Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Истрия (Хърватска) и Словения с кемпер

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Истрия (Хърватска) и Словения с кемпер

    Вечерта заваля дъжд, който продължаваше да вали напоително и на сутринта. Затова си платихме кемпер стопа и се отправихме към Терме Чатез където имахме намерение да останем 2 дни на минералните басейни. Дъждът спря и времето се проясни малко. Минахме покрай Любляна, но решихме да не спираме защото вече били там, а да посетим Ново Место. Това градче е разположено на подковообразен завой на река Крка на 20-тина км преди Терме Чатез и хърватската граница.
    Паркирахме се на празен паркинг близо до църквата и направихме кратка разходка. Оказа се че няма какво толкова да се види там. Беше събота следобед и няколкото музея бяха затворени, а и по улиците беше пусто.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-08-23 14.29.39.jpg
Прегледи:1
Размер:183.7 КБ
ID:5613716

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-08-23 14.37.36.jpg
Прегледи:1
Размер:194.7 КБ
ID:5613717

    И тук както и на другите места в Словения и Хърватска където бяхме имаше безплатен Wi Fi, проверихме какво става по света в нет-а и продължихме.
    Предвидливо се паркирахме пред входа на 5*****-я къмпинг и влязохме да го разгледаме. Поради лошото време, все още беше мрачно въпреки че не валеше, откритите басейни и водните атракции не работеха, а на закритите беше претъпкано. Решихме че няма смисъл да плащаме по 69 евро на ден и си
    тръгнахме за България. С две почивки по пътя за кратка дрямка и безпроблемно минаване на границите се прибрахме благополучно в къщи към 8 часа сутринта в неделя. Като цяло останахме доволни от това пътуване въпреки задръстванията и дъждовното време накрая.

    Коментар


    • #17
      От: Истрия (Хърватска) и Словения с кемпер

      Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
      Мерси за споделеното. Евентуално да имаш снимки от къмпинзите, кемпера и ежедневието също? Винаги са ми били много интересни също. Мерси.
      Нямам снимки от къмпингите и кемпера точно защо ги приемаме като "ежедневие" като пътуваме, но го отчитам като грешка и за следващия пътепис ще има.

      Коментар


      • #18
        От: Истрия (Хърватска) и Словения с кемпер

        Благодаря за споделеното.Беше, много-интересно.
        I am just a simple man.

        Коментар


        • #19
          От: Истрия (Хърватска) и Словения с кемпер

          Първоначално публикуван от plaskom Преглед на мнение
          Това пътуване беше планувано за през месец май, но поради наводненията и затворените пътища в Сърбия и Хърватия го отложихме за август.


          15 август 2014

          Тръгнахме от София по-рано в 07.00 ч. с идеята, че евентуално можем да стигнем вечерта до Плитвички езера(930 км) и да нощуваме в някий от къмпингите там. Резервния вариант, ако има много чакане по пътищата заради пътуващите турци към западна Европа беше да стигнем до Загреб (800 км) .
          Здравей колега, много хубаво пътуване и много подробно описано! И аз мисля да се възползвам от изложената информация и напролет да тръгна по същия път, но ще съм ти признателен за малко повече информация относно кемпера. Някакви подводни камъни, с които си се сблъскал с кемпера?

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X