ПРОЛОГ
Беше зимата на 2024г., време за планове за нови приключения.
Поради това, че имаме ограничение макс на около 9-10 дена, избора на дестинация беше доста ограничен. Лошото беше, че всъщност близките дестинации и държави бяха пообиколени вече и задачата ставаше още по-трудна.
Така до една зимна вечер в която докато решех мезето на една красива дървена дъска, а камината уютно припукваше ме осени идея...
Ами да, защо да не посетим - Румъния???
Всъщност изглежда доста тривиално и нещо обикновено и няма как да не е така, тъй като на практика в Румъния сме били доста пъти и с кола и аз на мотоциклет, но...
Всъщност идеята ми беше съвсем шантава/говоря във връзка с това да се впишем във времето което имахме/ и да се опитаме да стигнем горе на север до границата с Украйна, разглеждайки област Буковина, с нейните уникални изписани църкви , манастири и красотата на Карпатите в онази част на страната.
Брей, колкото и повече да се замислях над идеята, толкова повече ми се струваше примамлива, докато не издържах и я споделих с половинката, а след това и с обичайно-заподозрените приятели с които пътуваме обикновено.
Ами, както си и помислих...
На всички им хареса и насрочихме дори и дати за пътуването някъде в средата на август.
Така вече имахме план за лятото, което не беше никак лошо.
Зимните дни ги използвах, за да се разходя онлайн по местата към които се целехме, да прочета за тях, да набележа точки за разглеждане, както и да направя първоначален маршрут.
Така неусетно лятото дойде, времето се изтъркаля и ето ни...седмица преди старта.
Последваха последни уточнения, подготовка, и последната вечер събиране и разбор на старта за следващия ден!
Хайде... Да се отправим на север и да пошетаме из Карпатите!
Коментар