Първоначалното намерение ми беше да посетим Формула 1 в Будапеща и за целта се нагласихме рано в петък да поемем на път. Около 3ч. през нощта един Голф реши, че няма да ни остави да спим повече. Последва многократни разправии с полицията и така в около 6ч. тръгнахме, а полицията търсеше собственика за да го помоли да си спре алармата. Аз мога да спра алармата, но не ми позволиха и така няколко стотин човека отидоха недоспали на работа, а ние тръгнахме със жената ядосани и неотпочинали на път. За пътя няма да обяснявам - Стара Загора - София - Кулата - Белград - Суботица и....минахме сръбската граница за около 20минути и в ничията зона пред Унгария ни чакаше това.

След час и зад нас стана така:

Последва едно пререждане, блъскане, нерви... Разбира се без да се намесят унгарските власти да сложат малко ред и след 3 часа някакси успяхме да се промъкнем през гишетата. На въпроса на митничаря за целта на нашето пътуване отговорих, че е била Ф1, но понеже показаха завидна организация и ми загубиха 3часа от живота без да съм виновен с нищо, няма да дам и едно евро в Унгария, а ще продължа за Виена и там ще се разходим. Не бях прав за едното евро - дадох 8 за 4-дневна винетка. В Австрия винетката е по-евтина и то за два пъти повече дни.
От тук свършиха и негативните моменти - газ и хайде във Виена. Там съм минавал десетки пъти, но никога не бях спирал, а сега имахме цели два дни за разходка.
Намерихме много приличен хотел между Пратер и центъра до спирка на метрото. Взехме си 48 часови билети, преспахме и на сутринта в събота се почна обиколката.
В центъра на средата на Виена се намира катедралата Св. Стефан и ние започнахме от там.

и вътре

наоколо

Не знаех, че и Шопен има звезда на славата

Албертина:

Хотел Сахер. Тук е измислена прочутата торта Сахер:

Виенската опера:

Двореца Ховбург:

Статуята на Мария Терезия пред Природонаучния музей

В музеите може да се стои с дни, но ... тук се намира и прочутата Венера. Малко трудно я снимах, че беше в тъмна стая и беше забранено снимането, но нали трявва да ви я покажа.

Само за да ви покажа за размаха на музея ще сложа 2 снимки:

Само за минералите имаше 4 огромни зали:

Парламента - в гръцки стил:

Общината:

Булевард Грабен със статуята на чумата.

Виенските файтони:

нещо заби БГфото-то, но после ще продължа

След час и зад нас стана така:

Последва едно пререждане, блъскане, нерви... Разбира се без да се намесят унгарските власти да сложат малко ред и след 3 часа някакси успяхме да се промъкнем през гишетата. На въпроса на митничаря за целта на нашето пътуване отговорих, че е била Ф1, но понеже показаха завидна организация и ми загубиха 3часа от живота без да съм виновен с нищо, няма да дам и едно евро в Унгария, а ще продължа за Виена и там ще се разходим. Не бях прав за едното евро - дадох 8 за 4-дневна винетка. В Австрия винетката е по-евтина и то за два пъти повече дни.
От тук свършиха и негативните моменти - газ и хайде във Виена. Там съм минавал десетки пъти, но никога не бях спирал, а сега имахме цели два дни за разходка.
Намерихме много приличен хотел между Пратер и центъра до спирка на метрото. Взехме си 48 часови билети, преспахме и на сутринта в събота се почна обиколката.
В центъра на средата на Виена се намира катедралата Св. Стефан и ние започнахме от там.

и вътре

наоколо

Не знаех, че и Шопен има звезда на славата

Албертина:

Хотел Сахер. Тук е измислена прочутата торта Сахер:

Виенската опера:

Двореца Ховбург:

Статуята на Мария Терезия пред Природонаучния музей

В музеите може да се стои с дни, но ... тук се намира и прочутата Венера. Малко трудно я снимах, че беше в тъмна стая и беше забранено снимането, но нали трявва да ви я покажа.

Само за да ви покажа за размаха на музея ще сложа 2 снимки:

Само за минералите имаше 4 огромни зали:

Парламента - в гръцки стил:

Общината:

Булевард Грабен със статуята на чумата.

Виенските файтони:

нещо заби БГфото-то, но после ще продължа
Коментар