Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване до Москва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пътуване до Москва

Пътуване до Москва -1.

Това пътуване го планирах отдавна и трябваше да се случи. Понеже някои предишни мои пътеописания бяха посрещнати с интерес, сигурно ще има разочарования.
    Но такова s’est la vie.
    Освен многобройните състуденти имам познат Володя от Ленинград-Москва, един от водещите проектанти на НХК Бургас, супервайзер и съветник на строежа. Та се знаем от 1970-та. Ходили сме си на гости, като аз бях в Москва за последно преди 10 години, той в България – преди три.

Освен да се видим, ми беше много любопитно да сравня онази Москва със сегашната. По телевизията и интернет виждаш много, но е като целувка през стъкло. Друго е да пипнеш.

Имаше и чисто носталгичен елемент:

-Да хапна любимите си от онова (преди 50 – не падайте – години) време салами: Краковская, докторская, студеньческая колбаси

-Кашкавалите Костромской, Рязанский, Ярославский – всичките от краве мляко, но нашите от краве са им много далечни роднини.

-Прясносолна херинга Селедка пряного посола в плоски кутии 10” (сельодката се осолява не чистена! Со се джигери, черва, хайвери и дробчета. И да не попитате в магазина за херинга. Всичко, започващо на „х”: хер, херовина, хреновина и т.н. замества в във великия език на Пушкин една неприлична дума – може да ви отпратят...)

-Хлеб Бородинский. Те му казват серый (сив) хляб, а той си е тъмнокафяв, като сенегалец.

-Батон белый резаный – франзела с диагонални надрези – топи се в устата.

-Печень трески – дробчета от моруна в оливково масло и дафинов лист. Една кутийка + самун хляб+ глава чесън спасяваше работата до стипендията.

-Руската майонеза е несравнимо по-лека от нашата, в която не жалят олиото. Абе – френска работа.

-Десетките видове извара. В чист вид се намира почти само на пазара. А в опаковки от 100-200 грама че с шоколад, че с всякакви плодове, глазирана и не...

-Руски чироз, сред който върхът е воблата. Нещо като писия, изсушена до пълна мумизация. Любимо мезе на алкашите – както за бира, тъй за водка. На някой павилион на улицата, като чуеш специфично почукване – човекът с халбата е извадил, значи, от джоба воблата и бие по ръба на масата с цел омекване, и да изтръска джобния боклук.

-Да опитам приготвени по руски картофи. Например, „картошка в мундире”. Варени картофи с кожата, после всеки си бели и ги облагородява с краве масло, което там е наистина краве и много хубаво. На пържените „пом-фри” гледат враждебно, както на кока колата преди 30 години.

-Пелмени, вареники и други (все с китайски произход) запечатани в лист тесто ситни кюфтенца, за които, ако не сте си осигурили стопено краве масло и хубава изстудена сметана, не се залавяйте.

-Осолените по руски краставички. Хазяйката беше ни приготвила три двулитрови буркана с различно PH, та солта въобще не си личеше. Сами разбирате с копър, кервиз и семки от хардал-синап. Трябва така да хрустят, че в съседния апартамент да чуват...

-Кълцано кисело зеле в десетина изпълнения: чисто, с боровинки, къпини, крижовник и други горски ароматизатори-овкусители.

-Мариновани гъби. Най-харесвам манатарките (белый гриб) и пачи крак (лисичата). „-Василий Иваныч, я нашел в лесу белого. Что с ним делать? – А-ну расстреляй его нах..”.- ето тук идва на помощ думичката хрен. Соусът от хрен е задължителен на една уважавана маса.

-Горчица. Традиционната руска горчица за нас е по-добре само да я гледаме. Много люта. Но република Франция, ФР Германия са се погрижили за всякакъв вкус.

-От съветската епоха са останали разни беляши, чебуреки, чанахи и т.н. и въпреки събитията на Кавказ, излопахме в разни забегаловки, приготвени от узбеки чебуреки, със студена „Балтика”.

-По руската бира от преди години – никаква носталгия. Ако успееш да намериш прашна, топла, без етикет, и без утайка бутилка „Жигулевское” – подари я на някой враг.

-Знам че е вредно, но се докопах в един супер до щанд със сланина. Нищо че е лято. Един „хегемон” (Володя обяснява: от Хегемония на пролетариата – хегемон. Обикновено подпийнал) много вещ в сланините се зае да ми обяснява. Пък и аз съм доцент по въпроса. Купихме унгарска паприкова и украинска с червени прослойки. Те (прослойките) се били получавали, ако свинята ту гладува, ту се храни да насита.(Един мой състудент ми прати от Австралия фото „Дни на Британската култура в Украйна” на зелено мокетче макет на Стоунхендж, като „камъните” – от украинска сланина...) Загрызенье! Има руска дума „загляденье” – нещо, което радва окото. Тази е моя дума и означава радост за зъбите...

-На водката не съм голям почитател и сега има стотици видове. Ако речеш да ги изпробваш, хегемон ставаш. Затуй – квас! Те, руснаците го били продали патента на Кока кола, но и сами си го произвеждат. Най-хубавия, който опитах – манастирски в Сергиев Посад. Приготвен от млади калугерки.

-Всякакви заквасени млека: ряженка, кефир, простокваша – все от Danone и Parmalat, обаче. И не вярвам на очите си – Айран! С надслов: прохладительный напиток Омара Хайяма. А аз този човек го много почитам.

На първи септември през нощта Боинг 747 – на два етажа, по девет кресла в ред, ме стовари на Домодедово в полунощ при температура 6 градуса. Но аз бях с тениска и шапка Офроуд БГ и им събрах очите. Куфарът ми се беше запилял по разните ленти и, като се обърнах към служител на Aерофлот, набързо се насочи към едно „лице с кавказка националност”, което си го беше харесало...
    Понесох суровия укор на стюардесата, но успях да фотографирам в самолета номерацията на редовете кресла: ...11,12,...14,15...Братята хамериканци, са суеверни, май.

Володя ми махаше, както се бяхме уговорили, с розов „Файнешл Таймс” и се ръкувахме. „Не будем взасос, как Леонид Ильич!” – обясни той, имайки предвид навиците на моя стар познат Льоня с целувка-вендуза.

В залата на огромното и напълно европейско летище Домодедово на автомат обмених пари. Пуснах част от „зелените” – была- не была!- а той ми изплю съответните рубли. Въобще не издавам удивлението си – демек, у нас тези работи си ги имаме отдааавна!...(Да ме видеше Алеко...) Пробвах и тънките запаси в моята „Маестро” – и нея я уважи желязната кутия.

Прескочих студената 30 метрова зона до таксито - Мэрс 600!!, без да усетя градусите. И за 45 минути и 2300 рубли – около 130 лева – пристигнахме вкъщи.
    С експресната електричка и метрото икономисвахме поне 1500 рэ, с „ Форестъра” му - 1800, но Володя обича да се „изхвърли”(выпендриться – по руски).

Утре предстои РЕГИСТРАЦИЯ в Имиграционното бюро №618. Близо до дома ни и още по-близо до Централното Управление на Космонавтиката. Да знаете.

До: Пътуване до Москва

Пътуване до Москва – 2.

Big woman – Small woman.

След като заредихме хладилника съгласно описа от предишните страници, рано в сряда тръгнахме за вилата на Володя. Сто километра по ленинградското шосе, после надясно още 30 по посока Завидово-Дубна.

Първото впечатление от московските улици – много чисто. Зелените площи от преди години, повече приличащи на картофени ниви, са сега английски ливадки. Има треви и за сенчести места и за студен климат. Стрижат, четкат и поливат местните негри – узбеки, таджики, виетнамци.
    Много ясно означени улици, кръстовища, номерация на жилищните блокове. Сутрин след 4,00 всекидневно бръмчат поливалните машини, както в Бургас едно време и както в София – веднъж годишно.
    В маршрутните таксита обезателно по една плазма, на която вървят реклами и се показва маршрута със спирките. Билетът 25 рэ = 1,40 лева. В метрото 18 рубли = 1 лев.

Горното течение на Волга е окупирано отначало от правителствени резиденции (Завидово) после от вилите на новите руснаци.
    Ленинградското шосе след МКАД – околовръстното шосе - започва с пет + пет ленти, а на петдесетия километър е вече като това Бургас – Созопол. Асфалтът много добър. Не избереш ли подходящо време и посока, следва продължително влачене в тапите.
    Ние караме Субару Форестър, автоматик. Левият крак на хазяина не е в ред и я купил без този излишен ляв педал.
    Колите, които ни задминават – все големи джипове и друг лукс, получават по една „благословия”: „Мудак!”, „Идиот!” и пр.
    С голяма кандърма убедих В. да спрем на една бензиностанция за чаша експресо. Нямало такова нещо тук! А имаше. На „Бритиш петролеум –Сибнефть”, че и стъклата ни измиха, като у нас едно време. А на щанда до вратата купчина безплатни рекламни списания. „Экстра М” – вестник преди 80-100 страници, сега поотънял има само за Москва тираж милион и половина! Два пъти седмично. Безплатен.
    Докато пиехме кафе (той чай), видях и две коли китайско производство. Едната беше голям джип, втората седан от типа на Мондео. Подигравките за китайското качество ставали все по-малко.

Пред вратата на вилата ни чака песът Родион. Вече на 14 години, по кучешки по-стар и от нас. Ще го дават на евтаназия. Преживяват.

Наоколо безкрайни брезови и елови гори. Топло, дъждове. Не може да няма гъби. Уговаряме се на следващия ден да ги ловим. Ще ни води Анечка. Това силно ме вдъхнови. След геронтовата компания: Володя, Люся, Родион,аз, една Анечка ще освежи пейзажа.

За тези, които не са чели разказа на Алек Попов „Big woman – Small woman”, накратко:
    Наперен нашенски мераклия е на симпозиум в Гърция в подобна компания. А хазяйката-гъркиня загадъчно съобщава, че скоро ще пристигне от Полша Small Woman eighteen years old - Мария Гюнтер.
    И когато тя пристига, се разбира че познанията на гъркинята в английския са били съвсем фриволни. Вместо eighty, повтаряла eighteen...

Анечка в образа на Баба Яга ни чакаше рано-рано в ботушки и кошница. Eighty six years old!
    Поведе ни, обаче, Анечка в бързо темпо и за един час напълнихме кошниците. Знаеше гората като пръстите на ръката си. То на Баба Яга й се полага.

А Анна Петровна по време на войната е била 18-19 годишна мома и е работила по добив на торф и е риела окопи в подстъпите на Москва. Разпитвам за пенсията й. С отказ от безплатни лекарства и безплатен превоз в градския транспорт – 10 000 рубли, около 560 лева, което даже в скъпа Москва не е лошо.Колкото наш академик горе-долу. На входа на блока имаше залепена обява. Търси се чистачка в частна фирма за 16000 месечно – около 890 лева.

Не питайте възрастна рускиня за мъжа й. Или е загинал на война, или от пиене. На Ана Петровна мъжът загинал на война от пиене. Бил е от службата, разливаща водка преди атака. Злоупотребил и тръгнал на „Ура” преди артилерийската подготовка. Немецът това и чакал...

Гъбите, манатарки, подосиновки и пачи крак бяха мариновани, а пихме водка „Славянская” с мариновани миналата година.

На обратния път къ Белокаменната спряхме:
    -В симпатичния старинен център на градчето Клин. Там е живял и работил в края на живота си П.И Чайковски, музей,паметник. На паметника няма надпис, а партитура на встъплението на Първи концерт за пиано.
    Снимаме подновените старинни сгради и красива Наташка,мачкаща мобилата. Закъснява приятелят...

-В един от огромните хипермаркети „ Achan” – френска верига. Пет-шест магазина „Метро” на едно място. Но на мен, както американката в Лувъра се впечатлила най-много от лъскавия паркет, ме шашна спускането към паркинга по наклонен ескалатор без стъпала.Колелцата на количката са набраздени, пазовете им влизат в рифела на ескалаторната лента и се задействат спирачки. Пускай я – не бяга! (Де си , Алеко?)

Утре ще ходим в Сергиев Посад. Володя твърди че е ходил и прекрасно знае пътя. Аз, като си го знам пък него, порових в Гугъла. Оказа се – не напразно.

Коментар

Ех, Симеоне, нещата не се променят

Същите работи, които ми правеха впечатление преди доста години, продължават да ме впечатляват сега по същия начин.....

Защо ли?

Какво ли съм очаквал, какво ли се е променило....
      или нищо не се е променило в руската душа?
      или в моите очаквания?

Продължавай, моля те....

Очаквам..

Благодаря...

Коментар

Аз изобщо не вярвах че в Москва има асфалт. Улиците очевидно са тенекиени и самодвижещи се. После имаше подред четири почивни дни, колите и хората изчезнаха, и се оказа че отдолу наистина са шосета.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Аз изобщо не вярвах че в Москва има асфалт. Улиците очевидно са тенекиени и самодвижещи се. После имаше подред четири почивни дни, колите и хората изчезнаха, и се оказа че отдолу наистина са шосета.
          като в едната София..

простете провинциалиста...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Умом тебя, блин, не понять. Но если хочешь - будем верить.
            А я человек простой и говорю стихами

Коментар

)
              София е уютно китно селце в сравнение с онова чудо. По принцип човек може да мине през София и пеш за един ден. Или една нощ. През Москва - не, и пак по принцип. Не е място за живеене. За правене на пари, на огромни пари, на немислими пари - да. За живеене - не. Като стигнах до тоя извод и го разказах, московчаните отначало се учудиха че изобщо мисля за това, после със бурен смях питаха какво ме учудва. Там всички мислят така. Огромен процент хора отиват всеки ден на работа за 4 часа. После четири часа обратно. Ако няма извънредни задръствания. Това се и смята за граница на средната класа. Има бедни хора, които са съгласни и на по-далечна работа. Главно от областта. Значи все едно от далечните предградия или сателитните градове. Преди няколко години решаваха крайно странен за нас проблем - местеха тухларна от центъра на един квартал, в края на съседния. Катастрофа. Тухларната правела не толкова прости тухли, ами не знам си какви изолационни. Пари бол, но се оказва че само не знам си какъв процент от управата и инженерите може да бъде преместена да живее в друг московски квартал. Няколкото хиляди работници не. Времето за отиване на работа на повечето ставало 6 - 8 часа, толкова и обратно. Край на всичко - вече няма от къде веднага да се вземе квалифициран персонал. За подготовката на нов местен - година и половина.
              Асфалта на улиците разбира се се вижда. Но само на тия, които не водят наникъде. Или в някои часове в спалните райони. Артериалните улици са плътен поток от желязо, като на нашите паркинги в центъра, но хвърчи нанякъде. Транспортния проблем е зловещ. При това принципиален, не че не знаят какво да правят. Знаят и правят, от някакъв мащаб нататък видимо проблемът става нерешим без групов транспорт. Повечето автомобили и без това са много големи камиони. И въпреки това.
              Бе, страхотия.

Коментар

В Боинга няма 13-ти ред.
                [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02001.JPG[/img]

С приятеля ми Володя ще обикаляме край Москва. Но първо да напълним багажника и резервоара.
                [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02005.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02007.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02008.JPG[/img]

Излизаме по Ленинградското шосе. Химки.
                [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02010.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02015.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02018.JPG[/img]

Вилата край Дубна, Родион - куче на 14 години. По човешки мащаб - мой връстник.Лопатата е от титан.
                [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02030.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02033.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02038.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02055.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02066.JPG[/img]

В Москва се срещат китайски автомобили.
                [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02318.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02320.JPG[/img]

Пред "Радисън" до зала "Олимпийский" ровят за многоетажен боулинг комплекс.
                [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02322.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02323.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02324.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02325.JPG[/img]

Добрахме се с труд до брега на Волга. Всичко е застроено.
                [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00677.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00678.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00680.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00683.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00688.JPG[/img]

Селското пазарче - като нашите. Цените делите на 18 и стават левове. Не видях прясна риба, но сушени деликатесни - много.
                [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00692.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00694.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00695.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00696.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00702.JPG[/img]

В градчето Клин е живял Чайковски. Наташка чака да се освободи роял в музикалното училище.
                [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00713.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00716.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00717.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00724.JPG[/img]

Голяма книжна ярмарка в 57 павилион на ВДНХ.Чете още този народ.
                [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00732.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00736.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00744.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00746.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00747.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00748.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00751.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00756.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00763.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00767.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00769.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00772.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00776.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00777.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00783.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00784.JPG[/img]

Обърнете внимание на момичето с парелиците (счупило си крачето) какви неща по главата, ушите прочее.
                [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00730.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00731.JPG[/img]

И това го имаше.
                [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00785.JPG[/img]

Последно редактирано от Симеон; 16-09-08, 21:25.

Коментар

Един леко изцапан "Патриот".
                  [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC00793.JPG[/img]

Москоовския бизнесцентър. Фото по поръчка на колега. Парите холондски, поръчват англичани, строят турци.
                  [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02104.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02106.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02113.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02114.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02115.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02122.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02123.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02125.JPG[/img]

Един оффроудовец в метрото.
                  [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02120.JPG[/img]

Поръчани снимки от Ворабьови гори към Лужники. Ивицата между бул.Косигин горе и Москва река долу е хубава гора примерно километър на 4-5. Мира не дава на мераклиите да я застроят.
                  [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02129.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02131.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02139.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02140.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02141.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02142.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02144.JPG[/img]

Молът "Европейски" до киевската гара предлага супер лукс. В Кафехаус чашката беше 10 лева.
                  [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02148.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02154.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02155.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02156.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02157.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02158.JPG[/img]

По ярославското шосе тръгваме за Сергиев посад - брънка отЗолотое кольцо. Правя снимка на "стръмното" шосе - отклонение към градчето.
                  [img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02180.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02181.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02183.JPG[/img]

[img] //htftp.offroad-bulgaria.com/cveti/Simeon/Moskva/DSC02188.JPG[/img]

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                    Лопатата е от титан.

Имах колега, работеше в Дубна, в завода за бебешки колички... Там ги правеха. От отпадъци...

Коментар

Малки дечица от училището към манастира. Биеха чело в гранита под Сергий Радонежский - основател на обителта.

Манастирът Сергиев Посад и отново "нанадолнището"!!

Хазяинът ме удиви, като е запазил мои изделия, подарени в 70-те.

Закъсате ли за пари -900 лева като чистачка.

И с Метрополитен Имени Ленина слизаме на Библиотека имени Ленина до Александовската градина зад Музея на Ленин.

Ето го и дедушка Ленин с Николай Трети обсъждат текущата политика. Сталин се почесва с лулата. Льоня целия в ордени. Стоя на нулевия километър на Русия.

Да поверят ремонта на х.Москва на Щрабаг!?! Що не ни пропитаха?

Жуков на стремена! Под Манежния площад има триетажен магазин за шейхове и нови руснаци.

Едни мобифончета на цената на джип.

Тверской бульвар (бившата Горки), улични кафенета, рози от Колумбия.

И за пушачите - рай! Вносни цигари на половин цена.

Коментар

Красиво........

Коментар

Гледам, навярно не е станало нарочно, има доста снимки по тънката част. Ама, пак да кажа, неволно ще да е.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
                            Гледам, навярно не е станало нарочно, има доста снимки по тънката част. Ама, пак да кажа, неволно ще да е.
                            Волно е. И по твоя поръчка, май

Коментар

Симеоне, благодаря ти!!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X