Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Документи за автомобил за Украйна

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Документи за автомобил за Украйна

    Здравейте

    Видях, че има теми за пътуване от България до Киев, Украйна, но никъде не видях точните документи, които са нужни на автомобила. Надявам се някой, който е пътувал с автомобил към Украйна да даде отговор. Благодаря на всички предварително. Та, пътувам с автомобил, който не е моя собственост. За това имам нотариално заверено пълномощно. Ще го преведа и на Украински. Трябва ли да го легализирам или превод е достатъчен ?
    Имам и международна шофьорска валидна до 07/2017. Има Зелена карта валидна и за Украйна. BG Знак на колата също има.
    Относно проверка на лични парични средства на границата - проверяват ли колко пари имаш в теб? И колко е минимално?
    Моля, някой, който е минавал по-този начин или знае със суигурност да сподели.
    Благодаря Ви.

  • #2
    От: Документи за автомобил за Украйна

    Относно кола, която е чужда собственост не знам как се процедира, но предполагам, че едно такова нотариално заверено пълномощно е достатъчно.

    Аз съм пътувал свободно из Украйна и включително при проверки винаги съм представял българската си шофьорска книжка. Проблеми не съм имал никога.

    Зелената карта, която вече се издава при сключване на застраховка "Гражданска отговорност" е напълно валидна на територията на Украйна.

    Никога на украинска граница не са ме питали за пари. Бил съм на пунктовете Кучурган (откъм Молдова), Чоп (Унгария), Рава Руска (Полша) и Порубне (Румъния), така че смея да твърдя, че такова нещо въобще няма.

    Коментар


    • #3
      От: Документи за автомобил за Украйна

      Имай предвид, че каско в Украина най-вероятно няма да важи (или поне не с пълна сила - за всички рискове)..
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

      Коментар


      • #4
        От: Документи за автомобил за Украйна

        Направи си превод на пълномощното на руски или украински и си го легализирай. Пари можеш да носиш в кеш до 10 000 долара, повече НЕ, защото ще ти конфискуват всичките налични средства ако забравиш да напишеш декларация на митницата. И да, броили са ми кеша на границата...Минимална сума няма, можеш и 200 долара да имаш....Носи си дребни банкноти по 5 евро за пътните полицаи, това им е цената,ако нещо нарушаваш....Готви се да чуеш "Братушка, нещо за кафе,чай....?? " Караш си с българска книжка и червен международен паспорт. Като те спрат украински Катаджии си подаваш червения паспорт с 5 евро вътре и нямаш грижи, спирали са ме с 100 км над ограничението и 5 евро оправят нещата....Това е, зелената карта е ясна.....

        Коментар


        • #5
          От: Документи за автомобил за Украйна

          Първоначално публикуван от Anton-Varna Преглед на мнение
          ... спирали са ме с 100 км над ограничението и 5 евро оправят нещата...
          Кажи честно, карал си със 150 в града ли? Или по магистралата с над 230? Че нещо не вдявам къде може да се кара с толкова над ограничението? А пък че 5 евро "оправят" нещата при такова нарушение - пази боже - че те до сега да са се изпотрепали щом им е толкова халтав контрола?

          Коментар


          • #6
            От: Документи за автомобил за Украйна

            Обяснявам, на магистралата Одеса - Киев има пешеходни пътеки(ужас !!!) и места за обратен завой(ужас,обратен на магистрала) и там, на тези места има знак 70 и после 30......Та там на тази магистрала са ме засичали със 170 км в час.....Това е....И да, 5 евро оправят нещата......Само веднъж дадох 20 евро ,но тогава проверяваха за алкохол а на мен ми показа 0.3 а в Русия и Украйна разрешение няма, трябва да показва 0.0, та тогава дадох 20 евро.....А за другото си прав, трепят се,халтав им е контрола, корупцията е голяма.......

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X