Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евротур или 8000 км из Европа

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Евротур или 8000 км из Европа

    Браво prado. Страхотно пътуване. Много интересни места сте посетили.

    ПП: После нека да говорят че джипките не са удобни за дълъг път.
    http://www.nakladkibg.com
    накладки, спирачни дискове, съединители

    088 8613380

    Коментар


    • #17
      До: Евротур или 8000 км из Европа

      Здравейте колеги,
      Продължихме пътешествието си към столицата на провинция Бавария, Мюнхен. Градът е огромен мегаполис с милиони жители, висока индустриализация и много университети. Пътуването с кола през него е лесно, няма задръствания, широки булеварди. Ако вървите пеша метрото е едно от най добрите в света и обхваща целият град.
      Започваме с центъра на баварската столица а именно: Кметсвото или по-точно, Новото кметство строено в началото на 20ти век с уникална висока 80 метра часовникова кула. Старото Кметство се намира на няколко преки от него и е на 500 години.



      Продължаваме с Максимилениума, замък построен в името на Максимилиан II. Неговата цел е била образователна, той е бил училище и общежитие на най-даровитите ученици и студенти от Бавария. Общежитието се ползва и до днес. От 1949 в него се помещават Баварския Сенат и Парламент.



      Това е правосъдната палата.



      Продължаваме с нещо по-близо да сърцето на всеки един от нас, Централната сграда на БМВ. Овалнота сграда в подножието е музейът на БМВ, за жалост не ми остана време да го посетя.



      От другата страна на булеварда е сградата на BMW World или БМВ свят. Тя е проектирана да прилича на вълна.



      Мюнхен освен столица на Бавария е и световна столица на бирата. Тук се провежда таткото на бирените фестове, Октобърфест. Неговите корени започват от 1810 г. Провежда се всяка всяка година през последните две седмици на Септември. Имах щастието да го посетя преди две години. Всеки който обича бира трябва да го посети. Огромен плац на който са подредени Огромни палтки (тази в която бяхме побираше 8 000 души и се пукаше по шевовете), невероятни влакчета на ужасите, люлки които те вдигат на 60 м височина и др.
      Една от най-известните Бавраски бири е Поланер. Имат страхотна wais или свежа бира, която я има в всеки по-голям супер у нас.



      Странна декорация на магазин за традиционно Баварско облекло.



      Следващата снимка е едно от нещата които ме озадачиха, липсата на мерки за безопастност е чужда за нас. Но тази жена си пресичаше булевардите така все едно нямаше коли на тях. Това е поредното доказателство за културата на шофиране тук или липсата на такова у нас.



      Да продължим по забележителностите, най-голямата църква в Мюнхен, Фрауен кирхе или Женската църква известна с своите стъклописи.









      Ще завърша разказа си с най-касивата църква която съм виждал някога. Казва се Асам кирхе и е много близо до кметството. Насладете се на католическото майсторство.







      Това е един от градовете който трябва да се посети поне веднъж в живота. Гледайте да са последните седмици на Септември и няма да съжелявате.

      В следващият пост ще посетим последната дестинация преди връщането ни в родината. Швейцария

      Поздрави
      Prado
      Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

      Коментар


      • #18
        До: Евротур или 8000 км из Европа

        Здравейте колеги,
        В последния си пост ще ви разкажа за една невероятно карасива и учудващо скъпа страна. Швейцария
        По пътя попаднахме на тази планина или по-точно възвишение наречено "Легналата девственица", има някаква прилика.



        една гледка от тамошните магистрали



        Ккато знаете тук валутата е Швейцарски Франк който е около 1.30 Лв. При влизане в страната трябва да си закупите винетка която е само гадишна и е "само" 40 франка. Преминахме границата от източната страна на езерото Бодензе и се отправихме към най-близкия град Сейнт Гален. Там попаднахме на нещо ново откъм архитектурен стил, ето няколко примера.







        Всичко в тази страна е на невероятно ниво. Чистотата е на пиедестал, движението е урегулирано перфектно, няма задръствания, няма стари коли, невероятно.
        След разходката до Сейнт Гален решихме да си потърсим хотел. Цените са непоносими, 150 франка за стая с тоалетна или 100 франка за стая с тоалетната в коридора. И това са цени по селските гостоприемници, хотелите в градовете над 200 франка.
        Успяхме да се спазарим за 100 франка с тоалетна в тази страноприемница, но без закуска.



        Този приятел ни беше на гости в стаята.



        Ресторантите са много над немските или австрийските като цени, бира в кръчма 15 франка, кола 10 франка, ядене от 20 франка.
        На сутринта се отправихме към Цюрих. Ето няколко снимки.











        Колата след няколко хиляди километра.



        След като разгледахме Цюрих се отправихме към най-красивото място на което съм бил. Казва се Щайн ам Райм и се намире на границата с Германия на западния край на Бодензе. Ще оставя снимките сами да говорят.

















        Цялото пътуване ни отне 20 дни като стояхме по 6 дни в Англия и Германия. Около 8000 км до Велико Търново. Цената на цялата екскурзия с хотелите, винетките, нафтата и храната ни струва около 4000 евро или 1000 Евро на човек. Което аз смятам за доста приемливо, като се има предвид колко страни сме видяли. И колата не е от най-икономичните среден разход 9-10/100.
        Пожелавам на всеки който има време и желание да тръгне по нашия маршрут, няма да сбърка. Хотели се намират на всякъде, няма нужда от предварително запазване. Добрата навигация е крайно необходима за големите градове, за намиране на хотели, ресторанти и забележителности.

        Надявам се пътеписа да ви е харесал, не съм от най-сладкодумните хора и моля да бъда извинен за грешките които съм допуснал в писането.
        Поздрави,
        Prado
        Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

        Коментар


        • #19
          До: Евротур или 8000 км из Европа

          Браво за труда! На мен хубавите пътеписи ми харесват.
          Бил съм на повечето места, но винаги има какво ново да видиш, особено гледано през чужди очи
          И ние планираме подобно пътуване (по-късичко де), та информацията ми беше полезна, особено като се замислих, че миналата година минах през Швеицария - без винетка, късмет съм извадил май (преди няколко години пак същата работа, ама влизах - излизах няколко пъти и единият път ме накараха да си купя, но бях с швеицарска кола)

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X