Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Испания - Мадрид, Сеговия, Барселона ....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Испания - Мадрид, Сеговия, Барселона ....

На другия ден посетихме музея "Прадо"

Разбира се, в музея не даваха да се снима, затова и нямам снимки отвътре. Ето колко трябваше да чакаме, за да влезем

Опашката почти го обикаляше

А до Прадо гордо се извисяваше най-скъпия хотел в Мадрид

Няколко снимки наоколо

Лъвчета..... каъто на нашата съдебна палата

Продължаваме разходката пеша

Малко снимки на "статуи", сещу 1€ можеш да се смимаш с тях

Този няма глава дъщеря ми сега да го гледа 5мин ето така

Много време ми трябваше, за да ме разбере, че всъщност и има глава, но я скрилпод ризата, в крайна сметка се престраши да се снима с него

Матадор-беше пиян като прасе вонеше на бъчва. Там алкохолиците минават много тънко, купуват си за 25-30цента литър вино /което по магазините продават за готвене/, с моето 1€ си осигури поркане минимум до вечера

Още няколко снимки на път към колата

лалетата прецъфтяваха

Тук определено трябваше да спрем за снимка. Estadio Santiago Bernabeu-стадиона на Реал Мадрид

За съжаление е толко голям, че нямаше как от толкова близо да го хвана целия

След толкова обикаляне в Мадрид, на другия ден решихме малко да отпуснем. Домакините ни, решиха да ни покажат друг Центро Комерсиале (МОЛ). Наистина беше интересен и малко по-различен от нашите представи за такъв търговки център. Ето така изглеждаше...

Понеже аз не обичам да обикалям магазините, оставих жена ми да оплакне очите, а аз се забих в едно заведение, да пия бира. Още с влизането нещо почти ме заслепи, приближих се до прозореца, в другия край...... и какво да видя

Закрита ски писта. Въпреки, че навън беше 22градуса, вътре температурата от -5 предразполагаше този спорт да се практикува целогодишно

На пистата с дължина от 350м имаше четири местен седалков лифт три влека, една движеща се пътека, а който иска може да си наеме моторна шейна.......

В един от коридорите бяха вкарали безмоторен самолет. На няколко километра има учебно летище. Срщу 60€ заедно с инструктор, можеш да се возеш 40мин на ето това нещо.

Тъкмо реших, че сме приключили и си тръгваме, аз решавам, че ако минем по друг коридор, ще излезем по-близо до колата, но...... в един момент дъщеря ми сързя това

Ето сега вече знаех, че тръгването ни ще се забави, така и стана, освен нея и аз се заиграх, имаше интересни играчки и за големи

Едвам си тръгнехме след час

Ще ви покажа още няколко снимки на Мадрид, снимани от прозореца на колата навръщане

Последно редактирано от Peppy; 02-05-09, 11:42.
    LZ1PER

Коментар

Тук вече сме в парка "Ретиро", водят го като една от забележителностите на града.

ето така си раздвижваха старите кокали пенсионерите

много паметници, езера и статуи....

Красива двойка черни лебеди

Хранят се от ръка

и огромни шарани, не можах да хвана от най-големите......

много обичаха пуканки

Това е паметика на "Падащият ангел", до колкото разбрах, единствения паметник, на който са изобразени дяволи

и самия ангел

Следва продължение.......
      LZ1PER

Коментар

Спяхме да разгледаме гара Аточа. През м.март 2004г тук беше един от най-големите терористични актове извършвани някога по света и най-големия в Испания.
        Гарата е много далеч от моите разбирания за жп гара. Предприели са страхотни мерки за сигурност след атентата, щателни проверки на автомобилите, металдетектори и навсякъде охрана.

Това е градината вътре

в езерото имаше стотици костенурки

някои се бяха срастнали с растителността

Прибрахме се, последва санитарен полуден

На другия ден се запътихме към една ботаническа градина. Някой успяваха да ни изпреварят

Тук искам да кажа, че съм малко разочарован, очаквах мнооооого повече от това което всъщност беше. Нищо което да ни впечатли.
        За сравнение, наща ботаническа градина в Балчик е класи над тази-да по-малка е, но в пъти по стойностна и красива, който вижал тази в Балчик, ще намери разликите. Вижте сами.

В общи линии, много лалета, малко кипариси, няколко кактуса и палми...

Това беше тук.
        На път към другия голям парк "casa de campo" минахме покрай паметника на Христофор Колумб

Това е другия голям стадион "Estadio Vicente Calderon" на Атлетико Мадрид

В момента строят новия им стадион извън града, този заемал много място в центъра

Това е парка "Casa De Campo", ето това е истински парк, много ни хареса

Чувам аз разни крясъци, на който не обръщам особено внимание, но когато нещо прелетя толкова близо до ухото ми, че усетих въздушната струя, се загледах, а ето какво било

Оказа се, че парка е пълен с папгали и накъдето и да погледнеш по дърветата ще ги видиш. Всички еднакво големи и с този цвят.

Я малко да си починем...

След 100м какво да видим "стопаджийки" основно черни

Даже много черни

Махат, махат, но дали ни поздравяват.....................

Пак на път към "в къщи"

........
        На другия ден рано сутринта потеглихме към Барселона. Там определено имаше какво да се види, но ще е в следващата серия
        Последно редактирано от Peppy; 02-05-09, 11:47.
        LZ1PER

Коментар

Чак сега намирам малко време, за да продължа

Пътуваме към Барселона

След блозо 700км, влизаме в града

И въпреки, че сезона още не е започнал, плажа си беше доста населен, та даже някой нетърпеливи се къпеха

Някой от плажните атракции, както вече казах, всеки прави каквото му е по силите, за да изкара някое евро

В Carrefour имаше и нашенски нещица

На следващия ден продължаваме

Яхтеното пристанище

яхти от всякакъв калибър

Опашката, на която трябваше да чакаме, за да влезем в аквариума, охраната каза "Бързо минава, за около 40мин. ще влезете", е чакахме час и нещо...

Малко снимки отвътре (много ме е яд за лошото качество, но беше абсолютно забранено да се смима със светкавица, камерите дебнеха навсякъде, а на изхода връчваха честитките)

тоя е много симпатичен

Няколко снимки от терасата на аквариума, паметника е на Христофор Колумб, който сочи към Америка.

Продължавам......
          LZ1PER

Коментар

Съдейки по снимките от аквариума, май си прав да си разочарован. В Лисабон хем е по-нов, хем по-хубав, хем не се чака и минута за влизане.
            И повече да не ми снимаш яхтата, без да питаш
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Вечерта, около 20:30ч. се запътихме към "Пеещите фонтани". Със снимки не мога да покажа пълната красота на фонтаните, невероятни са. По-късно ще добавя и видео клип.

Наистина страхотно 30 минутно шоу, когато посетите Барселона, задължително трябва да видите пеещите фонтани. Да се има впредвид, че ги пускат в петък, събота и на официални празници, около 20ч започва представлението.

Вечерта преди Велик ден, се оргазнизира шевствие. Обикалят по главните улици със статуя на Исус Христос, който си носи кръста. Тези с черните шапки малко поуплашиха малката, като палачи са

Следва продължение......
              LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                Съдейки по снимките от аквариума, май си прав да си разочарован. В Лисабон хем е по-нов, хем по-хубав, хем не се чака и минута за влизане.
                И повече да не ми снимаш яхтата, без да питаш
                Имам приятел, който живее там, като се видяхме първия ден и го попитах, кои от забележителностите да са ни приоритетни, каза, че аквариума е супер. Аз наистина очаквах много повече. Още повече се настървих като видях огромната опашка......, а като прочетох цената за вход......викам си: "край, това е едно от седемте чудеса на света", но уви! Е, не че е лошо, но имах по-други очаквания...... Като отида пак предпочитам няколко пъти да гледам красотата на фонтана, пред едно посещение на аквариума

п.п. извинявай за снимката на яхтата, но все си мислех, че по това време твоята е в Монако, та реших, че тази просто прилича на твоята. Всъщност сега като се замисля, като твоята друга няма, та не знам как съм се объркал
                LZ1PER

Коментар

Евала, Пепи. Страхотни снимки и пътепис!
                  Зима иде

Коментар

Муча Густо!

Няма да ти казвам браво - то е ясно. По-скоро жалко, че ние още не сме посетили Испания.
                    Става ли пътуване с кола от България - има ли къде да се паркира и дали е удобно или ще ти скъсат нервите.
                    Другият път и до Африка!
                    Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Чак сега намирам време да довърша започнатото

Последният ни ден от престоя протече така:
                      Запътихме се към хълма зад/над града, наречен Tibidabo. Привлечени от тази катедрала, която се вижда от почти всяка точка на Барселона.

Предстояха страхотни гледки от високо (тук сме още в полите на хълма).

Ето така изглежда катедралата, малко по-отблизо

А това е входа на парка.

Малко наподобява статуята на Христос, която се извисява на Рио де Жанейро......

Разбирасе парка Tibidabo предлага и развлечение, както за малки, така и за по-големите

Тук съм още по-високо

До сега бяхме с асансьор, от тук догоре пеша

Вече сме в краката на огромната статуя, ето заради тази гледка беше зора и катренето-определно си заслужава

Вече на слизане, малко снимки на фасадата

Ето и една нощна снимка

Препоръчаха ни още един от парковете - "Гюел", на слизане се отбихме да го разгледаме.

Това е къща музей на великия архитект Gaudí

Храна за папагалите

Следващата спирка беше "La Sagrada Familia"
                      Има много интересни факти около строежа на това чудо на архитектурата. Копирам инфо от уикипедия (но снимките са си мой ).

Църквата „Светото семейство“

Църквата „Светото семейство“По препоръка на бившия си преподавател Жоан Марторел и Монтелс на 3 ноември Гауди е въвлечен в начинание, което впоследствие става най-емблематичният паметник на неговото творчество. По инициатива на Духовната конгрегация и на вярващите в Св. Йосиф е започнат строежът на храм, посветен на Иисус Христос и родителите му на земята — Йосиф и Мария. Храмът логично получава името „Светото семейство“ (Саграда Фамилия). Гауди решава да създаде един грандиозен паметник, изпъстрен с множество скулптури и с монументалното излъчване на класическите католически катедрали. Той прави план, подобен на латински кръст. По време на гражданската война плановете са опожарени, впоследствие от 1940 г. започва дострояването ѝ, което се очаква да завърши след 2032 г. Сградата има три фасади, като над всяка се издигат величествени кули. Източната фасада е украсена с изображението на сцената „Рождество Христово“, западната — със „Страстите Христови“, а южната, където е и главният вход, е украсена с композицията „Славата Божия“. Планът на катедралата се състои от наос, четири странични кораба по главна ос и три в трансепт. Там, където се пресичат централният кораб и трансепта, архитектурното пространство се увенчава от голям свод, над който се извисява внушителна кула, завършваща с висока лантерна. Тя се издига на 170 м над земята, а около нея — още четири по-малки кули. Кулата над апсидата е посветена на Дева Мария и е украсена с дванадесет звезди. Всъщност именно кулите са най-забележителни в силуета на постройката. Общо осемнадесет по план, те придават пищно и величествено излъчване на катедралата. До днес са построени едва осем."

В момента, в който се приближихме до касата, прочетохме табелка с надпис: "приблизителното време за чакане на асансьора от този момент е около 120мин. Нямахме такова време обаче, задоволихме се само със снимки от вън-следващия път

Нощна Барселона

А тук от птичи поглед

Е, това беше от мен, най-накрая завърших разказа си.
                      Съжалявам, че толкова се проточи
                      Последно редактирано от Peppy; 02-06-09, 12:03.
                      LZ1PER

Коментар

Браво Пепи! Големи красоти си видял и заснел, аз не съм ходил в Барселона, но при първа възможност ще го сторя запленен от твоя разказ в картинки.
                        Ходихме в Мадрид със самолетна екскурзия и много ни хареса, но сега като разглеждам твоя пътепис виждам, че и там много неща съм пропуснал, а някои други който съм видял сега от този пътепис ми се виждат по-готини.
                        Последно редактирано от s_s1; 02-06-09, 14:18. Причина: добавка
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Страхотни снимки,страхотно пътуване.Бях по този маршрут миналото лято,даже малко ти завиждам,че си уцелил приятно време,защото аз бях там Август месец и жегата беше непоносима.Понеже в темата не видях бикове,а те несъмнено са една от забележителностите на Испания,то ето една снимка и от мен:

Действието се развива в един малък град до Валенсия по време на корида,но тя не беше истинска,а по-скоро за селските смелчаци,които искат да покажат колко им стиска да дръпнат бика за опашката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X