

То е малко късно но за следващи четящи ще добавя замъка Форхтенщаин - планинската резиденция на графовете Естерхази.Изцяло запазен и останал не превзет от турците в продължение на над 150 години.Намира се в провинция Бургенланд-езерната област на Австрия близо до град Айзенщат.В Айзенщат е двореца на Естерхази където дълги години е живял и творил Й.Хайдн.Има и хубава винарска изба.Това е ако влизаш от Унгария по магистралата Будапеща-Виена.Търсиш табела Айзенщат и караш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X