Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се обикаля Великобритания с автомобил?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се обикаля Великобритания с автомобил?

Здравейте,
    Може ли да сподели някой опита си от каране на автомобил с десен волан във Великобритания?
    Предварително благодаря за съветите!

От: Как се обикаля Великобритания с автомобил?

Качваш се и тръгваш. Най-важното е заради смяната на местото и положението на автомобила да запомниш,че тези, които заобикаляш, и са ти от ляво (най вече паркиралите на платното) са най-уязвимите твои жертви. Маркировката е идеална,колегите са досадни от любезност и се грижат да не си създават проблеми ,а най-малко да ти създават проблеми на теб. Молиш се да не си в близост с араби,защото те и в пустинята ,и в космоса и в Лондон карат по един и същи начин. Ако си роден за шофьор,свикваш за една седмица,ако не- за две си готов. Работата ми беше такава, че трябваше да карам по 12-14 часа на ден (така е когато работиш за пакистанец) само в центъра на Лондон и е имало случай по цяла седмица да не се наложи да изпсуваш. Просто няма защо.

Коментар

Аз нямам опит от Англия, а от Намибия. Свиква се много бързо, защото логиката на десния волан е идентична с тази на левия, но огледално. Най-важното, освен "keep left" е, че левия завой го взимаш лесно, десният е кошмар. На кръгово се захожда отляво. Това е. Естествено, трафикът в който сме карали е многократно по-малък от този на английските градове, но ако не си нервак би трябвало бързо да се справиш...

Коментар

Благодаря за съветите!

Коментар

И колкото и да е странно аз винаги съм си предпочитал коли с нашенски ляв волан там. Няма кой знае къде да изпреварваш а пък навика да сменяш скоростите с дясна ръка си е незаменим. Иначе най-кофти се свиква да ти е притисната дясната ръка към прозореца . С движението със малко повече внимание в началото се свиква доста бързо.А пък ако обикаляш главно по магистрали няма и да усетиш особено. Поне може да изпълниш мечтата на хиляди нашенски шофьори - да си в най-лявата лента винаги . Приятна и безаварийна обиколка.
          висете отпуснато

Коментар

Уважаеми колега,Поради обстоятелството,че синът ми живее в Англия,всичките ми автомобили съм закупил от там.Преди всяко пътуване,правя по някой друга обиколка,в страни от Лондон.Няма никакъв проблем при карането.Поне за мен обаче най-важното нещо е "навигацията".Англичаните имат устроена по техен начин пътна организация на движението.При пресичане на пътища на едно ниво,основно се използва кръговото движение.В началото имах малко затруднения,но след като започнах от обиколки на малките улички в квартала на сина ми,нещана си дойдоха на мястото.Препоръчвам ти две места на които съм ходил и няма да съжаляваш.
            Първото е океана.В района на Southend има дълга плажна ивица/пътя В1016/,като на ревиерата,с много заведения за хранене.На кръстовището с А1160 ще намериш малко ресторантче с маси отпред,в което предлагат специалитета за района-панирана бяла риба с тарнитура от картофи,пюре от грах и сосове по избор.Биричката обаче не е на нашенски цени.Обяд за двама с по една бира около 20 паунда.Порциите са достатъчно големи и си заслужава.Ако имаш късмет може да уцелиш и отлива.На източния плаж при отлив се образуват ями по дъното пълни с вода,която се стобля много бързо.Нещо като малки басейни.При прилив нещата са фантастични.Както се седиш в някоя амка,нивото на водата постепенно се повишава.Така полека лека се преместваш към брега.Паркинги има много.По 2 паунда.Представляват големи тревни площи.Може да се разпъне и палатка.Но вечерно време най-учтиво те подканват да си ходиш.
            Второто място е парка Бреакон в Уелс.Не е много далеч от Лондон.По пътя А 470 се пресича парка от север на юг.В средата на този път се намират и двата изходни пункта/ добре означени и обарудвани / за изкачване на Pen y Fan-най-високия връх в Уелс.Пътеките са добре маркирани/постлани са са с каменни плочи/.Ако няма мъгла гледките са страхотни.Има няколко успоредни пътя в парка.По край тях се намират няколко стари замъка и водни резервати.В северния край на А470 се намира и гр.Брекон-град посещаван от много туристи.Всички паркинги са платени-2 паунда на час.Ако ще пътуваш в Англияя,без навигация просто е невъзможно.Желая ти успех.Ако те интересуват конкретни неща,няма проблем.
            Нека силата да бъде с нас!
            Suzuki Grand Vitara
            +34 642 91 4154

Коментар

Най-лесно да се научиш да караш в Англия е да запомниш, че трябва да стоиш до прекъснатата линия в средата на платното, особено когато караш в населени места и няма коли. Като направиш завой и започва едно чудене в правилното платно ли съм, така че каквото и да правиш гледаш да си до прекъснатата линия в средата на платното и нямаш грижи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X