До: До Барселона и назад
След преспиване в може би най-просторния и уютен хотел досега(но за сметка на това със символична закуска
) се отправяме на разходка из тъй фамозния фестивален гр. Кан
Ден 4
Искам да споделя мое наблюдение(може би трябваше да почна с него, но нейсе).
След тази разходка напълно се убедих, че всеки един град или място някъде действа на всеки различно. Някои възприемат Венеция като отвратително, смърдящо на канал място, претъпкано с туристи, други откриват някаква необяснима магия в този град без конкретна причина и го харесват вътрешно, ей така (като мен, например). Та в този ред на мисли - всичко което пиша за местата, които посетих като впечатления е лично моето усещане за конкретния град. Всеки го възприема за себе си. Това, че дадено място не ми е харесало, не означава че не е хубаво.
Та в контекста на казаното по-горе Кан не ме впечатли ама никак...може би защото времето не беше много хубаво и две от автоматичните тоалетни ми глътнаха общо 5 евро и не ме допуснаха до "обятията" си

.
Ето снимка на известния фестивален комплекс в който се провежда ежегодния филмов фестивал. Като типичен балканец, сметам да отбележа, че си е досущ като нашата зала Фестивална

Продължаваме надолу по крайбрежната улица....малко пясъчно творчество...

И дотук с Кан
Както казах не ме впечатли и не съм снимал много. Друга известна "забележителност" е хотел Карлтън, в който отсядат всички звезди по време на фестивала и който се намира на около 400-500м. по права линия от фестивалния комплекс.
Вече е време да отпрашим към слънчева Испания, на фона на няколко от тъй модерните в последно време възобновяеми енергийни източници, а именно ветрогенератори.

Е, не чак толкова слънчева, колкото очаквахме, но

Пристигаме сравнително късно в Коста Брава, което противно на моите очаквания не е едно селце или курорт, а цяло крайбрежие с малки и големи курортни градчета....
Гледка от хотелската стая...

Лека разходка вечерта и се натъкнахме на крайбрежната ивица в селцето, на която имаше нещо като алея на славата

И така стигаме до
Ден 5
На влизане в Барселона: много интересно са си циментирали гофрираните тръби

Барселона - трудно ще ми стигнат думите да опиша този град. Както казах по-горе на някои им харесва, на други не. Малка частица от мен остана там....и някой ден ще отида да си я прибера
. Невероятен, колоритен град, изпъстрен с много интересни забележителности. Въпреки че не съм особен фен на архитектурни творения, бях възхитен от творчеството на Антони Гауди - голяма част от емблематичните сгради в Барселона са негово творение. Бяхме 4 пълни дни в Барселона и въпреки че кръстосвахме в една част на центъра все има какво още да се види...много магнетичен град. Стига приказки, малко снимки....
Една от търговските улици.

Апропо, за разлика от София, голяма част от Барселона е пешеходна(може би, защото има какво да види човек
)

Яаа какви интересни магазини има из Барселона
В превод "Весели хапчета"....сега малко съжалявам, че не влязох да видя аджеба що са толкова весели
. Приличаше на дрогерия...

Известният пешеходен булевард Рамбла(р)?, много приятно място за разходка, пълно с магазинчета, хора, мимове и живот

Като стана дума за мимове

На следващата снимка са Вожда на Чероките-Голямата стъпка и Пушещия мечок

И докато кипи разходката...

Се сдобихме с билети за предстоящия мач на Барселона и Реал Бетис...как да изпусне човек възможност да посети митичния стадион Ноу Камп?

Отскачаме направо на стадиона

Тук има една комична случка...тъй като се купуваха билети хаотично и бяхме общо 5 човека, но на различни места...е, айде сега, места на стадион със 100 000 седалки, да не сме на театър
. Решихме, че 5мин преди да почне мача ще седнем някъде всички, за да сме заедно, отчитайки нищожния шанс да се появи група от 5 човека с точните билети за местата, на които сме седнали, тъй като не е дербито на Примера Дивисион, все пак..Настанихме се и в един прекрасен момент се появи немец с 4-ма негови другари с ТОЧНИТЕ места, на които бяхме седнали....

. Ние решихме да дадем отпор, като се правим на неразбиращи езици...голяма грешка, немеца почна, испански, английски, немски, френски, италиански!!!!??
Само дето не ни запсува на чист български

. Както и да е, преместихме се все пак и загледахме мача....на полувремето

За наш голям късмет гледахме много напрегнат мач, е не като Минерал Рударци и Скрита сила Мъдрево, но беше резултатен, Барса поведоха 2:0 и се отпуснаха, но в крайна сметка мачът завърши при резултат

На връщане "снех" тази хм...да я наречем конусовидна сграда
, която се оказа, че е на "Барселонска вода"...т.е. местният ВиК оператор за града.

С това ден 5 приключи....
Сега започвам 6-ти ден

След преспиване в може би най-просторния и уютен хотел досега(но за сметка на това със символична закуска
Ден 4
Искам да споделя мое наблюдение(може би трябваше да почна с него, но нейсе).
След тази разходка напълно се убедих, че всеки един град или място някъде действа на всеки различно. Някои възприемат Венеция като отвратително, смърдящо на канал място, претъпкано с туристи, други откриват някаква необяснима магия в този град без конкретна причина и го харесват вътрешно, ей така (като мен, например). Та в този ред на мисли - всичко което пиша за местата, които посетих като впечатления е лично моето усещане за конкретния град. Всеки го възприема за себе си. Това, че дадено място не ми е харесало, не означава че не е хубаво.
Та в контекста на казаното по-горе Кан не ме впечатли ама никак...може би защото времето не беше много хубаво и две от автоматичните тоалетни ми глътнаха общо 5 евро и не ме допуснаха до "обятията" си

. Ето снимка на известния фестивален комплекс в който се провежда ежегодния филмов фестивал. Като типичен балканец, сметам да отбележа, че си е досущ като нашата зала Фестивална

Продължаваме надолу по крайбрежната улица....малко пясъчно творчество...
И дотук с Кан
Както казах не ме впечатли и не съм снимал много. Друга известна "забележителност" е хотел Карлтън, в който отсядат всички звезди по време на фестивала и който се намира на около 400-500м. по права линия от фестивалния комплекс.Вече е време да отпрашим към слънчева Испания, на фона на няколко от тъй модерните в последно време възобновяеми енергийни източници, а именно ветрогенератори.
Е, не чак толкова слънчева, колкото очаквахме, но

Пристигаме сравнително късно в Коста Брава, което противно на моите очаквания не е едно селце или курорт, а цяло крайбрежие с малки и големи курортни градчета....
Гледка от хотелската стая...
Лека разходка вечерта и се натъкнахме на крайбрежната ивица в селцето, на която имаше нещо като алея на славата
И така стигаме до
Ден 5
На влизане в Барселона: много интересно са си циментирали гофрираните тръби

Барселона - трудно ще ми стигнат думите да опиша този град. Както казах по-горе на някои им харесва, на други не. Малка частица от мен остана там....и някой ден ще отида да си я прибера
. Невероятен, колоритен град, изпъстрен с много интересни забележителности. Въпреки че не съм особен фен на архитектурни творения, бях възхитен от творчеството на Антони Гауди - голяма част от емблематичните сгради в Барселона са негово творение. Бяхме 4 пълни дни в Барселона и въпреки че кръстосвахме в една част на центъра все има какво още да се види...много магнетичен град. Стига приказки, малко снимки....Една от търговските улици.
Апропо, за разлика от София, голяма част от Барселона е пешеходна(може би, защото има какво да види човек
)Яаа какви интересни магазини има из Барселона
В превод "Весели хапчета"....сега малко съжалявам, че не влязох да видя аджеба що са толкова весели
. Приличаше на дрогерия...Известният пешеходен булевард Рамбла(р)?, много приятно място за разходка, пълно с магазинчета, хора, мимове и живот

Като стана дума за мимове
На следващата снимка са Вожда на Чероките-Голямата стъпка и Пушещия мечок

И докато кипи разходката...
Се сдобихме с билети за предстоящия мач на Барселона и Реал Бетис...как да изпусне човек възможност да посети митичния стадион Ноу Камп?

Отскачаме направо на стадиона
Тук има една комична случка...тъй като се купуваха билети хаотично и бяхме общо 5 човека, но на различни места...е, айде сега, места на стадион със 100 000 седалки, да не сме на театър
. Решихме, че 5мин преди да почне мача ще седнем някъде всички, за да сме заедно, отчитайки нищожния шанс да се появи група от 5 човека с точните билети за местата, на които сме седнали, тъй като не е дербито на Примера Дивисион, все пак..Настанихме се и в един прекрасен момент се появи немец с 4-ма негови другари с ТОЧНИТЕ места, на които бяхме седнали....
Само дето не ни запсува на чист български

. Както и да е, преместихме се все пак и загледахме мача....на полувреметоЗа наш голям късмет гледахме много напрегнат мач, е не като Минерал Рударци и Скрита сила Мъдрево, но беше резултатен, Барса поведоха 2:0 и се отпуснаха, но в крайна сметка мачът завърши при резултат
На връщане "снех" тази хм...да я наречем конусовидна сграда
С това ден 5 приключи....
Сега започвам 6-ти ден

Коментар