От: Препоръки за екскурзии в Европа
С Airbnb трябва да се внимава. Освен рейтинг на домакина, трябва да се гледа и колко често е отказвал нощувките.
Случвало ми се е няколко пъти да резервирам и няколко дни преди пътуването да ми откажат. Парите седят блокирани в кредитната карта и ако е с малък лимит може да се окаже проблем.
Последните няколко пътувания само през Booking, там до сега съм нямал проблеми.
С Airbnb трябва да се внимава. Освен рейтинг на домакина, трябва да се гледа и колко често е отказвал нощувките.
Случвало ми се е няколко пъти да резервирам и няколко дни преди пътуването да ми откажат. Парите седят блокирани в кредитната карта и ако е с малък лимит може да се окаже проблем.
Последните няколко пътувания само през Booking, там до сега съм нямал проблеми.

) предварително, получава десетина потвърждения, разпечатва си ги, чува се по телефона и си разменят два-три любезни мейла с някоя си г-жа Фамке (наемодателката) и бодро цъфваме, лънгъркайки с гръм и трясък свръх-тежки куфари на колелца (за които сме доплатили, пак с моя карта
. Тъй като от самото начало бях против това пътуване и засипах жена ми с язвителни забележки
тя започна отново отчаяно да им звъни, да им пише мейли и т.н. като реакция никаква - включва се телефонен секретар "Благодарим ви, че ползвате услугите на airbnb! Ама много се радваме, че избрахте нас!!! Иха-а-а-а-а, yeah, yahoo, много, много, направо си нЕматенапредстава, колко високо ценим вашия "фийд-бек", а сега PRESS ANY KEY TO CONTINUE!" Явно трябваше да се обаждаме от "Nokia s fener4e" или от уличен автомат, щото в момента, в който докоснеш "тъч-скрийна" се чуваше "пи-пи-пи-пи-пи-пи-пи-пи-пи-пи-пи...." и връзката се разпадаше. Така стотина пъти (не знам каква сметка за телефон ще получа, кой знае къде в Индия им е кол-центърът
). След като отидохме нелегално в студентското общежитие, оттам жена ми влезна в сайта и изписа (под наши наставления в стил "Запорожци пишат писмо до султана") куп благопожелания към airbnb, гуша Фамке и всичките им роднини. Изведнъж телефонът пак звънна (пак от "private nimber") и любезна индийска (или китайска?) девойка попита как е, доволни ли сме от настаняването
С волско търпение отново им описахме ситуацията. След около час (вече към 23 часА тамошно време) девойката се обади, че нашата рекламация е приета
. Като награда за предприемчивостта получаваме 10 % отстъпка при следваща резервация!!!" 
Коментар