Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На палатка в Гърция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: На палатка в Гърция

www.actioneirou.gr
    Ситония, между Вурвуру и Сарти., всичко е 1:1 както го гледаш на сайта. Бях там миналото лято за 5 дни със собствена каравана, уникално и много чисто място. В пъти по-добър от Лакара /него го обиколих от любопитство/.

Коментар

Първоначално публикуван от miteo Преглед на мнение
      www.actioneirou.gr
      Ситония, между Вурвуру и Сарти., всичко е 1:1 както го гледаш на сайта. Бях там миналото лято за 5 дни със собствена каравана, уникално и много чисто място. В пъти по-добър от Лакара /него го обиколих от любопитство/.
      http://www.aktioneirou.gr/bg/ Ето го коректното изписване на сайта.
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Ето я и платката - Coleman Makenzie 4:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:palatka1.jpg
Прегледи:1
Размер:177.0 КБ
ID:5669264

Име:palatka2.jpg
Размер:180.1 КБ
ID:5669265

Име:palatka3.jpg
Размер:168.0 КБ
ID:5669266

Приготвил съм и една чисто нова камуфлажна мрежа 6х3 м. която смятам да опъна над палатката за допълнителна сянка без да ни запарва - надявам се, че така няма да изпукаме в жегите...

Коментар

През сезона в к-г Артемистис, до края на август, трудно ще намерите сенчесто място за голяма палатка близо до морето. В просторната северна част, която май е някакво разширение, брегът е скалист и пясъчните плажове са малки. При навалица тоалетните не стигат, така че си носене поне шанцова лопатка .
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            През сезона в к-г Артемистис, до края на август, трудно ще намерите сенчесто място за голяма палатка близо до морето. В просторната северна част, която май е някакво разширение, брегът е скалист и пясъчните плажове са малки. При навалица тоалетните не стигат, така че си носене поне шанцова лопатка .
            Знам, че със сянката можем да ударим греда, затова съм взел мрежата. Сапьорската лопатка е наточена и никога не излиза от джиповете ми - където аз, там и тя (на дръжката и много удобно застава рулото тоалетна хартия...).

Коментар

Първоначално публикуван от Валентин Стоилов Преглед на мнение
              ...Не искам да правя публична реклама на местата, понеже се опасявам да не се получи лайнарията, която настъпи след, като направих няколко пътеписа при откриването на Портокала...
              Мдаааа...доста е преСтъпкан в момента(снимката е от миналата седмица) Има доста морски таралежи там, между другото:

Име:IMG_20150620_112955.jpg
Размер:124.3 КБ
ID:5669369

Надолу между Сарти и Каламитци пък къмпингите респ. плажовете бяха полупразни...
              Последно редактирано от icos; 28-06-15, 23:15.
              And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

От морските таралежи става супер салата - ядат се пресни, само с малко лимон отгоре. Може да се сервират върху маруля и лук, отдолу лед да са студени.
                Show must go on!
                LZ1VES

Коментар

Значи на Портокали може да се преживее няколко месеца без пари за храна

Име:IMG_20150620_112819.jpg
Размер:192.1 КБ
ID:5669389

Иначе, както по- горе е споменавано, ей от това място на 5-6 км. след Сарти:

https://www.google.de/maps/@40.05762...2!8i6656?hl=bg

като се завие наляво по черния път след около два километра се излиза на брега на морето при Валти, оттам има чисто нов път/алея по самия бряг надясно посока Паралия Сикя. Плажната ивица е широка и дълга, къмпингите са няколко, от полуразрушени изоставени през ставащи та до много добри. На самия плаж магазини не видях, но на 5 минути с кола в селото Сикя има малък Карфур, пазар и изобщо всичко, каквото потрябва.
                  Последно редактирано от icos; 29-06-15, 01:19.
                  And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

На портокали бяхме отишли веднъж така на див къмпинг, ама на втория ден дойдоха един бус и няколко патрулки полицаи и за 15 минути разкараха целия битак от палатки от горичката. Беше заприличало на тоалетна навсякъде, зад всеки храст салфетки и л.йна при положение че на 100 метра имаше тоалетни на плажа.
                    Ники

Коментар

Здравейте, същата ситуация се получи и с нас на Портокали. Дойдоха 20-тина полицая и на всичките ни записаха данните и в последствие изгониха, че ако дойдат на втора проверка санкцията е драстична. Не се пускало акт или фиш, а се завежда дело в тамошният съд и уж имаме право да обжалваме, ако отидем на процеса. Поне това успях да разбера питайки полицаите и др. гърци около нас. Глобата била вече 300 евро на човек (ако ни осъдят в което не се и съмнявам) и от гърците се прибира автоматично, а от нас не знам как ще бъде събрана (предполагам НАП).
                      Някой минавал по този път може ли да сподели какви са стъпките и това присъда ли се води, може ли да се влиза в Гърция след това, как се плаща и задължително ли е плащането на глобата ?

P.S. явно Гърция се пробва да си пълни бюджета. До сега съм ходил 3 пъти там и никакви проблеми, а тази година казват че няколко пъти били минавали с подобни акции.

Коментар

Алелуя!! Беше заприличало на бежански лагер!

Съжалявам колега, но закона си е закон. Трябва да се спазва.

Коментар

Явно на гърците им е писнало от цигания, защото за пръв път видях табела със забрана за свободно къмпиране:

Име:P1090567.jpg
Размер:258.3 КБ
ID:5681258

върху която свободните граждани са изразили възмущението си с цветен спрей и ловни пушки.
                          В "къмпинга" имаше само 2 семейства, но стационарните каравани си стояха.

Име:P1090559.jpg
Размер:296.9 КБ
ID:5681262

Име:P1090537.jpg
Размер:150.2 КБ
ID:5681252

Име:P1090539.jpg
Размер:124.1 КБ
ID:5681253

Име:P1090541.jpg
Размер:219.0 КБ
ID:5681254

Име:P1090563.jpg
Размер:141.7 КБ
ID:5681257

Име:P1090569.jpg
Размер:225.7 КБ
ID:5681259

Въпреки оставените край шосето контейнери, из храстите имаше доста пластмасови бутилки, но не видях нито една с български етикет!
                          Някой си беше позволил дори да направи огнище на открито, което направо си е "игра с огъня", защото за това в Гърция се лежи в затвора.

Име:P1090560.jpg
Размер:283.3 КБ
ID:5681260

От общината дори не бяха спрели водата на импровизирания душ.

Име:P1090542.jpg
Размер:297.9 КБ
ID:5681255

И няколко снимки от това красиво място:

Име:P1090550.jpg
Размер:219.5 КБ
ID:5681261

Име:P1090551.jpg
Размер:247.0 КБ
ID:5681263

Име:P1090554.jpg
Размер:289.4 КБ
ID:5681264

Име:P1090555.jpg
Размер:173.9 КБ
ID:5681265

Име:P1090557.jpg
Размер:192.2 КБ
ID:5681266

Име:P1090564.jpg
Размер:348.7 КБ
ID:5681267

Име:P1090565.jpg
Размер:317.3 КБ
ID:5681268

Име:P1090543.jpg
Размер:338.1 КБ
ID:5681269
                          Прикачени файлове
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Аз да попитам. Теглича трябва ли да се сваля в Гърция, щото имам блед спомен, че там не може с прзен теглич?! А догодина живот и здраве може да къмпингуваме в съседната земя.
                            L.R. Discovery 2 TD5
                            Suzuki SV1000

Коментар

Има проблем с теглича, ако излиза извън габаритите на колата. Ако се сгъва, или е в габаритите (моята резервна гума е отзад, и на 10 см излиза зад теглича) няма проблем. Питал съм полицай там.
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

Такаааа , пак за този теглич. В момента работя за гърци , питах ги за този "дяволски" теглич. Обясниха ми , че в Гърция , за ремарке (независимо какво ) се изисква допълнителна категория , съответно , ако видят полицаите теглич на колата и шофЕра няма тази категория , проблема е сериозен. Питах също , каквоправя аз , като в България с моята си книжка мога да ползвам теглича си . Казаха , че ако обясня, спокойно това на полицаите , няма да имам проблеми никакви.
                                Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                                За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X