Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Информация за маршрута Семково-х. Македония.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Информация за маршрута Семково-х. Македония.

Здравейте,подготвяме едно лятно приключение.Като част от него се оформя идеята да минем през Семково по черно до х.Македония!
    Трябва ни инфо до колко е проходим въпросния път,с нещо по-особено трябва ли да съобразим и т.н.....
    Абе с две думи всяко надеждно инфо ще ни е от полза!
    Предварително ви благодаря!
    П.П.Става въпрос за пътя от снимката!
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Semkovo-h.Makedonia.jpg
Прегледи:1
Размер:227.1 КБ
ID:5924490
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

От: Информация за маршрута Семково-х. Македония.

Колеги,интересува ме също от х. Македония проходимо ли е с джипове в летни условия до пътя който идва от другата страна/Благоевград -Бистрица/?
    На картата дават че 500-600м. до самата хижа е пътека,но все ми се струва че по снимките ще е възможно да се съедини маршрута!
    Говоря ето за този етап/ограденото/

Име:Semkovo-h.Makedonia-1.jpg
Размер:220.0 КБ
ID:5266904
    NISSAN FOREVER

Коментар

Виждам ,че засега никой не се включва с инфо,но...аз продължавам да питам...
      Следващото нещо което ме интересува е дали е проходимо от х. Грънчар до яз. Бели искър,а също така някой ми спомена,за проблеми с охраната на язовира,глоби,актове и т.н.
      Някой ако може да ни осветли по въпроса/прехода е насрочен за началото на м. Юли...може да има значение за проходимостта в този район/,за да можем да мислим крайния вариант на предстоящото мероприятие!
      Предварително ви благодаря!
      п.п.Става въпрос за следния маршрут....

Име:h.Granchar-iaz. Beli Iskar.jpg
Размер:236.4 КБ
ID:5266998
      NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
        ... Следващото нещо което ме интересува е дали е проходимо от х. Грънчар до яз. Бели искър,а също така някой ми спомена,за проблеми с охраната на язовира,глоби,актове и т.н.
        ...
        Този маршрут е дъвкан повече от 1 път. Проходимо е, но пътят минава през национален парк и вододайна зона и е забранен за движение на МПС ...

П.П. За другото - виж тази тема
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Този маршрут е дъвкан повече от 1 път. Проходимо е, но пътят минава през национален парк и вододайна зона и е забранен за движение на МПС ...

П.П. За другото - виж тази тема
          Благодаря за инфото!
          Явно Семково-х. Македония ще е нещо от сорта на..."Власите на края на Дунава се давят"....Получих достоверно инфо,че последните 200-300м. били почти непреодолими......Поне не и с жените,децата и натоварените джипове.
          Дали имаме шанс да получим от властите на Парк Рила някакво официално разрешително за Грънчар-Бели Искър...???
          NISSAN FOREVER

Коментар

От Грънчар до яз.Бели Искър е магистрала. Пресичаш вадата пред хижата и нагоре.
            На билото има страшни забранителни табели. Два дена стоях там и не видях ни един горски или патрул. Хижаря може да съобщи евентуално на горските.
            Ми след язовира, накъде?
            Ако е за кратко, по-добре пеша, много е разгледно.
            И аз съм мераклия пак.

Поздрави.
            ПП. Подхвърлих една реалистична и с добра кауза идея на лични(MARINHAKER).
            Последно редактирано от joro_c; 12-04-11, 14:28. Причина: Обърках юни с юли от горния пост.

Коментар

Първоначално публикуван от joro_c Преглед на мнение
              От Грънчар до яз.Бели Искър е магистрала. Пресичаш вадата пред хижата и нагоре.
              На билото има страшни забранителни табели. Два дена стоях там и не видях ни един горски или патрул. Хижаря може да съобщи евентуално на горските.
              Ми след язовира, накъде?
              Ако е за кратко, по-добре пеша, много е разгледно.
              И аз съм мераклия пак.

Поздрави.
              ПП. Подхвърлих една реалистична и с добра кауза идея на лични(MARINHAKER).
              Проблема не е от х. Грънчар до яз. Бели Искър,а след като се слезне долу....
              Има бариера и...проблеми...
              Евентуалната ми идея беше х.Грънчар,-яз. Бели Искър-Самоков....След това щурм в посока Седемте Рилски езера....докъдето може с джипките и после евентуално обход на езерата пеш!
              Всичко разбира се е още в някакъв зародиш и нищо конкретно не е решено....Просто правим проучване на евентуалните маршрути в Рила....и се опитваме да ги свържем...За сега НЕ много успешно...
              NISSAN FOREVER

Коментар

От Говедарци, преди Бели Искър ме отсвириха още преди доста години.
                Според охраната тогава, нормален човек няма да мине от там никога.
                Не ми се вярва да стане от този маршрут.
                Пък за седемте езера с джип ?!
                Да може , да може - докъде да може - до х.Вада.
                Там стана много модерно и е затегнато.
                Едно време, го ходех от Паничище, през ловната хижа към езерата и после слизах през х.Вада в Самоков на хубавата кръчма.
                Ама сега, надали.
                Последно редактирано от joro_c; 13-04-11, 11:38. Причина: Турих запетайка.

Коментар

... Просто правим проучване на евентуалните маршрути в Рила....и се опитваме да ги свържем...За сега НЕ много успешно...
                  Трудна работа. За да пресечеш планината всякак трябва да се набуташ в националния парк.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Трудна работа. За да пресечеш планината всякак трябва да се набуташ в националния парк.
                    Ами така е,но....все пак има опция за издаване на разрешително за преминаване...
                    http://www.rilanationalpark.org/bg/i...ry&ctg_id=1948
                    ....втория въпрос е при какви условия може да ни се издаде такова разрешително...
                    NISSAN FOREVER

Коментар

От Благоевград през Бистрица до х.Македония с джип може,но до Семково мисля че не може.

Коментар

Колеги,интересува ме също от х. Македония проходимо ли е с джипове в летни условия до пътя който идва от другата страна/Благоевград -Бистрица/?
                        На картата дават че 500-600м. до самата хижа е пътека,но все ми се струва че по снимките ще е възможно да се съедини маршрута!
                        Говоря ето за този етап/ограденото/
                        [ATTACH=CONFIG]318061[/ATTACH]
                        Забрави за тези 800 метра. Може,но риска е огромен. Под чимовете с трева е някаква хлъзгава глина и ако стигнеш до нея колата започва да се свлича неконтролируемо.
                        Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Първоначално публикуван от Валери Недялков Преглед на мнение
                          Забрави за тези 800 метра. Може,но риска е огромен. Под чимовете с трева е някаква хлъзгава глина и ако стигнеш до нея колата започва да се свлича неконтролируемо.
                          Колега,не знам доколко е огромен риска от Благоевград до х. Македония и в частност въпросните последни 500-600м.,но човека от хижата ми каза преди няколко дни по телефона,че няма никакъв проблем да достигнем от там.Единствената пречка била,че всъщност било забранено да се кара по този участък от властите на Парк Рила...иначе чисто технически е сигурен че не е никакъв проблем!
                          Втория въпрос е че май наистина има огромен риск по другия маршрут...Семково-х. Македония и то в последните му 400-500м.Стръмен страничен наклон и невероятно рохка скала/ставаща и от най-малкия натиск на пясък/.Там според няколко човека не е съвсем невъзможно преминаването,но е свързано с доста подготовка,риск и....абе според мен не е подходящо изпълнение за претоварени джипки с оборудване за живот една седмица на палатки,жени,деца и т.н.Всъщност ние ще ходим на експедиция с цел почивка,отдалечаване от града,мръсотията,проблемите и т.н.,а няма да правим хард изпълнения!По тази причина най-вероятно ще отпадне отсечката Семково-х. Македония.....е поне така си мисля де..знае ли човек кога и колко ще ни ухапе кучето....
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Пътя до кантона и водохващането не е никакъв проблем след като се стопи снега. Но последните метри не случайно са дадени на картите като пешеходна пътека.
                            Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Първоначално публикуван от Валери Недялков Преглед на мнение
                              Пътя до кантона и водохващането не е никакъв проблем след като се стопи снега. Но последните метри не случайно са дадени на картите като пешеходна пътека.
                              Да точно така е...Дори съм виждал и ладичка която беше стигнала до там,но оттам нагоре....
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X