Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

    Здравейте, колеги!

    Новичък съм в писанията по форума, но не и в четенето му (чат-пат :-) )

    При вас съм с молба.
    Искам да изненадам любима жена (май ще се женя) и да отида при нея в Днипропетровск, с кола от София. Имам (сряда евентуално) четвъртък, петък, събота и неделя -понеделник на работа. (Това е средата на септември 2015) за щуротията и тези 1300-1400КМ.
    Колата е VW passat 1.9 TDI 105 коня, 1997, наследнически автомобил (фигурирам в големия талон като име) Всичко му е платено, уж изправно.
    Разполагам с навигация Гармин (с ъпдейтнати карти за Р,М,Украйна.) Телефон зареден 4000 амперчаса и допълнителна батерия 2к амперчаса.

    Моля за насоки, ще съм благодарен - необходими документи, маршрут, полезни идеи.


    Планът за сега, който търпи критичност, насоки и т.н.
    0.1Проверка на автомобил, обмяна на гривни, евра (Винетка за Румъния 7 дни, Молдова и Украйна - фрий.)
    0.2 Зелена карта за Румъния, Молдова, Украйна.

    Примерен маршрут:

    1/ Тръгване сряда вечер, следработно му (16 часа) от София или четвъртък, много рано сутрин (04-05 часа)
    2/ Пристигане на Никопол 20 часа (6 евро билетчето за преминаване до Румънско (09 сутринта)
    3/ Каране към Александрия, Букурещ, Бъзъу, Фокшани, Хуш/граница с Молдова - Кишинев, Дубасари /граница с Украйна - Первомайск, Кировоград, Днипропетровс. (загубил съм всякакво ориентировъчно време и карам като зомби)

    Ползвах гуглето за мапинг-а по-горе, но това тук дава нещо супер по-различно.

    Моля ви, хелп.

  • #2
    От: Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

    Успех с пътуването! Имайте предвид, че изненадите са нож с две остриета...
    LZ1AIV

    Коментар


    • #3
      От: Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

      Миналата година ходих в гр. Хуст, който е на другия край на Украйна, към Унгария и Румъния. Цялото пътуване е 18-19 часа шофиране и поне за мен е невъзможно да се вземе наведнъж. Ние се редувахме. При тебе ще е повече така че си намисли къде ще спиш щом си сам.

      В Румъния винетка за 1 седмица беше нещо като 10-ина лева и се купува на границата от първата бензиностанция. Може и предварително по Интернет https://www.roviniete.ro . Издават ти квитанция на която ти пише номера на колата, а самия номер си го вкарват в база данни и повече не те закачат. Така и не видях румънски леи, зареждах на бензиностанции от големи вериги с кредитна карта. Горивата в Румъния са малко по-евтини от България, в Украйна са доста по-евтини.

      С ферибота не знам, Дунав Мост 2 с всички досади е 10 минути.

      В Украйна има утвърден сив пазар на валута, с по-изгодни курсове и с изградено доверие сред местното население. С левове не съм ги пробвал ама евро и долари обменят. Вземи си евро от България, в Украйна ще ги смениш за гривни.

      В Молдова не съм ходил.

      Коментар


      • #4
        От: Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

        Здравейте уважаеми,

        Благодаря ви за мненията до тук! Открих полезна информация, но дали може още някой да се включи?
        Дали би било добра идея ако се тръгва след работно му (16 часа), да се пристигне в Русе - 20-21 часа, да се нощува там и да се тръгне рано призори?

        Поздрави,

        Коментар


        • #5
          От: Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

          Нищо лошо няма да се нощува в Русе. Имай предвид че там върви някакъв ремонт на пътя около моста дето не знам дали го свършиха ама може да ти отидат 2-3 часа по задръстването. Освен това за следващите 10-12 часа в които ще можеш да шофираш няма да стигнеш и ще трябва да спиш още някъде.

          Не си предвиждай да пердашиш през цялото време със 100-110 както се прави в България. В Румъния това не е възможно защото пътят обикновено минава през всички села и паланки. Не че се спазва нещо много строго ама ако нямаш навици за там и не намериш някой сгоден камион да те води се кара бавно. Полиция в Румъния аз не видях ама може да съм имал късмет. Освен това карах в другия край на страната. В Молдова не знам как е. В Украйна не може да се кара бързо заради пътищата и това по сведения от препатили важи за цялата страна. Пътищата там изненадват свирепо - 10-ина км приличен участък може да е увенчан с 30см дупка без никакви видими намеци от релефа или пък пътни знаци.

          Коментар


          • #6
            От: Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

            София-Кишинев се взима спокойно за един ден, съсе спиране за пикане и ядене, ако знаеш пътя. В Румъния и Молдова не е добре да те спират с радар, иначе можеш да караш колкото може
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

            Коментар


            • #7
              От: Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

              Първоначално публикуван от youstolemyheart Преглед на мнение
              Здравейте уважаеми,

              Благодаря ви за мненията до тук! Открих полезна информация, но дали може още някой да се включи?
              Дали би било добра идея ако се тръгва след работно му (16 часа), да се пристигне в Русе - 20-21 часа, да се нощува там и да се тръгне рано призори?

              Поздрави,
              Може и така, но все едно е доста пътуване, няма магистрали, на границите можеш да увиснеш доста. Пътищата преди Одеса са ужасни. Не знам кой пункт си избрал за минаване? Постарай се да не минаваш през Приднестровието. Но за един ден даже от Русе ще ти е трудно да стигнеш.
              יעבור
              «И това ще мине»

              Коментар


              • #8
                От: Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

                Аз живея в колата най-вече, та да споделя и моя опит. За тази посока от София бих минал през Силистра и с ферибота до Кълъраш. София - Силистра е 5 часа без спиране за ресторант. Пътя Русе - Силистра е идеален, чисто нов асфалт, няма трафик, няма камери, избягваш Букурещ и евентуално чакане на Дунав мост. Фериботите са два, румънски, и в жестока конкуренция в момента, надпреварват се кой пръв да грабне клиентите. Плаща се двайсетина лева за колата, без оглед на броя пътници. Първия е в 6 сутринта, последния е около полунощ, но не е добре да се разчита на последния, че румънците пият и те като нас и не се знае кога ще почне запоя. Оттам по хубав път се движиш към Слобозия, Браила, после Галац и при Джурджулещ минаваш границата /северна Добруджа е по-рядко населена и селата по пътя са по-нарядко/. Там е малко мотане, че влизаш за малко в Молдова, след няколко километра излизаш и влизаш в Украйна. Приготви си няколко броя по един долар или едно евро - "на пиво", прекрасно ускоряват обработката на документи. Оттам пътуваш през Рени и Измаил за Одеса /да не решиш да съкратиш, избягвайки Измаил, че само на картата има път/. До Одеса - гаден път, става бавно и внимателно, ама то хубав път в Южна Украйна няма. От Одеса в посока Днепропетровск не знам нищо, не съм минавал, обикновено тръгвам към Киев на север. За украинските пътища се приготви психологически да караш бавно и с повишено внимание. Разстоянията са големи, населените места са рядкост. Дебитните карти вървят на банкоматите, евтино е много. Последния път за 4 дни в Киев и по пътя не успях да изхарча 50 евра, не смятам горивото, но и то е по-евтино.
                Цялата тази гимнастика - заради преминаването през Приднестровската република, където последния път ме държаха над 2 часа, вече даже не помня колко време беше. Нямал съм някаква тяхна местна застраховка, зелената карта не важала, дрън, дрън, седиш и чакаш и не ти казват нищо. Накрая взеха съответната мизерна сума от 19 долара, издадоха документ, който веднага изхвърлих на излизане. Същите тия на пътя Измаил - Одеса само ти откъсват парче хартия от една тетрадка, подписват се и ти махват да караш, на излизане друг герой с калашник чака да му дадеш хартийката.
                Иначе пътя през Молдова до Приднестровието е добър, не може да се сравнява с този гадния от Джурджулещ до Одеса.
                Последно редактирано от ag ro; 16-08-15, 12:47.
                На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

                Коментар


                • #9
                  От: Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

                  Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
                  Аз живея в колата най-вече, та да споделя и моя опит. За тази посока от София бих минал през Силистра и с ферибота до Кълъраш. София - Силистра е 5 часа без спиране за ресторант. Пътя Русе - Силистра е идеален, чисто нов асфалт, няма трафик, няма камери, избягваш Букурещ и евентуално чакане на Дунав мост. Фериботите са два, румънски, и в жестока конкуренция в момента, надпреварват се кой пръв да грабне клиентите. Плаща се двайсетина лева за колата, без оглед на броя пътници. Първия е в 6 сутринта, последния е около полунощ, но не е добре да се разчита на последния, че румънците пият и те като нас и не се знае кога ще почне запоя. Оттам по хубав път се движиш към Слобозия, Браила, после Галац и при Джурджулещ минаваш границата /северна Добруджа е по-рядко населена и селата по пътя са по-нарядко/. Там е малко мотане, че влизаш за малко в Молдова, след няколко километра излизаш и влизаш в Украйна. Приготви си няколко броя по един долар или едно евро - "на пиво", прекрасно ускоряват обработката на документи. Оттам пътуваш през Рени и Измаил за Одеса /да не решиш да съкратиш, избягвайки Измаил, че само на картата има път/. До Одеса - гаден път, става бавно и внимателно, ама то хубав път в Южна Украйна няма. От Одеса в посока Днепропетровск не знам нищо, не съм минавал, обикновено тръгвам към Киев на север. За украинските пътища се приготви психологически да караш бавно и с повишено внимание. Разстоянията са големи, населените места са рядкост. Дебитните карти вървят на банкоматите, евтино е много. Последния път за 4 дни в Киев и по пътя не успях да изхарча 50 евра, не смятам горивото, но и то е по-евтино.
                  Цялата тази гимнастика - заради преминаването през Приднестровската република, където последния път ме държаха над 2 часа, вече даже не помня колко време беше. Нямал съм някаква тяхна местна застраховка, зелената карта не важала, дрън, дрън, седиш и чакаш и не ти казват нищо. Накрая взеха съответната мизерна сума от 19 долара, издадоха документ, който веднага изхвърлих на излизане. Същите тия на пътя Измаил - Одеса само ти откъсват парче хартия от една тетрадка, подписват се и ти махват да караш, на излизане друг герой с калашник чака да му дадеш хартийката.
                  Иначе пътя през Молдова до Приднестровието е добър, не може да се сравнява с този гадния от Джурджулещ до Одеса.
                  Напълно съм съгласен с колегата,това е твоят път за Днепропетровск.По последна информация най гадният път от Рени до Измаил,е по нататък пак ,но полека ,полека ще стигнеш.Последно пътувах от там през2013г. тогава що годе беше добре,но сега един приятел пътува с автобус до Одесса и каза че пак е целият в дупки.Лично аз, ако бях пътувал бих избрал точно този маршрут ,а не е през Приднестровие.Успех и лек път.
                  Нула889 20 17 нула шест.Иван.

                  Коментар


                  • #10
                    От: Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

                    Колеги, здравейте (стигнах живи и здрави)

                    Но, Моля за бързо съдействие.

                    Предстои ми пътуване с булката от Украйна в сряда - 23.08.2015 на обяд.
                    Моля ви, насочете ме за добър маршрут Киев - София.

                    Нагледах се на гига зле пътища тук, ще разправям живи и здрави скоро. Четох теми на колегите, но не успях да си харесам път. Склонен съм да обиколя една идея повече, но да е нормален път.

                    Ще разправям с детайли приключението после като се приберем, живи и здрави.


                    Поздрави,
                    Пътуващият с украинска булка.

                    Коментар


                    • #11
                      От: Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

                      От Киев имаш два пътя.

                      1. Киев Кишенев /през Дубасары / Букурещ Русе София - към 1300 км беше.
                      2. Киев Житомир Виница - Яш Роман Бакау и преди Фочани се събираш с горния път.
                      има и трети вариант Киев Лвов Унгария Сърбия София. Но сега има проблеми по границите заради бежанците. Аз така съм пътувал до Днепропетровск. Но идеята беше и екскурзия по спомени 1800 км.
                      only 4 x 4,sim AWD

                      Коментар


                      • #12
                        От: Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

                        Пътувал съм много отдавна в далечната 1995 г. Киев Хмелницки Черновци Сучева Бакау Брашов, Плоещ Букурещ. Може и тоя път да не е лош.Някой ако е минавал да каже.
                        only 4 x 4,sim AWD

                        Коментар


                        • #13
                          От: Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

                          Киев ->Одеса магистралата е удобна, доста по-бьрза от други алтернативи. От Одеса до Бьлгария пьтят не е много, но пьтувай през деня.

                          Коментар


                          • #14
                            От: Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

                            Здравейте на всички във форума и на мен ще ми се наложи да пътувам до Украйна,по точно до Хмелницки.До сега не съм пътувал с колата си в чужбина.Поканиха ме на гости мои познати,Ще съм доволен за вашите съвети как и през къде мога да мина.Предварително ви Благодаря.

                            Коментар


                            • #15
                              От: Пътуване София - Украйна (Днипропетровск) - моля за съвети и идеи

                              Апък тука какво ви чака със булката .От опит казвам но ще разбереш ,ако не си вече де!
                              о897ч87о3о

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X