Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Холандия - за хората, Германия - за гастарбайтерите...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Холандия - за хората, Германия - за гастарбайтерите...

    Решихме с жената да отидем до Холандия.Минавал съм през нея , но някък набързо..все бързане.Хубавото те привилича, тегли те някък си..Решихме и тръгнахме една нощ в началото на месеца.За Сърбия през която минавам за пореден път не ми се пише..Дълга и тежка за минаване - с три магистрали/ путарини / , един голям и хубав град - Белград и много , много бедност , все по-осезаема и видима..Стигнахме Унгарската граница - минахме светкавично , купихме си винетка и неволно се обърнах към огромната опашка чакащи " Германски" Турци от другата страна - към Сърбия.Мърсотия, жега , воня..ориенталски ритми и ханъми с три-четири деца чакащи около колите..Сезона на отпуските е - и на великото преселение на народите!След около 2 часа вече бяхме на околовръсното на Будапеща, а там задръстване и море от Тирове.Минахме през иглени уши ..и газ до Никелздорф , границата с Йостер райх! Там никой никого не спира , освен за винетки в първата бензиностанция, че иначе ..лошо.
    Преди Виена на около 40 км има един Рест стейшън/ почивка/ в гориста местност.Хубаво и тихо комплексче, мотелче, паркинг с бензиностанция, магазинче и ресторант..там останахме за нощувка.
    След кафе, отново на волана и газ към Германия..Австрия е малка , има няма 300 км до Пасау.Движение нормално, пътища отлични и си в Дойч ланд.Хващаме "тройката" и газ към Кьолн.След Нюрнберг движението става интензивно, пред Франкфурт е гмеж от всякъде, а след това остава част от онзи пет лентов поток..Германия е тежка за шофиране , дълга и монотонна , пътя те натиска , и умората си натежава..Спираики често за почивка, поддържахме тонуса и пред Кьолн на едно комплексче останахме да нощуваме.Ритуала за кафето сутрин е задължителен , после още малко остана..
    Наближавахме Аахен , а от там до Холандия са тридесет килиметра..
    Искахме да отидем в Маастрихт , в един от най-непознатите за мен градове и в околностите му - градчета като Меерзен , Хеелен и други..

    Пътищата им са осеяни с такава маркировка , че е невъзможно да се загубите.Качеството им е по-добро от тези в Германия.
    Влизаме в Маастрихт..и не пожелахме да излезем доста дълго време - 10 дни.Каквото и да кажа за този град ще е малко...Красотоа, Красота , Красота...и особено спокойктвие.Град музей, град със страхотна атмосфера, град пълен със живот...и пъстрота.Разположен от двете страни на една голяма река Мааст , е така подреден , че дори ми сдтана мъчно за Лондон, за Темза и цялата помия .
    Душевната наслада която изпитахме със Стела ни накара да обиколим почти всичко в града и околностите му.Струваше си на 100%!!!
    Там хората са други - спокойни, уравновесени..Семейството е живо - стотици двойки се разхождат, влюбени ..макар и над 50 ..Няма ги Турците , Арабите..много рядко се срещаме и с Негри..пълно е с Германци от Аахен , Кьолн , пълно е и с Белгиици..Инфраструктура - перфектна!! Три огромни подземни паркинга, един Многоетажен надземен и много много места за паркиране на самотаксуване с апарати. Малки влакчета и много рейсове кръстосват града почти празни но , чисто нови. Хората използват колела за да се придвижват из центъра на града.Колите им са почти всички чисто нови с малки изключения , но перфектно поддържани..Нагледах се на Антики с нумизматична стойност в експлоатация - карат си ги хората с гордост!
    Дали е скъпо - зависи от къде го погледнеш..За мен е много по- приемливо от много други места...храната им е много по-евтина от БГ, дрехите като при нас, наемите малко по-скъпи от София...но доходите , доходите им са по високи от тези в Германия.
    Полицията е навсякъде , но дискретно...Спокойствие и лиипса на хаос и суетене , няма задръствания , няма боклуци абсолютно никъде!Дори и без познатите ни улични кофи.. там всеки изхвърля разделно боклука си и то на определени автомати - контейнери, като за това има стимул..Хората са човешки същества.. с готовност да ти съдействат - почти всички знаят Английски, с охота ти помагат и напътстват във всичко що питаш..Домовете им са прекрасни, с много градини и цветя, поддържани и нагласени, като макети..Там няма Аптеки..няма и болни! Всеки спортува - едни тичат , други разхождат кучета , а почти всички боготворят Колелата.Има хора , на над 70 с колела, има и деца на 3 години , карат семейно.Дъждовно и ветровито - после слънчево и горещо..те не слизат от колелата.
    На 5 км от Маастрихт е едно кварталче, от невероятни къщи - Меерзен.Там си намерихме подслон.Там може да живвеш до 100 , красота и спокойствие , съчетано с ред и лукс с невероятна природа , парк с лебеди и други животни..Къщите им ...това не се описва с думи.
    Нещо още не съм на ти с качването на снимки и вмъкване на текст между тях , та ще ги кача ан блок в последователност..

    Следва продължение..
    Прикачени файлове
    СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

  • #2
    До: Холандия - за хората, Германия - за гастарбайтерите...

    и още снимки:
    Прикачени файлове
    СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

    Коментар


    • #3
      До: Холандия - за хората, Германия - за гастарбайтерите...

      ....
      Прикачени файлове
      СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

      Коментар


      • #4
        До: Холандия - за хората, Германия - за гастарбайтерите...

        Страхотно!
        Браво!

        Коментар


        • #5
          До: Холандия - за хората, Германия - за гастарбайтерите...

          Печен, приемам тази публикация, като Анонс за истинската публикация, след като излезеш от колапса на впечатленията и контрастната реалност )
          Вземи се разчети из форума, качи си снимките на FTP и след това публикувай пътепис с описания, както само ти си можеш.
          Като начало изпълняваш дословно това :
          http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=46

          След като снимките са на сървъра влизаш с браузера, по посочения начин, маркираш линка от командния ред, запомняш го с " copy " и след това в новата публикация, която пишеш търсиш едно бутонче с планинка отгоре /символ на снимка /. Натискаш това бутонче и снимката се появява. Това е чалъма, който аз и Симеон доста време не можахме да прескочим.
          Не забравяй да си оставяш по един свободен ред между снимките, за да го пълниш после с текст.
          И още един съвет публикувай пътеписа на части, както го измисли Симеон, така ще имаш време да си корегираш текстовете. Например - ден I ви , ден II ри и.т.н.
          Успех и чакаме.
          Ако има неяснотии питай на Л.С.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

          Коментар


          • #6
            До: Холандия - за хората, Германия - за гастарбайтерите...

            За Холандия..какво да напиша..тя остави у мен така силни впечатления, че ми държи влага още.Там живота е друг , по-спокоен и тих.Няма ги кресливите араби и турци, няма я паниката на балканците.Та за това написах - Холандия е за хората! Там се живее ...
            Две седмици неможеш да нацапаш обувките си с прах...Колата ти и тя чиста - свети.Боклуците са източник на средства ..и за страната и за самите граждани, та всеки ги издава съвестно!! Природата им е еднообразна - равна,равна.. Хората и те традиционалисти .. разходки , спортуване..Философията им е така устроена, че обръщат живота си към удоволствията.. към природата.Те ценят здравето, можеби защото имат финансите в изобилие..
            Неволно , се досещам за Лондон , за онзи бардак там...За лудницата от хора - подлъгани , че там ще реализират богатство и щастие..
            Английската столица има няколко елитни квартала, няколко забележителности за туристи и ...всичко друго не е за пред хора.Онези бедни клошари, дето спят по спирките..Негрите , дебнещи за поредният обир..престъпност и бедност.Това е абсурд да видите в Маастрихт.За чистотата - тя е несравнима.
            Онези малки градчета, близо до Маастрихт ме докоснаха истински.
            Решихме ей така да обиколм околностите..непринудено и импулсивно..
            И гледаме - табела Меерзен.Влизаме навътре , и двамата притихваме .. от красотата.Там за мен е най-хубавото място на което съм бил..
            Уникални къщички, и още по красиви градини..
            Градски парк , пълен със лебеди , и какви ли не животни..сърни , зайчета, фазани и много много цветя, пейки , кътчета за децата....всичко това безплатно!
            Вървиш по улиците, а там пълно с апарати за торбички - при нужда , ако домашните любимци направят ако..Хората те гледат в очите - ти си непознат за тях , то е ясно, но това не им пречи да те поздравят.
            Там имат катедрала, дето по нищо не отстъпва на Ротердамската. Красотат отвън и от вътре остава спомен.По улиците е осеяно с паметници - отлично поддържани..Никой не те гони, че снимаш..Паркирахме си колата на отредените за целта площи - имаше два безплатни паркинга, на които имаше само чужди регистрации?! Местните си плащат доброволно престоя в центъра - самотаксуват се.
            Уникална гара - със уникална архитектура..
            В центъра друг парк - вътре прекрасно - в него една стена от гранит и ..много много сейфове - за урните на мъртвите - това е гробището!!
            В единят край - уникална конна база - стопанство и много животни..
            В другият край - къмпинг зона, за каравани и туристи...пълно беше с Немци и Белгиици. Спирам , че ме хваща нещо за гърлото - там нощувахме, там ме тегли..
            Живота е там , а мъката човешка започва от Сегет насам!!!
            Та защо онези там са превърнали страната си в райско кътче ..за всички!Защо имат сили да те гледат в очите и да ти кажат добри думи..Защо я нямаше злобата и агресията ..
            Иска ми се да имам отговори .., но нямам!!!
            Иска ми се ако имате възможност , да отидете и лично да видите това с очите си...
            Спирам за сега - нямам желание да разкривам плюсовете на преживяното от мен, защото ми става мъчно.. къде бях, къде съм сега..
            Прикачени файлове
            СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X