Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От София до Белгород(Русия) с кола

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От София до Белгород(Русия) с кола

    Привет на всички,
    предстои ми пътуване до Русия с кола.Всякаква информация ще ми е от полза,но главно ме интересува какви документи са необходими за колата.Решил съм да мина през Румъния,Молдова и Украйна.Просто никъде не мога да намеря информация и ще съм много благодарен на всеки,който сподели нещо.

  • #2
    От: От София до Белгород(русия) с кола

    Здравей Riverblade,
    Аз ходих до Украйна, Румъния и Молдова миналата година. Единствено зелена карта ти трябва за тези три страни. За граждани на ЕС е безвизово за Украйна и Молдова. На влизане в Молдова се плаща 3 долара еко такса и се въоръжи с търпение при преминаване на границите. За Русия мисля че трябва виза, добре е да попиташ в Руското консулство.
    Успех с пътуването!

    Коментар


    • #3
      От: От София до Белгород(русия) с кола

      здрасти alexmitrany,
      благодаря ти много за инфото!кажи нещо повече за границите:колко си чакал,за какво се заяждат,къде повече чакаш и къде минаваш безпроблемно.А винетки освен за румъния трябват ли и за някъде другаде

      Коментар


      • #4
        От: От София до Белгород(русия) с кола

        Най-много чаках на границата като преминавах от Молдова за Украйна на Джурджулещи-Рени на украинската част. Три пъти отварях багажника така че мой съвет е да го оставиш отворен. Отварях и преен капак да гледат рамата на двигателя. Според мен просто се мотаха вероятно чакаха подкуп като видяха че колата не е нито украинска нито молдовска. Освен това за Украйна те питат къде ще оставаш и ти дават листче да запишеш адресните данни. Внимавай за радари в Украйна почти на всяко село има полиция и често ще те спират за проверка на документи.

        Коментар


        • #5
          От: От София до Белгород(русия) с кола

          Колега, аз лятото ходих до Ростов на Дон.н Минах праз Румъния и Украйна ( както разбира се и през Молдова) . Пункта Галац -Рени като че ли е най-добрия вариант. На Връщане минах през Болград (Украина) и малко повече през Молдова, но не ти го препоръчвам, на Галац Рени макар и да се чака повече, по малко нахалстват за пари. Добре е да планираш от къде ще влизаш в Русия, че там от където аз влизах Новоазовск , беше страшна лудница. Може би защото беше лято и много хора пътуваха на почивка. Винетка не ти трябва за никъде освен за Румъния . За Русия трябва виза , и също така паспорта ти трябва да има срок на валидност най-малко 6 месеца от датата след като ти приключва пътуването....
          В русия има нов закон от лятото 0% разешен алкохол когато шофираш, дори и една глътка бира не е разрешено...
          погледни в раздел пътеписи, там съм описал подробно пътуването натам.. и все още не съм имал време да опиша връщането..) надявам се да има полезни неща.

          Коментар


          • #6
            От: От София до Белгород(русия) с кола

            за колата, ако е на твое име е по-лесно, но ако е на фирма или на друго лице... трябва пулномощно което задължително да е преведено на руски, не трябва да е легализиран превод, а просто превод... има разлика в цените на услугата

            Коментар


            • #7
              От: От София до Белгород(русия) с кола

              Много благодарности за тази информация,защото ако не сте ВИЕ никъде няма да я открия!!!Погледнах твоя пътепис и мисля,че добре съм се насочил към Галац-Рени.Има още един вариант,който обмислям Сирет-Чернивци,доста от руските колеги ,с които пиша ми го препоръчват,защото не бил толкова натоварен!Като чета по форумите обаче разбирам,че по-големият проблем е влизането в Русия,а не в Украйна!Аз доста често пътувам до Русия,но винаги със самолет до москва и от там с влак до Белгород,което ми отнема около 24часа.Искам да опитам с кола,едно ,че е доста по-евтино(особено ако пътувате повече хора),второто това ще е невероятно приключение и трето горе-долу същото време в път.
              Знам че трябва да се направи и застраховка на влизане в Русия,дали знаеш цената?

              Коментар


              • #8
                От: От София до Белгород(Русия) с кола

                Някой патувал ли е скоро до Белгород ,чудя се как да стигна до там?

                Коментар


                • #9
                  От: От София до Белгород(Русия) с кола

                  Аз последно преди две години...Скоро пак тръгвам. Ако няма по-нова информация, мога да напиша моите впеатления..

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X