Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купувам лодка, Borras 640 мнения и съвети?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купувам лодка, Borras 640 мнения и съвети?

Здравейте, идните дни мисля да купя една лодка Borras 640
    тука снимки https://picasaweb.google.com/1159078...7459/Borras640
    6,40 m с два двигателя перкинс дизели по 45 коня. има малка каюта с тоалетна, външен душ.
    Не е много ръждясала и изглежда прилично за двайсетината си години.
    Пребоядисана е отвън частично, почистена е и седалките са претапицирани. От близо две години е извън водата и седи на двора.
    Ел инсталацията и е ръждясала и не работи.
    Идва с ремарке, което обаче е без документи и може да се ползва само в частен имот или в някоя марина. Така, че май ще ми се наложи да купувам друго.
    Момчето твърди, че когато е извадена двигателите са били в ред. Изглежда е имал мерак да си я направи но по негови си причини не може да продължи с ремонта и я продава за 1200 евро с документи редовни и всичко.
    Забравих да спомена че се намира на Майорка, където аз живея.
    Мисля да я ползвам лятото за плаване около острова и за даване под наем евентуално.
    Имам кой да ми оправи инсталацията малко по-евтино от обичайните тарифи, но не знам какви други изненади и разходи мога да очаквам.
    Та въпросът ми е тези двигатели добри ли са? (по принцип ми е обещал много резервни части)
    Лесно ли се ремонтират и издръжливи ли са?
    За колко часа може да се подмени тази инсталация и колко приблизително струват материалите?
    Един път подменена инсталацията какво още освен застраховката и спасителни жилетки, какво трябва да купувам и какви други по-значителни разходи да очаквам?
    Знае ли някой поне приблизително колко ще ми струва прехвърлянето?

Цената добра ли е? Гледам че такива в движение им искат над десет хиляди евро, не знам дали е реална тази цена.

Благодаря предварително.

От: Купувам лодка, Borras 640 мнения и съвети?

Не познавам двигателите и не харесвам дизел,но съм се занимавал с водомоторен спорт и водни ски 15 години и с това,което описвате бих излязъл на вода само в микро-микро-микроязовир,не по-дълбок от 1 метър.Ако описанието е коректно разходите докато Ви разрешат да я пуснете на вода испанците може и да надвишат тези на редовните на вторичния пазар.Ако си я правите сам с комфортен бюджет и време бих го приветствал.Но някой да я прави и Вие да излезете в открито море с нея,значи че сте невероятно храбър млад мъж.Желая Ви изключителен късмет,защото ще ви е жизнено необходим.

Коментар

Двигателите като цяло проблеми нямат или са нямали когато са били двигатели,сега са си куп желязо ако ме питаш мен.

Стой далеч от това,това е опасен проект който ще ти гльтне повече пари от лодките които се продават и ако искаш да стане лодка трябва да я почнеш от начало,а началото вече е оакано.

Някой е имал идея,скапана идея и скапано изпьлнение,купуваш проблем,а не лодка.

По-добро от стари прости дизели в морето няма,но ще си голям кьсметлия ако и единия е в час,за трансмисии,винтове,кутии,корозия,резервоари,помпи............не ми се и почва.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Хората са ти го казали, но да си го кажа и аз- БЯГАЙ И ЗАБРАВИ.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

@vespas5 Аз карам кайтсърф и исках да я ползвам за уейк понякога, като няма вятър но явно не и е писано. Иначе механикът ми е добър и му имам доверие, но разходите явно ще ме съсипят.

@BENZBOSS @NIKSD Благодаря за съветите, изглежда наистина има причина да я продава толкова евтино. То за тия пари не може да се вземе и зодиак с 15 коня, а аз си създадох илюзията, че може да се оправи това нещо с някаква по-умерена инвестиция. И се чудех колко ли са корозирали частите и как ще се сменят и дали ги има. Иначе само на един такъв двигател му искат 1000 евро по обяви в нета
          [COLOR=DimGray ][/COLOR]

Коментар

Пребоядисана е отвън частично.......Ел инсталацията и е ръждясала и не работи....когато е извадена двигателите са били в ред. Изглежда е имал мерак да си я направи но по негови си причини не може да продължи с ремонта и я продава

Следи ми мисьлта и сам ще избягаш от това нещо.Заземка няма как да се направи на лодка,няма как да и биеш един кол и да вьржеш кабел за него.Всичко метално което е вьв водата или има допир с нея трябва да е мммммм вьрзано едно за друго и да има пластини,парчека,плочи,кубове или както искаш го наречи сьс цинк.При отечка на ток почва да яде цинковата плоча и ако го усетиш на време се разминаваш с 2-3 плочи.АКО не го усетиш ти изяжда вала,винта,лагерите му,всички кранове по дьното на лодката,инсталацията на лодката,всичко метално по управлението..............и това е една от причините винт да не се боядисва.Здрав винт е като старо злато,изяден винт е с цвета на мед и като го шибнеш с чука не звьни като камбана,а удря на пласмаса,все едно кофа бльскаш.
            Познай още кьде има цинкови прьчки - по водната помпа на мотора,по топлообменника на маслото и антифриза,по трансмисията............и ако там ги изтьрвеш ти изяжда мотора от вьтре,това бутала,лагери,клапани..................всичко е на салата,тока го е изял.

Морския кабел не е като тоя в железарията,има си условия на които трябва да дьржи и едно от тях е корозия.Казваш,че нищо не е останало от кабеляците и,моторите няма как да ги видиш дали бачкат,всичко боядисано,но рьждата се е подала,цинк не се вижда никьде и я продава за 5 лева.Дай му една студена вода да пие и бягай,виждал сьм лодка 3 месеца от ремонтния не излиза,де що метал имаше всичко беше на сол,болт с дебелината на палеца ми се кьсаше с удар от отверка.Някой умен беше оставил зареждачката му на 30 ампера и изключил автоматичния и режим,цялата лодка беше станала на един голям грамоотвод,като си драснеш рьката до крьв и я пуснеш до лодката и ти пари на раната - толкова ток имаше наоколо.

БЯГАЙ,причината да бяга той не е една,не са нито само кабелите,нито вьншния вид,нито скапаната пласмаса...............няма нищо останало от това,мотора вьтре ще е на задник,я запали без да си хвьрли буталата я не.Не говоря са лек теч тук и там,говоря да си направи буталата на салата и то ако му издьржи вала или блока.

Намери друго,окабеляването лесно,подкарването на моторите и то,всяка една морга е пьлна сьс седалки...........н ти трябва основа,а това горе е дупка в морето,колкото и пари да налееш пак няма запьлване.

БЯГАЙ ПИЧ,някой се е наковал,седи и му гледай мьките,не се мьчи ти с това.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

@BENZBOSS Когато минаваш през Майорка дай знак и ще черпя сериозно. penchev.plamen@gmail.com

Коментар

2014 Май месец за сега,но може да ни се отвори нещо по-рано

А ти ако намериш нещо с много вьпроси по него го наснимай и да го мислим,тая горе много рискова
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

2014 много далеч, дано да се отвори нещо преди това. Ако намеря нещо ще го снимам. Добре че ми светна лампата да направя така с тая, че имаше да си стискам главата с руско менгеме

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X