Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видин-Варшава Кой е най-добрия добрия маршрут(през Сърбия)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Видин-Варшава Кой е най-добрия добрия маршрут(през Сърбия)

    След многократно отлагане на полети ще трябва да пътуваме с лека кола до там и да се върнем възможно най-бързо.Видях подобна тема,но е от 2010гМоля за съвет кой маршрут да изберем,през Татрите или по магистралата.Ако тръгнем рано(3ч през нощта)можем ли да пристигнем вечерта във Варшава и да пренощуваме там или трябва някъде преди това и къде.На границите ли да купуваме винетки и в каква валута.Въобще приемам всякакви съвети.

  • #2
    С преспиване, според мен няма друг вариант. През Белград се минава бавно, всяка "путарина" бави, на границите заради ковид се минава по-бавно. Аз бих минал през Будапеща с планирано преспиване някъде в Маджарско.
    Ако се сменят 2-ма на волана може и без нощувка, но не бих си го причинил без основателна причина.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

    "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

    Коментар


    • В.Д.
      В.Д. коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря!Целта е да отидем и се върнем за 2 дни.Ако преспим на отиване,във Варшава и на връщане ще отнеме повече време.И на мен ми се струва убийствено,въпреки,че ще караме двама човека.Затова питам дали въобще е възможно.

    • Skorpion_BG
      Skorpion_BG коментира
      Редактиране на коментар
      По принцип е възможно. Преди няколко години редовно пътувах от София до Келце. Сам. Рано сутрин тръгвах, вечерта бях там, сутринта си свършвах работата, и обратно. Отнемаше ми по около 15-17 часа каране. От Видин, до Варшава ще е примерно толкова. Винетка за Румъния и Унгария купуваш онлайн, тръгвате сутринта в 3 часа и някъде към 18-19 часа сте във Варшава.

  • #3
    Аз ползвам www.viamichelin.com.

    И ето какво предлага: - https://www.viamichelin.com/web/Rout...=city-1832052&
    index=0&vehicle=0&type=0&distance=km&currency=EUR&highway=false&toll=false&vignette=false&orc=false&crossing=true&caravan=false&shouldUseTraffic=false &withBreaks=false&break_frequency=7200&coffee_duration=1200&lunch_duration=3600&diner_duration=3600&night_duration=32400&car=hatchback&fuel=petrol&fue lCost=1.477&allowance=0&corridor=&departureDate=&arrivalDate=&fuelConsumption=5.1:4.2:4.5

    И си направи вариации ако искаш. Позволява да се добавят междинни точки. Доста е точен като време.

    Коментар


    • В.Д.
      В.Д. коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря ти много!

    • alexalex69
      alexalex69 коментира
      Редактиране на коментар
      За мен е интересно че моята навигация дава три подходящи вариянти : 1 .14,35 мин. и 1530 км през Белград , Будапеща , Виена и Чехия , 2. 16,10 мин. и 1266 км през Арад , Дебрецен , Миклош и Люблин и 3. 16,15 мин. и 1401 км през Арад , Сегед, Будапеща ,Зволен и Краков . Никога не съм пътувал по тези маршрути и не мога да дам мнение . Споделям само това което показва и предлага моят навигатор .

  • #4
    Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    С преспиване, според мен няма друг вариант. През Белград се минава бавно, всяка "путарина" бави, на границите заради ковид се минава по-бавно. Аз бих минал през Будапеща с планирано преспиване някъде в Маджарско.
    Ако се сменят 2-ма на волана може и без нощувка, но не бих си го причинил без основателна причина.
    Без нощувка най-много до Краков. Полша е огромна държава. От Краков до Варшава са 300 км. А иначе в Краков ще пристигнете късно вечерта.
    По-добре нощувка в Словакия. Проверете на сайта на МВнР дали в Словакия няма да ви наложат карантина и дали има зелен транспортен коридор.

    https://mfa.bg/bg/situationcenter

    Електронни винетки:

    https://www.hungary-vignette.eu

    https://eznamka.sk/en

    В Сърбия няма винетки. Там се плаща на самите магистрали:

    https://www.putevi-srbije.rs/index.php/en/

    В Полща бяхме през януари. Не сме купували винетка,но не сме и плащали нищо. Магистралата от Краков до Варшава съм чувал,че е платена.
    Последно редактирано от Валери Недялков; 26-06-20, 18:23.
    Jeep Cherokee (Liberty) 2.8 CRD 2006.

    Коментар


    • В.Д.
      В.Д. коментира
      Редактиране на коментар
      То това остава,да ни оставят някъде под карантина! Мисля,че вече отпаднаха ,но мерси за съвета,ще проверя!

    • Валери Недялков
      Валери Недялков коментира
      Редактиране на коментар
      Провери,защото преди 2 дена Словения и Черна гора върнаха карантината за българи.

  • #5
    Като се нагласиш ,че път време няма можете да отидете двама и да се върнете за две денонощия ,може да станат и три .Зависи как ви понася безсънието и шофирането и как са границите по тия карантини .Аз съм ходил в Келце ( до Краков) за около 17 часа през Татрите ,трима шофьори ,единия обърка пътя ,имаше сърни през ноща на пътя та ни събуди спирането и се връщахме .Винетки си купувам в Унгария ,с евро , (може и с карта) излизат малко по-скъпи ,ама не спирам повече .

    Коментар


    • #6
      Първоначално публикуван от gy6ter Преглед на мнение
      Винетки си купувам в Унгария ,с евро , (може и с карта) излизат малко по-скъпи ,ама не спирам повече .
      Винетки за Унгария,Словакия,Румъния и България се купуват предварително от съответните сайтове защото са електронни. Не се спира и не се губи време. До края на годината с електронни винетки би трябвало да са и Чехия,Австрия и евентуално Словения.

      Jeep Cherokee (Liberty) 2.8 CRD 2006.

      Коментар


      • gy6ter
        gy6ter коментира
        Редактиране на коментар
        Така е ,но аз си ги купувам на място .

    • #7
      Видин Варшава са ти 1100 км
      Винетка само за Румъния. Маршрут Видин, Борш, дебрецен, нирехаза, токай, словемско ново место, свидник, виши комарник, жешув, радом варшава. Инава се за около 17 часа без да бързаш. не е натоварен маршрут. Най гаден е участъка в полша до жешув и малко след него. Много тирове. Не ти трябва винетка освен за румъния.за румъния ти трябва транзитен лист, за полша къде отиваш. Засловакия на връщане също питат за цел на пътуването.

      Коментар


      • #8
        Този маршрут съм го карал във всички варианти описани до тук май май. Маршрута описан от колегата Георги Крумов е най-евтин откъм гориво и винетки, но ще бъде най-изморяващ за каране. Най-комфортно ще минете по маршрута през Румъния (в Сърбия е огромен шанса за чакане по границите) до Лугож и от там по магистралата само - Будапеща, Братислава, Бърно... Тези двата маршрута ще ги вземете грубо за едно и също време ако няма нещо непредвидено разликата е само цената и комфорта.

        По принцип при такива дълги преходи умората се натрупва и дори малки разлики в необходимото ниво на концентрация дават големи отражения накрая. По магистралата се кара най-лесно - няма нужда да се следи ГПС-а постоянно, не изникват странни пътни възли на които трябва да се ориентираш хем за маршрута хем за предимството, не се правят изпреварвания, не се мисли къде ще има следваща бензиностанция, не се следят ограничения, населени места, бабички на пътя, не се налага да се откриват в движение особености на местната маркировка, знаци, стил на шофиране и т.н.

        Коментар


        • #9
          Качвам ти малко снимки от гпс а. А не обичам магистралите. Средната скорост ми е същстс, като на магистрала, а все се оглеждсм за някой летящ със 200 в лявото платно. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20200630-130338.png
Прегледи:250
Размер:155.0 КБ
ID:6618865Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20200630-130338.png
Прегледи:232
Размер:155.0 КБ
ID:6618874
          Прикачени файлове

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X