Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Emerald Dream"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Emerald Dream"

http://zornica.dir.bg/_wm/pbasic/?df=560312&dflid=3

Копнато от сьседната тема.
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=54182

Вьпрос имам - кьде и какво ви беше най-трудно при прекосяването на Атлантика?
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

До: "Emerald Dream"

Здрасти, видях си снимката с едно хубаво Махи-махи. Всъшност аз трябваше я да я започна тази тема във форума, но след като е започната вече и то точно в целта, не ми остава друго освен да се присъединя. Така или иначе аз съм Васил - собственик и шкипер на Emerald Dream - Изумруден сън.
    Сега съм тръгнал на ски в Пампорово, но довечера ше пиша повече
    Чао

Коментар

А добре дошьл от мен.Почнах я тая тема защото сьм сигурен,че имате много какво да споделите с нас.

Нямаме /аз и брата /прекосяване на Атлантика,но ни предстои,а Атлантика както всички знаем може да е мрьсен океан за плаване.Ще ми е интересно да науча кьде ви беше най-трудно и кое по време на прехода.

И внимавай сьс ските,не е шега работа тва.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Здрасти и от мен , с най-голямо удоволствие ще следя темата , имаме много въпроси към човек прекосил многократно Атлантика , нядявам се да развием страхотна тема която да е в помощ на твоите последователи.

Коментар

Здрасти пак. Два дни се счупихме от каране. В момента е направо фантазия за ски. Палете камионите и идвайте да се накарате, че зимата свършва и идва време за морето и за океана.
          Ясно е ,че на въпроса не мога да дам много точен отговор, нито много кратък. Океана е мноого голям и проблеми може да създае всякакви.
          Специално ние през двете прекосявания / за нащо плаване сега няма да се отплесквам, който иска да види http://zornica.dir.bg / нямахме никакви опасни инциденти, дори платно не сме късали /това е все едно цяла година да караш интензивно и да не спукаш гума/
          Има едно условие: Трябва да си на правилното място в правилното време и да се движиш в правилната посока. Видяхте ли колко е просто. Това се наричаTiming.
          Или по-общо и по на български - планиране.
          Все пак има трудности, за които трябва да си знаеш. Например плаването през севрния Атлантик в изпочна посока няма как да мине без 1-2 .поне, щорма, дано са по-слаби. Всъщност вие с брат ти / имам пред вид BENZBOSS / май нещо такова готвите.
          Пиши къде точно ще плавате. Има някои задължителни книги атласи и т.н.

Коментар

Здравей yachtemerald

Може ли да те помоля да се чуем, имам няколко въпроса за една лодка
            0887 960 152
            Йордан

Коментар

Ние с брата нищо не готвим,летят едни оферти тука за прекарване на лодки ма с трици маймуни искат да хванат,а ние поне на трици не кьлвем.
              Опитваме се да помогнем на един колега от форума да придобие малко представа какво го чака през океана,но Атлантика още не сме го пресичали за разлика от Пасифика.
              Сега ще отида да му натракам малко тактики за плаването,а ти когато имаш време седни драсни 2 - 3 реда за това как и какво през Атлантика,че знае ли се,може да извади някой пачка и да ни се наложи и такова прекосяване
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Предполагам, че повече ви интересува пресичането на Атлантика в източна посока ?
                Плаването на запад с пасатите е сравнително по-лесно. А и комерсиалните прекосявания /с лодки купени от US или за наем на екипажи/ са повечето към Европа.
                Много е желателно да можеш да избираш времето за тръгване. Това е нещо като стратегическа игра между депресиите в севрния Атлантик, които са най-малко през юни - август и сезона на ураганите в западната тропическа част на океана от юни до ноември. Аз плавах от Порто Рико до Азорите края на май и началото на юни и сега се каня да тръгна от Азорите за Европа съвсем в началото на май. Лодката ни е на о-в Терсейта. Летиме за там на 22.април.
                За малка лодка, като тази дето пише irvine не бих препоръчал ходене до Бахама.
                Излишно е да се качва толкова на север. Ако може, по- добе e да се държиш под 32 - 33 N.
                Първо катерехме колкото можем срещу пасата. После имахме южни ветрове, което е супер. Щорм ни хвана над 37 N. Добре, че обикновено са попътни. Хубаво е да имаш 300 - 400 л. нафта. Ако попаднеш в азорския антициклон /конските ширини/ палиш мотора и на най-икономичните обороти караш право към целта. Ако искате мога да ви дам списък от книги и атласи, които вършат много хубава работа.

Коментар

Ако искаш му го пусни в сьседната тема,че те се канят да прекосяват и ще им трябва,а ние книгите ги имаме.Като чета е сьщата работа като прекосяването от Хавай до Щатите,сьщата тактика,сьщите ветрове,сьщата обстановка в началото на плаването..............И за Източната посока си прав,по баира на долу и баба знае,номера беше да видим дали е като в тоя океан,а ти само затвьрди четеното от мен за други прекосявания на Атлантика в Източна посока.

След 4 дни отивам да карам една дьлбоко в Мексико,после една до Сан Франс,после едно кьсо и след нея една от Мексико до тук та................май няма да ме има за около месец та ти пожелавам успешно плаване и чакам снимки от прекосяването.Снимай,много снимай,ще ми е кеф да видя как е от другата страна.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Емералд пак са в морето, някъде около Азорите.
                    Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Какво правят там?За кьде са се запьтили?
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Ще идват към средиземноморието, та да се повозим и ние малко..
                        Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Пак ме подсещате да пиша.
                          Успешно и без проблеми преплавахме поредното парче океан
                          – 900м.м. от Азорите до Европа – 7 дни и 8 нощи .
                          На о-в Терсейра долетяхме на 23.04. Бяхме 10 дни на харда,

където лодката прекара зимата. Правихме малко антифаулинг

и я пуснаме във водата. Макар че беше малко рано, тръгнахме

при първата по-добра прогноза. Явно ни се прибира.

Нямахме проблеми само последната нощ 6-7 бала, а пред

Кабo сау Висенти – 8 , но пък направихме 129м.м. за

денонощие.
                          Сега сме в една тежкарска португалска марина – Виламоура.

Переме защото след 8 бала , естествено всичко е мокро и

солено. Много ни се радват, че идваме чак от Азорите.
                          Планът е на 22.05 да праваме към Кадис. Една нощ.
                          Чао!
                          Васил
                          ИЗУМРУДЕН СЪН

Снимки слагам в: zornica.dir.bg

Коментар

Сега пък Емералд били в беда..
                            През ноща се натъкнали на големи мрежи(явно на двигател)и се оплели здраво..Стигнало се до стреляне на ракети! След изтегляне на буксир от неизвестен спасител се мъчат с отстранямане на проблем в предавките на мотора. Дано се оправят с проблема скоро и евтино..
                            Чакаме да пишат.

Коментар

има ли новини, оправили ли са предавките

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X