Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С моторна лодка в Гърция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С моторна лодка в Гърция

От 01.09 за пореден път ще ходиме на почивка в Гърция с лодка... Този път на Ситония, Халкидики... През м. май ходихме на "разузнаване" и си запазихме бунгало в къмпинга на Каламици... Говорихме и със собственичката на едно от хотелчетата - точно пред него е заливчето, където се закотвят лодките... имаше поне 20... Та жената ни каза, че всичките им стаи към 01.09 ще са заети от софиянци...

Ще е хубаво, ако някой колега-лодкар от форума ще бъде в района...

Изчетох разни сайтове и информацията, която имам е, че за лодки с двигател до 40кс няма нужда от разрешително за "разходки", но ако се лови риба от тях, трябвало да се регистрират...
    Отделно от това, за любителски риболов от лодка трябва билет - подготвил съм си паспортни снимки и този път ще гледам да си извадя билет, че да не поемам излишни рискове... Миналата есен така и не ни провериха /слава Богу/, но винаги има пръв път!
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

До: С моторна лодка в Гърция

Аз съм наемал лодка, до 25 к.с. не искат капитанско свидетелство. Аз имам де, ама не го носих с мен.

Не знам обаче дали същите правила важат за собствена лодка - в този случай може да е 40 к.с.

Ето тук има една извадка от закона:

http://www.potos.eu/faq-home.htm

П.П. Сега се сетих - къде трябва да отида и да си подновя капитанското свидетелство, то е адски старо - от 1987 г.?
    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
    Volvo XC90 D5 Executive '12
    Volvo XC60 D5 Summum '11
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение

П.П. Сега се сетих - къде трябва да отида и да си подновя капитанското свидетелство, то е адски старо - от 1987 г.?
      ИАМА-преди беше ДИК ама не знам в София къде е.Знам в Русе и Варна.
      Николай Папазов

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=26885

Номер 10 в тая тема е зайчето в храстите
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          От 01.09 за пореден път ще ходиме на почивка в Гърция с лодка... Този път на Ситония, Халкидики... През м. май ходихме на "разузнаване" и си запазихме бунгало в къмпинга на Каламици... Говорихме и със собственичката на едно от хотелчетата - точно пред него е заливчето, където се закотвят лодките... имаше поне 20... Та жената ни каза, че всичките им стаи към 01.09 ще са заети от софиянци...

!
          Коляга Аз съм на Ситония от 6 ти Септември и съм се запалил по тези лодки много. Всъщност за това отивам там за да си наема и да пробвам преди да си купя защото си падам по по-мощните двигатели.

Как да те намеря там?
          Т5
          Crossrunner

Коментар

Изчетох разни сайтове и информацията, която имам е, че за лодки с двигател до 40кс няма нужда от разрешително за "разходки", но ако се лови риба от тях, трябвало да се регистрират...
            Отделно от това, за любителски риболов от лодка трябва билет - подготвил съм си паспортни снимки и този път ще гледам да си извадя билет, че да не поемам излишни рискове... Миналата есен така и не ни провериха /слава Богу/, но винаги има пръв път!
            Аз съм в района до 5.09, по-точно на Диапорос 20км над тебе. Трябва кап. право и регистрация на лодката, оня ден ме спира морската полиция, впечатлението ми е че за туристи гледат по-през пръсти, докато местните ги стягат. Питаха ме имам ли харпун, за въдиците нищо. Ако искаш обади се 0888513315 Христо

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
              Коляга Аз съм на Ситония от 6 ти Септември и съм се запалил по тези лодки много. Всъщност за това отивам там за да си наема и да пробвам преди да си купя защото си падам по по-мощните двигатели.

Как да те намеря там?
              Колега, моята я продавам. 5.7м 115к.с. 2006г. Ако имаш интерес, на лични...

Коментар

не съм съвсем сигурен дали има интернет в къмпинг Талата на Каламици, ако има, ще влизам във Форума и оттам... По принцип ще може да ме намерите и на телефон 0888811914... Не е проблем да се повозиме и да половим риба...

Христо, твоята лодка каква е - доколкото разбирам, не са ти направили проблем за въдиците... Аз имам капитанско и мисля да си извадя и риболовен билет, но нямам регистрация на лодката... Ти къде си я регистрира и какво ти искаха?
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

не съм съвсем сигурен дали има интернет в къмпинг Талата на Каламици, ако има, ще влизам във Форума и оттам... По принцип ще може да ме намерите и на телефон 0888811914... Не е проблем да се повозиме и да половим риба...

Христо, твоята лодка каква е - доколкото разбирам, не са ти направили проблем за въдиците... Аз имам капитанско и мисля да си извадя и риболовен билет, но нямам регистрация на лодката... Ти къде си я регистрира и какво ти искаха?
                  Моята е регистрирана във Варна и на корпуса е залепен регистрационния номер и името на лодката. Но моята е към 6 метра, за по-малките може и да не трябва. А за документите не помня вече, май беше договора за пок/продажба.

Коментар

а някакъв документ за БГ регистрацията искаха ли ти проверяващите... то иначе и аз ще я "регистрирам" за 15мин с 2 стикера

Коментар

Капитанските права се сменят в министерството
                      на транспорта. Сега има пак нов модел.
                      Но в Гърция няма значение.
                      За риболова единствено трябва да се провери
                      дали конкретното място не е забранено,
                      Питай местните в хотела или къмпинга.
                      Аз в момента съм на Тасос и наоколо с яхта
                      и ще бъда до края на октомври.
                      Тука е супер. Никой не се заяжда за
                      никакви формалности.

Коментар

днес се върнахме от Ситония... Риболова обаче беше пълно капо, като изключиме дребосъците на плажа...

Събираме червеи

Ловиме дребосък за стръв и обу(аваме "бодрата смяна" на риболов

Отиваме за риба...

но намираме само такива...

и затова вечерта си "наловихме" от тези

така и не си извадих билет, защото най-близкото пристанище беше на над 40км... Тук сигурно не са правили проверки от падането на военната хунта насам...

Коментар

малее, делфинчета, и на нашето черноморие съм виждал - на Калиакра и в Албена, красота

Коментар

снимките не станаха, защото не знаеш къде точно ще се покаже делфина и като излезе докато цъкнеш... иначе дойдоха до и под самата лодка...

съжалявам, че не се обадих на колегите в района, но 6 дена са страшно малко и не остава време за нищо... догодина /живот и здраве/ поне за 10 дни ще отидеме пак там.

Коментар

Къде на Ситония?
                              Ние бяхме във Vourvourou.Срещу остров Panagias.
                              Кеф!!!!
                              За хора с лодка е супер. Острова предлага много плажове, на които на практика си сам(изключвам събота и неделя) когато и местните идват.
                              Абе, блазе им на византийците.
                              П.С. Как ли пък не са се сетили да направят нещо над 2-3 етажа?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X